Stage in Ghana

Ghana is een land in West-Afrika met ongeveer 31 miljoen inwoners. Het is een van de snelst groeiende economieën in Afrika, maar helaas is er nog steeds een groot aantal mensen dat in armoede leeft. Naar schatting leeft ongeveer een op de vijf Ghanezen onder de armoedegrens, wat betekent dat ze minder dan $ 1,90 per dag verdienen.

Deze jongeren vangt het project van Rising Stars of Africa op en streeft ernaar om elk individu een opleidingsmogelijkheid te bieden of op sportgebied te floreren. Alle deelnemers van het project krijgen naast hun sportieve ontwikkeling ook kwaliteit onderwijs. Het doel van deze studenten is om ze een  kans te geven om een carrière in de sportwereld te maken of succesvol te worden dankzij educatie. Je belangrijkste taak als stagiair is om beter en kwalitatief goed (sport)onderwijs te bieden.

Wij geloven dat sport een kracht is die sociale cohesie en persoonlijk welzijn kan bevorderen. Tijdens de activiteiten wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van levensvaardigheden zoals teamwork, leiderschap, besluitvorming, communicatie en vertrouwen. Bovendien geven we lessen over sociale en gezondheidsproblemen. Denk aan gendergelijkheid, maar ook aan HIV en AIDS. 

Naast dat we ontzettend veel kinderen sportonderwijs aanbieden hebben we in Ghana ook een eigen football academy, in deze academy zitten jongens die uitblinken in voetbal en opgeleid worden voor een carrière in het topvoetbal. Naast het voetbal krijgt ieder van hen ook een opleiding aangeboden. De academy heeft momenteel twee klaslokalen met studenten.

Aanmelden

Ghana

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende international van Ghana op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Zeker als je betrokken bent met de Football academy. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig. Maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sport gerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, social works, marketing, educatieve en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer. Je kan in Ghana kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

We kunnen altijd een opmaatgemaakte stage voor je inrichten via een persoonlijk gesprek.

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
– Mocht er overhoop iets gebeuren dan doen wij niet moeilijk met terug betalen.

AANKOMSTWEEKENDEN 

In Ghana kun je op elk weekend aankomen. Houd er rekening mee dat tijdens de kerstvakantie er geen sportprojecten zijn. 

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Als je van te voren aan ons aangeeft dat je vegetariër bent kunnen ze daar in Ghana rekening mee houden. 

Ik zie vaak United Through Sport staan wat is dat?
-United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Met die reden zijn we in 2013 ook begonnen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar ‘De Kracht van Sport’ waarbij je nog veel meer kan doen op het gebied van sporten in het buitenland maar nog altijd met het oog voor de goede zaak!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie van Ghana zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 10 en 20. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Sporten in Ghana

Voetbal is de meest populaire sport in Ghana en wordt breed beoefend en gevolgd in het hele land. Het nationale voetbalteam van Ghana, de Black Stars, heeft een lange en rijke geschiedenis.

Naast voetbal zijn er nog andere populaire sporten in Ghana, waaronder boksen, atletiek en basketbal. Boksen is een sport waarin Ghana wereldwijd bekend om staat, vanwege de successen van Ghanese boksers in het verleden. In atletiek heeft Ghana ook enkele atleten voortgebracht die internationaal succesvol zijn geweest, zoals de sprinter Aziz Zakari en de langeafstandsloper Abebe Bikila.

Basketbal heeft de laatste jaren ook aan populariteit gewonnen in Ghana, vooral onder jongeren. Het nationale basketbalteam van Ghana heeft deelgenomen aan verschillende Afrikaanse kampioenschappen en is momenteel gerangschikt als een van de top 20 teams op het continent.

Andere sporten die in Ghana worden beoefend zijn onder meer volleybal, hockey, tennis en golf, maar deze zijn minder populair dan voetbal, boksen, atletiek en basketbal.

 

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €1195,- inclusief:

 • Accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off.
 • Ontbijt, lunch, avondeten.
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Gratis VOG.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires.
 • Visumadvies en ondersteuning.
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator en voormalige stagiairs om van te voren kennis te maken.
 • Elke extra week is €210,-

Over Ghana

Ghana is een land in West-Afrika dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, rijke culturele erfgoed en gastvrije bevolking. Of u nu geïnteresseerd bent in het verkennen van historische forten, het ervaren van traditionele festivals of het ontdekken van de lokale keuken, Ghana heeft voor ieder wat wils. 

Ghana heeft een lange en complexe geschiedenis die teruggaat tot de pre-koloniale periode. Een van de meest bekende periodes in de geschiedenis van Ghana is de trans-Atlantische slavenhandel, die plaatsvond tussen de 15e en 19e eeuw. Veel van de kuststeden in Ghana waren belangrijke centra van deze handel, en er zijn nog steeds verschillende historische forten en kastelen te vinden die een belangrijke rol speelden in deze periode.

Ghana is ook bekend om zijn kleurrijke en levendige traditionele festivals, die het hele jaar door worden gevierd in verschillende regio’s van het land. Een van de meest bekende festivals is het Homowo Festival, dat wordt gevierd door de Ga-bevolking in Accra. Dit festival is gericht op het herdenken van een periode van hongersnood en het vieren van de oogst.

Een ander festival dat de moeite waard is om te bezoeken is het Aboakyer Festival, dat wordt gevierd door de Efutu-bevolking in de stad Winneba. Dit festival staat bekend om zijn spectaculaire jacht op antilopen, waarbij de winnende groep de antilope naar het stadsplein draagt als een teken van overwinning.

Accommodatie

Op deze accommodatie is genoeg plek voor jou en je vrienden. Je slaapt op een gedeelde kamer, maar als je voor langere periode gaat heb je een grote kans op een privékamer. De accommodatie is voorzien van een woonkamer, relax ruimte, zwembad, keuken en er is 24/7 beveiliging aanwezig. 

Aanmelden
Foto’s
Accommodatie