Waar STAAT dkvs VOOR?
Onze internationale projecten worden geheel beheerd door De Kracht van Sport. Deze projecten zijn specifiek ontwikkeld voor kinderen en jongeren die afkomstig zijn uit achtergestelde wijken en momenteel weinig tot geen toegang hebben tot gestructureerde sportlessen. Ons streven is om deze kinderen en jongeren de mogelijkheid te bieden om hun favoriete sport te beoefenen en uit te blinken, zelfs op nationaal niveau of bij gerenommeerde clubs. Daarnaast hanteren wij sport als een krachtig middel om onze doelgroep ver weg te houden van criminaliteit, drugsgebruik en gangcultuur en moedigen we het aan om vrouwen meer te laten participeren in de sport. Onze programma’s hebben bewezen effecten, en wij delen graag onze impact-rapporten om dit te illustreren.

Wat Doet DKVS voor jou?
Wij bieden avontuurlijke buitenlandse ervaringen aan voor stagiairs en vrijwilligers. Je ondersteunt ons lokale team bij het mogelijk maken van sportbeoefening voor kinderen en jongeren die geen reguliere sportlessen ontvangen. Daarnaast stellen we op maat gemaakte sportreizen samen voor klassen of teams, afgestemd op hun behoeften. Als enige in Nederland met een exclusieve focus op sport, bieden we betekenisvolle en leerzame ervaringen op unieke locaties. Onze programma’s bevorderen niet alleen sportieve activiteiten, maar ook interculturele uitwisseling en persoonlijke groei door middel van goede begeleiding in zowel Nederland als in het buiteland. Dit alles maakt onze organisatie een pionier op het gebied van buitenlandse sportervaringen, waarbij we streven naar het creëren van de leukste en leerzaamste ervaring voor onze deelnemers.
Waarom betalen voor werk?
Betalen voor vrijwilligerswerk of een stage lijkt misschien tegenstrijdig—waarom zou je immers moeten betalen om te helpen? Toch is er een logische verklaring voor.
Het project waar je stage loopt of vrijwilligerswerk doet, heeft niet de financiële middelen om jouw reis en verblijf te bekostigen. Echter, tijdens je verblijf in het buitenland is een veilige en comfortabele accommodatie cruciaal. Daarom investeren wij bij De Kracht van Sport in jouw veiligheid en welzijn. Waar je ook naartoe gaat, je zult altijd verblijven in een kwalitatief goede en veilige accommodatie.
We begrijpen dat een langere periode in het buitenland kostbaar kan zijn, en dat velen binnen onze doelgroep niet over ruime financiële middelen beschikken. Daarom doen we ons uiterste best om de kosten zo laag mogelijk te houden. Vergeleken met andere vergelijkbare organisaties, zijn we hierin goed geslaagd. Ons doel is om Nederlandse jongeren een onvergetelijke levenservaring te bieden en minderbedeelde kinderen en jongeren toegang te geven tot kwalitatief goede sportprogramma’s.
Een ervaring in het buitenland is een investering in je persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk is het belangrijk om naar de kosten te kijken, maar een nog belangrijkere vraag is: wat levert het je op? Wat je ervoor terugkrijgt is een waardevolle ervaring waar je de rest van je leven profijt van hebt.
Waar betaal je voor?
Voor deelname aan onze projecten wordt een vergoeding gevraagd. Ongeveer 80% van dit bedrag wordt direct overgemaakt aan de gastorganisatie, waarmee de kosten voor het verblijf van vrijwilligers en stagiairs worden gedekt. Daarnaast draagt dit bij aan de continuïteit en ontwikkeling van het project. De overige 20%, die in Nederland blijft, wordt gebruikt voor structurele kosten. Aangezien we jaarlijks meer dan 100 vrijwilligers en stagiairs zenden, vormt dit een aanzienlijk bedrag. Deze financiële middelen worden ingezet voor innovatie. Aangezien we onze eigen programma’s in het buitenland beheren, brengt het opzetten van nieuwe projecten en programma’s aanzienlijke kosten met zich mee. Telkens wanneer we een nieuw bestemming of programma toevoegen, wordt dit gefinancierd uit deze pot.
Belangrijk om te vermelden is dat niemand binnen De Kracht van Sport een salaris ontvangt, hooguit een vergoeding. Ons doel is om voortdurend te innoveren en te investeren in onze organisatie totdat we ons doel hebben verwezenlijkt.
Volunteer Aware
De Kracht van Sport neemt trots de positie in als een van de founding members van het ‘Volunteer Aware’ platform. Volunteer Aware onderzoekt organisaties die vrijwilligerswerk en stagemogelijkheden in het buitenland aanbieden op de kwaliteit van hun aanbod, waarbij de aspecten duurzaamheid, transparantie, ethiek en interculturele verantwoordelijkheid centraal staan. Het oogmerk is: het onderscheiden van eerlijk internationaal vrijwilligerswerk enerzijds en ‘voluntourism’ anderzijds.’ Wij willen hiermee benadrukken dat onze projecten geworteld zijn in een oprechte toewijding aan een nobel doel. Door dit keurmerk willen we niet alleen transparantie bieden over onze eigen integriteit, maar ook andere organisaties aanmoedigen om zich op dit pad te begeven.
Bezoek de website van Volunteer Aware voor meer informatie en om inzicht te krijgen in mogelijke misstanden bij vrijwilligerswerk in het buitenland.

Onze Stichting
Naast de organisatie De Kracht van Sport, hebben we ook een stichting opgericht genaamd ‘Stichting The Power of Sport’. Dit is ook de naam die onze collega’s in het buitenland uitdragen. Ga je bijvoorbeeld aan de slag in Indonesië dan ga je naar ‘Daya Krida’ (dit betekent De Kracht van Sport in het Indonesisch). Dit maakt ons één team. Deze Nederlandse stichting financiert de huidige en nieuwe projecten ten behoeve zijn voor de kinderen en jongeren in onze programma’s in het buitenland. Deze stichting wordt ook gebruikt door onze collega’s uit Frankrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en het VK. Mocht je een donatie maken dan zullen wij ervoor zorgen dat 100% (op de kosten die we aan de bank maken) van het gedoneerde geld naar het goede doel gaat.
Onze stichting zet zich in om het talent van jongeren te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen. Dit alles wordt gedaan met sport als pijler. Want helaas is sport niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wegens een gebrek aan financiële middelen. Stichting The Power of Sport, wil sport wél vanzelfsprekend maken. Want het mooie aan sport is dat een universele taal is. Ongeacht afkomst, religie, taal, cultuur of status.