Wessel in Zuid-Afrika

Naam
Wessel

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
7 weken

Korte biografie

Ik ben 28 jaar en woon en werk in Eindhoven. Ik vind allerlei sporten leuk om te doen, maar hockey in het bijzonder. Ik hou ervan om nieuwe ervaringen op te doen en om buiten te zijn, in de natuur en om met vrienden nieuwe plekken te ontdekken en avonturen te beleven.

 Het kost wat energie, maar de kinderen gaven er nog meer energie voor terug met hun enthousiasme.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Heel tevreden! Ruben was erg snel en behulpzaam met het delen van informatie die ik nodig had, zowel praktische informatie voor de reis, maar ook voor het vrijwilligerswerk. Tijdens de reis was Ruben er ook altijd, al hebben we vooral leuke en jaloersmakende foto’s gedeeld 🙂
Kortom, de perfecte voorbereiding en begeleiding.

Mijn verhaal

Ik wilde er graag op uit, om langere tijd in een mooi buitenland te zijn en om vrijwilligerswerk te doen. Dit kwam allemaal samen bij De Kracht van Sport. Als bonus was het vrijwilligerswerk ook nog eens de hele dag sporten en kon ik zelf ook gaan hockeyen in Zuid-Afrika. Wat een droom!

Het vrijwilligerswerk was erg leuk om te doen en ook erg flexibel. Als ik aangaf dat ik ook een dag op school wilde assisteren, zwemles wilde geven of een andere sport wilde coachen kon dat altijd geregeld worden. Het kost wat energie, maar de kinderen gaven er nog meer energie voor terug met hun enthousiasme. Super mooi om de kinderen dat te kunnen geven en ik vond het leuk om het met z’n allen te doen en kon gelukkig van eerdere vrijwilligers leren.
De accommodatie was top en door het samen eten, slapen, sporten en stappen heb ik snel vrienden gemaakt wat de tijd nog leuker maakte. De staf en coördinatoren zorgen ervoor dat alle praktische zaken geregeld worden en de mama’s maken de experience compleet door heerlijke maaltijden te koken en er altijd te zijn voor een praatje en een dikke knuffel.
Ik heb thuis eigenlijk niet gemist omdat er zo veel leuke dingen te doen zijn en georganiseerd worden. We gingen elke woensdagavond voetballen op een klein veldje, in het weekend erop uit naar Jeffrey’s Bay om te surfen, skydiven en bungeejumpen, naar de boulevard om hard te lopen, te zwemmen of op stap te gaan.


De weken zijn echt voorbij gevlogen en we zijn echt een hechte groep geworden. Als afsluiter gingen we nog mee met de South Africa experience waar we met de bus langs de garden route reisden naar Kaapstad, met onderweg een hoop gezelligheid in de bus en allemaal leuke activiteiten en mooie plekken. Ik mis het nu al!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Ga ervan genieten en ben je ervan bewust wat een fantastische ervaring en unieke mogelijkheid dit is. Stel je open en geïnteresseerd op naar alle mensen die je ontmoet (je mede vrijwilligers, de staff op locatie, en natuurlijk alle kinderen op de scholen en alle anderen). De locals zorgen ervoor dat je met de prachtige Afrikaanse cultuur in aanraking komt, wat voor dr mooiste momenten en herinneringen zorgt