Vrijwilligerswerk in het buitenland

Een ervaring om nooit te vergeten.

Bij de Kracht van Sport verrijk je met vrijwilligerswerk buitenland zowel je eigen leven, als dat van de mensen rondom jouw project. Er zijn verschillende projecten waarbij jij zelf bepaalt welke sport(en) je het leukst vindt om les in te geven.
Een vrijwilligerswerkproject bij de Kracht van Sport heeft, de naam zegt het al, altijd te maken met sport. Wij zetten sport in als middel om verschillende problemen aan te pakken bij een kwetsbare jeugd. Door bezig te zijn met sport, leren kinderen namelijk een aantal belangrijke sociale eigenschappen.
We laten ze in een veilige omgeving sporten waardoor ze zodoende minder vaak in aanraking komen met criminaliteit. Bovendien leren ze zoals zwemmen en Engels cruciale vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.
Kinderen die uitblinken uit onze programma’s krijgen van onze stichting scholarships waardoor het voor hun mogelijk wordt door te studeren of te excelleren in de sport die zij het liefst doen.

Als vrijwilliger van de Kracht van Sport ga je nooit alleen op avontuur. Zodra je overtuigd bent van één van onze vele projecten meld je je bij ons aan en wij plannen dan graag een vrijblijvend gesprek met je in. Wij laten je dan in Nederland al kennis maken met stagiaires en / of vrijwilligers die afreizen naar hetzelfde land als jij.

Zo kunnen jullie praktische dingen, zoals bijvoorbeeld de reis, met elkaar afstemmen. Van te voren is het mogelijk om contact te leggen met voorgaande stagiairs/vrijwilligers of je coördinator in het desbetreffende land.

In de landen van onze projecten worden onze vrijwilligers altijd opgevangen door eigen project-coördinatoren. Zij leidden je rond, staan klaar voor al je vragen en zijn altijd bereikbaar. Uiteraard is je ook de begeleiding vanuit Nederland 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.

Bekijk de landen waar wij vrijwillige projecten hebben hieronder:

Services

De volgende services mag je altijd verwachten tijdens je periode in het buitenland.

Wat wij doen

We gebruiken de kracht van sport om talent van kinderen te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen.

In de landen waar wij actief zijn proberen we deze doelstellingen te verwezenlijken door de hulp van vrijwilligers. Wij benaderen Nederlandse sportclubs en instellingen om onze vrijwilligers te steunen. Dit kan financieel, maar ook via sponsoring van (overbodige) sporttenues en attributen.

Lees meer..

Stage Ghana