Met de Kracht van Sport is het mogelijk om vrijwilligerswerk bij onze projecten in het buitenland te doen. Hiermee heb jij niet alleen een geweldige leerzame ervaring, maar maak je ook een impact op de jongeren die onderdeel maken van onze projecten. Er zijn verschillende projecten waarbij, jij zelf bepaalt welke sport(en) je het leukst vindt om les in te geven.
 
Een vrijwilligerswerkproject bij de Kracht van Sport heeft, de naam zegt het al, altijd te maken met sport. Wij zetten sport in als middel om verschillende problemen aan te pakken bij een kwetsbare jeugd. Door bezig te zijn met sport, leren kinderen namelijk een aantal belangrijke sociale eigenschappen.
 
We laten ze in een veilige omgeving sporten waardoor ze zodoende minder vaak in aanraking komen met criminaliteit/gang cultuur. Bovendien leren ze zoals zwemmen en Engels ook cruciale vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.
 
Kinderen die uitblinken uit onze programma’s krijgen van onze stichting scholarships waardoor het voor hun mogelijk wordt door te studeren of te excelleren in de sport die zij het liefst doen.

 

Als vrijwilliger van de Kracht van Sport ga je nooit alleen op avontuur. Zodra je overtuigd bent van één van onze vele projecten meld je je bij ons aan en wij plannen dan graag een vrijblijvend gesprek met je in. Wij laten je dan in Nederland al kennis maken met stagiaires en / of vrijwilligers die ook naar hetzelfde project gaan als jij. Zo kunnen jullie praktische dingen, zoals bijvoorbeeld de reis, met elkaar afstemmen.

Onze voorgaande vrijwilligers laten ook graag van zich horen, zo kun je een kijkje nemen bij ‘ervaringen’ om te lezen hoe zij het vrijwilligerswerk in het buitenland hebben ervaren. Vraag gerust de contactgegevens van ze want ze staan open om ook jou van bruikbare informatie te voorzien. 

In de landen van onze projecten worden onze vrijwilligers altijd opgevangen door eigen project-coördinatoren. Zij leidden je rond, staan klaar voor al je vragen en zijn altijd bereikbaar. Wellicht vind je het ook fijn om alvast kennis te maken met je coordinator. Dit kan, vraag gerust aan ons zijn/haar contactgegevens. Uiteraard is er ook begeleiding vanuit Nederland die 24/7 voor jou bereikbaar is.

Bekijk de landen waar wij vrijwilligersprojecten hebben hieronder:

 

Maak een keuze uit de volgende landen

Onze werkwijze

Waarom de Kracht van Sport

– Betaalbare vrijwilligerswerk buiten Europa. 
– Geen inschrijfgeld. 
– De enige Nederlands stichting die zich volledig richt om als sporttrainer in het buitenland aan de slag te gaan.
– Mogelijkheid voor een vrijblijvend gesprek.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal. 
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een positieve en bewezen impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s. 
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
– Meer dan 10 jaar ervaring

Wat wij doen

De kinderen en jongeren uit onze programma’s hebben geen toegang tot structurele sportlessen. Niet op school en niet in verenigingsverband. Daarom voorzien wij ze van kwalitatief goede sportlessen in de sporten die populair zijn in het desbetreffende land. 

De sportlessen hebben als doel om via de kracht van sport talent van kinderen te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen.

In de landen waar wij actief zijn proberen we deze doelstellingen te verwezenlijken  onder andere door de hulp van vrijwilligers. Daarnaast doen we dit ook door middel van financiële sponsoring en het doneren van kleding en sportmaterialen. Wil je meer weten of ons helpen? Klik op de knop hieronder.

Lees meer

Stage Ghana