Bij de Kracht van Sport kun je met de gehele klas op school/studiereis gaan. Onze school/studiereizen zijn altijd maatwerk, al kun je wel op onze pagina’s kijken hoe een programma er ongeveer uitziet. We stellen het programma samen in overleg met docenten en begeleiders van de school. Onze reizen worden begeleid door jonge lokale mensen van onze stichting of jongeren die uit onze programma’s komen. Enthousiasme, vakinhoudelijke kennis, organisatorisch talent en excellente studieresultaten zijn vereisten. De reizen zijn ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, educatieve en culturele studies voor zowel MBO als HBO.

 

Omdat wij niet werken vanuit dure bedrijfspanden, geen winst nastreven en al onze reizen zelf ontwikkelen, zonder gebruik te maken van bemiddelende organisaties, kosten onze reizen gemiddeld slechts 50% van de prijs die vergelijkbare aanbieders vragen. Een school/studiereis met De Kracht van Sport organiseren betekent kiezen voor enthousiaste en zeer deskundige begeleiding die goed aansluit bij de doelgroep, ontmoetingen met jongeren en scholieren uit de landen die we bezoeken, rondleidingen in alle steden/achtergestelde wijken en een uitgebreid cultureel avondprogramma voor een super lage all-inclusive prijs. De Kracht van Sport organiseert deze reizen naar vier landen landen voor groepen vanaf acht personen.

Maak een keuze uit de volgende landen

Zo gaan we te werk

Zo ziet een school/studiereis eruit.

De Kracht van Sport biedt betaalbare school/studie reizen aan in twee Afrikaanse landen. Een reis naar één van onze bestemmingen zou niet compleet zijn zonder mee te helpen aan een van onze gemeenschapsprojecten in een van de vele achtergestelde wijken. Als onderdeel van je school/studiereis, krijgt je groep de mogelijkheid om kinderen en jongeren uit de lokale wijken les te geven en te begeleiden. Elk groepslid krijgt de kans om hun gekozen sport(en) te trainen en waardevolle kennis over te dragen aan de kinderen. Dit is een fantastische kans om in contact te komen met de lokale bevolking en iets terug te geven aan de gemeenschappen die je groep bezoekt tijdens je verblijf. Tijdens je reis worden er ook in de avonden sportwedstrijden tegen lokale teams georganiseerd.

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle reis is niet alleen om te zien hoe ze in andere landen sport beleven/uitoefenen, maar ook om te binden met leeftijdsgenoten door een nieuwe cultuur te ervaren. Gedurende de gehele reis krijgt je groep de gelegenheid om een ​​scala aan culturele activiteiten te doen en om te genieten van alles wat Afrika te bieden heeft met betrekking tot de prachtige natuurlijke omgeving, levendige lokale gebruiken en de rijke geschiedenis van het land.