Stage op Curaçao

Curaçao is een eiland gelegen in de zuidelijke Caribische Zee, en het is een van de eilanden die deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, kleurrijke architectuur, rijke cultuur en warme gastvrijheid.

In de levendige straten van Willemstad, de kleurrijke hoofdstad, dansen de gebouwen in pasteltinten als vrolijke schilderijen tegen de hemel. De architectuur draagt de sporen van een geschiedenis doordrenkt met Europese, Afrikaanse en inheemse Amerikaanse invloeden. Smalle geplaveide straten leiden naar de kust, waar koloniale forten als getuigenissen van vervlogen tijdperken oprijzen tegen de horizon.

Naast de idyllische schoonheid kent Curaçao ook uitdagingen op sociaaleconomisch gebied, waaronder armoede. Armoede op Curaçao heeft verschillende oorzaken en manifesteert zich op verschillende manieren. Een aanzienlijk deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens en heeft te maken met beperkte middelen en mogelijkheden om in hun basisbehoeften te voorzien.

(Sport) onderwijs en vaardigheden spelen ook een rol bij armoede op Curaçao. Daarom proberen we met onze sportprogramma’s structureel sport aan te bieden voor de kinderen en jongeren van dit eiland. Bij deze sportactiviteiten zitten educatieve lessen aan verbonden. We noemen die: Life skills. Met deze activiteiten leren ze basisvaardigheden en maken ze contact met onze rolmodellen die dezelfde achtergrond hebben als deze jongeren. De lijntjes op het eiland zijn kort dus mocht er iemand uitblinken uit één van onze programma’s dan is er al snel een linkje met het nationale team.

Aanmelden

Curaçao

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende international van Curaçao op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig. Maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sport gerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, social works, marketing, educatieve en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer. Je kan op Curaçao kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

We kunnen altijd een opmaatgemaakte stage voor je inrichten via een persoonlijk gesprek.

De Stageplekken van De Kracht van Sport zijn anders

Stageplaatsen zijn een welvarende industrie op Curaçao, maar hebben niet altijd een goede reputatie, vooral niet in de onderwijs- en kinderopvangsector.
 
Wat ons onderscheidt:
 
Verblijvende Coördinator op de accommodatie:
In tegenstelling tot traditionele stages op Curaçao biedt ons programma constante ondersteuning met een coördinator die op de accommodatie verblijft. Dit bevordert een ondersteunende omgeving waarin stagiairs gemakkelijk hulp en begeleiding kunnen krijgen.
 
24/7 Ondersteuning vanuit het thuisland:
Stagiairs profiteren van 24/7 ondersteuning van ons team in Nederland, wat geruststelling en hulp biedt wanneer nodig.
 
Transportfaciliteiten:
We beschikken over ons eigen transport, inclusief 13 fietsen en een auto. Stagiairs hebben ook de mogelijkheid om een ​​auto te huren tijdens hun verblijf op het eiland. Onze accommodatie biedt veilige parkeergelegenheid voor auto’s.
 
Screening voor vertrek:
Voordat ze vertrekken, ondergaan stagiairs een screening om geschiktheid voor het programma te beoordelen. Aangezien we met kwetsbare jeugd werken, is het van belang dat stagiairs de juiste motivatie hebben en een passende achtergrond.
 
Ondersteuning en training op het eiland (administratief en training):
Stagiairs krijgen bij aankomst persoonlijke training, waarbij ze worden voorzien van de nodige administratieve en trainingsvaardigheden om te excelleren in hun functies en effectief bij te dragen aan de doelen van de organisatie.
 
Oriëntatie, inclusief taalvaardigheid:
Ons uitgebreide oriëntatieprogramma maakt stagiairs bekend met lokale gebruiken, tradities en basis Papiaments, wat een soepele integratie in de gemeenschap mogelijk maakt en hun culturele competentie verbetert, terwijl een veilig en comfortabel verblijf wordt gegarandeerd.
 
Gedragscode:
We handhaven een strikte gedragscode om professionaliteit, respect en ethisch gedrag onder stagiairs te waarborgen, wat zorgt voor persoonlijke veiligheid en het behoud van de reputatie van de organisatie tijdens hun stage en verblijf op Curaçao.
 
EU Normen en training voor Kinderbescherming:
Stagiairs worden getraind volgens EU-normen en -regelgeving voor kinderbescherming, waarbij de veiligheid en het welzijn van kinderen en kwetsbare personen prioriteit hebben in alle interacties en activiteiten.
 
Focus op Scholen, Sport en Gemeenschappen:
Ons programma richt zich op specifieke scholen, sporten en gemeenschappen om specifieke behoeften en uitdagingen aan te pakken, waardoor het potentieel voor impactvolle interventies en positieve resultaten wordt gemaximaliseerd.
 
Bewezen model voor positieve impact:
Gebaseerd op ons succesvolle programma op Saint Lucia gedurende meer dan 12 jaar, streven wij ernaar een blijvend positieve impact achter te laten en kansen te creëren voor jongeren om te gedijen en te slagen.
– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

AANKOMSTWEEKENDEN 

Het is zeer aan te raden bij een van onderstaande aankomstweekenden aan te sluiten. Dit zijn weekenden waarin veel vrijwilligers/stagiairs tegelijk aankomen en er een introductie, oriëntatie en ijsbrekersactiviteiten plaatsvinden. Het is dus altijd beter als je op een van deze vrijdagen aankomt. 

2024
09 februari  | 24 februari  | 10 maart | 24 maart | 7 april | 21 april | 5 mei | 19 mei  | 2 juni 
 
Programma stopt op 30 juni
 
2025
In 2025 zal het programma het hele jaar door draaien. Je kan dan op elke vrijdag aankomen beginnend op 03-01-2025

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Op Curaçao wordt alleen het ontbijt vergoed hier wordt ook rekening met de vegetariër gehouden.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, welk stopcontact ze gebruiken, visum, vlucht etc.

Kan ik ook eerder/later aankomen dan een aankomstweekend?
– Dit is mogelijk maar wordt sterk afgeraden omdat je dan de introductie en de oriëntatie op het eiland mist. We snappen heel goed dat, als een vlucht veel goedkoper is bijvoorbeeld, je liever kiest om op een andere dag aan te komen. Laat het ons van te voren weten en we gaan een goede oplossing bedenken.

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie op Curaçao zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt maar zal over het algemeen 12 man zitten. Dit betekend ook dat het onze accommodatie vol is. Curaçao is een populaire bestemming. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met de anderen die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Sporten op Curaçao 

Op Curaçao zijn er verschillende populaire sporten die door de lokale bevolking worden beoefend. Hier zijn enkele van de populairste sporten op Curaçao:

 1. Honkbal: Honkbal is veruit de meest populaire sport op Curaçao. Het eiland heeft een sterke honkbaltraditie en heeft veel getalenteerde spelers voortgebracht die internationaal succes hebben behaald. Veel jonge Curaçaose spelers worden ook opgemerkt door Major League Baseball-teams in de Verenigde Staten.

 2. Voetbal: Voetbal is ook een zeer populaire sport op Curaçao. Het nationale voetbalteam van Curaçao heeft de afgelopen jaren goede prestaties geleverd in regionale competities, zoals de Caribbean Cup. Lokale voetbalclubs hebben ook een sterke aanhang en er zijn verschillende voetbalvelden en faciliteiten op het eiland.

 3. Basketbal: Basketbal heeft een groeiende populariteit op Curaçao. Er zijn verschillende basketbalverenigingen en competities op het eiland, en de nationale basketbalteams hebben enige internationale erkenning gekregen. Basketbalvelden zijn te vinden in verschillende gemeenschappen en scholen op Curaçao.

 4. Volleybal: Volleybal is een andere populaire sport op het eiland, zowel op recreatief als op competitief niveau. Er zijn volleybalverenigingen en competities waar zowel mannen als vrouwen aan deelnemen. Het Curaçaose nationale volleybalteam heeft ook deelgenomen aan regionale toernooien.

 5. Atletiek: Atletiek is een populaire individuele sport op Curaçao. Er zijn verschillende atletiekclubs en trainingsfaciliteiten waar mensen kunnen deelnemen aan verschillende disciplines, zoals sprinten, verspringen, hoogspringen en werpen. Er worden regelmatig lokale atletiekwedstrijden en evenementen georganiseerd.

Naast deze sporten zijn er ook andere activiteiten die populair zijn op Curaçao, zoals windsurfen, duiken, zeilen en wielrennen, vanwege de gunstige geografische ligging van het eiland en de mooie natuurlijke omgeving. Het sportlandschap op Curaçao blijft zich ontwikkelen en er zijn altijd nieuwe sportinitiatieven en evenementen die plaatsvinden op het eiland.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €1190,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up.
 • Ontbijt.
 • Fiets
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Gratis VOG.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken


  Elke extra week is €240,-

Over Curaçao

Curaçao is een eiland gelegen in de zuidelijke Caribische Zee, dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Met een rijke geschiedenis, diverse cultuur en adembenemende natuurlijke schoonheid, trekt Curaçao jaarlijks duizenden bezoekers.

De geschiedenis van Curaçao begon met de inheemse Arowak-indianen, gevolgd door de komst van de Spanjaarden in de 15e eeuw. Later werd het eiland een Nederlandse kolonie en een belangrijk centrum voor de slavenhandel. De invloeden van deze geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar in de architectuur, keuken en cultuur van het eiland.

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn kleurrijke Nederlandse koloniale architectuur. De Handelskade met zijn felgekleurde gebouwen langs het water is een iconisch beeld. Het eiland heeft ook een levendige mix van culturen, waarbij Papiaments de officiële taal is, maar veel mensen ook Engels, Spaans en Nederlands spreken.

De stranden van Curaçao behoren tot de mooiste ter wereld, met azuurblauw water en witte zandstranden. Snorkelen en duiken zijn populaire activiteiten dankzij het heldere water en de rijke onderwaterwereld, waaronder het beroemde duikgebied Mushroom Forest.

Naast de natuurlijke schoonheid biedt Curaçao ook een levendige lokale keuken met invloeden uit verschillende culturen. Lokale gerechten zoals karni stoba (stoofpot van vlees) en keshi yena (gevulde kaas) zijn favorieten onder zowel bewoners als toeristen.

Curaçao heeft een warm klimaat en een vriendelijke bevolking, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel ontspanning als avontuur. Of je nu geniet van de historische charme van Willemstad, ontspant op de prachtige stranden of de levendige lokale cultuur ontdekt, Curaçao biedt een onvergetelijke ervaring op het kruispunt van Europese, Afrikaanse en Caribische invloeden.

Accommodaties

Op Curaçao zul je verblijven in onze prachtige villa. De villa heeft twee verdiepingen, op de eerste verdieping is de woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. Op de tweede verdieping bevinden zich de andere 2 slaapkamers, 1 badkamer en een balkon met een mooi oceaan uitzicht. In de buurt gelegen van een aantal van de mooiste plekken van het eiland, zoals Mambo Beach, een aantal nachtclubs, bars en bovendien is het slechts 3 minuten van de hoofdstad verwijderd. 

Aanmelden
Foto’s
Accommodatie Curaçao