Waar STAAT dkvs VOOR?

Onze internationale projecten, allen onder de gelijknamige naam als onze stichting ‘United Through Sport’, worden geheel beheerd door De Kracht van Sport. Deze projecten zijn specifiek ontwikkeld voor kinderen en jongeren die afkomstig zijn uit achtergestelde wijken en momenteel weinig tot geen toegang hebben tot gestructureerde sportlessen. Ons streven is om deze kinderen en jongeren de mogelijkheid te bieden om hun favoriete sport te beoefenen en uit te blinken, zelfs op nationaal niveau of bij gerenommeerde clubs. Daarnaast hanteren wij sport als een krachtig middel om deze doelgroep ver weg te houden van criminaliteit, drugsgebruik en gangcultuur en moedigen we het aan om vrouwen meer te laten participeren in de sport. Onze programma’s hebben bewezen effecten, en wij delen graag onze impact-rapporten om dit te illustreren.

Onze Werkwijze

Wat Doet DKVS voor jou?

Wij bieden avontuurlijke buitenlandse ervaringen aan voor stagiairs en vrijwilligers. Je ondersteunt ons lokale team bij het mogelijk maken van sportbeoefening voor kinderen en jongeren die geen reguliere sportlessen ontvangen. Daarnaast stellen we op maat gemaakte sportreizen samen voor klassen of teams, afgestemd op hun behoeften. Als enige in Nederland met een exclusieve focus op sport, bieden we betekenisvolle en leerzame ervaringen op unieke locaties. Onze programma’s bevorderen niet alleen sportieve activiteiten, maar ook interculturele uitwisseling en persoonlijke groei door middel van goede begeleiding in Nederland als in het buiteland. Dit alles maakt onze organisatie een pionier op het gebied van buitenlandse sportervaringen, waarbij we streven naar het creëren van de leukste en leerzaamste ervaring voor onze deelnemers.

Waarom betalen voor werk

Betalen voor vrijwilligerswerk of stage dat klinkt natuurlijk tegenstrijdig en dat is het ook, want waarom zou je betalen voor het feit dat je komt helpen? 

Het project waar je stage gaat lopen of vrijwilligerswerk gaat doen is niet in staat om jouw reis en verblijf te betalen. Echter zul jij tijdens je reis wel ergens moeten verblijven en het liefst ook op een veilige plek. Daarom kiezen wij bij De Kracht van Sport om te investeren in jouw veiligheid. Waar je ook heen gaat je zal altijd in een kwalitatief goede en veilige accommodatie verblijven.  
 
We beseffen ons dat het niet goedkoop is om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan en dat onze doelgroep het vaak niet breed heeft. We proberen daarom altijd de kosten zo laag mogelijk te houden en als we kijken naar andere soortgelijke organisatoren, is ons dat goed gelukt. We doen het om Nederlandse jongeren een levenservaring te willen geven die ze nooit vergeten en minderbedeelde kinderen/jongeren van kwalitatief goede sportprogramma’s te voorzien.
 
Een buitenland ervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag; wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug waar je de rest van je leven van profiteert.

Waar betaal je voor

Voor deelname aan onze projecten wordt ook een vergoeding gevraagd. Ongeveer 80% van dit bedrag wordt direct overgemaakt aan de gastorganisatie, waarmee de kosten voor het verblijf van vrijwilligers en stagiairs worden gedekt. Daarnaast draagt dit bij aan de continuïteit en uitbreiding van het project. De overige 20%, die in Nederland blijft, wordt gebruikt voor structurele kosten. Aangezien we jaarlijks meer dan 100 vrijwilligers en stagiairs zenden, vormt dit een aanzienlijk bedrag. Deze financiële middelen worden ingezet voor innovatie. Aangezien we onze eigen programma’s in het buitenland beheren, brengt het opzetten van nieuwe projecten en programma’s aanzienlijke kosten met zich mee. Telkens wanneer we een nieuwe bestemming toevoegen, wordt dit gefinancierd uit deze pot.

Belangrijk om te vermelden is dat niemand binnen De Kracht van Sport een salaris ontvangt, hooguit een vergoeding. Ons doel is om voortdurend te innoveren en te investeren in onze organisatie totdat we ons doel hebben verwezenlijkt. 

Keurmerk – Volunteer Aware

De Kracht van Sport neemt trots de positie in als een van de founding members van het ‘Volunteer Aware’-keurmerk. Dit keurmerk is ontworpen om de hoogwaardige vrijwilligersorganisaties te onderscheiden van diegenen die zich bezighouden met ‘voluntourism’. Wij willen hiermee benadrukken dat onze projecten geworteld zijn in een oprechte toewijding aan een nobel doel. Door dit keurmerk willen we niet alleen transparantie bieden over onze eigen integriteit, maar ook andere organisaties aanmoedigen om zich op het juiste pad te begeven.

Bezoek de website van Volunteer Aware voor meer informatie over dit keurmerk en om inzicht te krijgen in mogelijke misstanden bij vrijwilligerswerk in het buitenland.

 

Onze Stichting

Naast de organisatie De Kracht van Sport, hebben we ook een stichting opgericht genaamd ‘United Through Sport Holland‘. Dit is ook de naam die onze collega’s in het buitenland uitdragen. Ga je bijvoorbeeld aan de slag in Zuid-Afrika dan ga je naar ‘United Through Sport Zuid-Afrika’. Dit maakt ons één team. Onze stichting in Nederland financiert nieuwe projecten die ten behoeve zijn voor de kinderen en jongeren uit onze programma’s in het buitenland. Mocht je een donatie maken, zullen wij ervoor zorgen dat 100% (op de kosten die we aan de bank maken) van het gedoneerde geld naar het goede doel gaat.

Onze stichting zet zich in om het talent van jongeren te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen. Dit alles wordt gedaan met sport als grootste pijler. Want helaas is sport niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wegens een gebrek aan financiële middelen. Stichting United Through Sport, wil sport wél vanzelfsprekend maken. Want het mooie aan sport is dat het geldt als een universele taal. Ongeacht afkomst, religie, taal, cultuur of status.