Nicky op Saint Lucia

Naam
Nicky

Hoe lang heb je stage gelopen?
Ik heb 6 weken stage gelopen in Saint Lucia

Korte biografie

Mijn naam is Nicky en ik ben 21 jaar oud. Ik zit in mijn laatste jaar op het CIOS in Hoofddorp waar ik de opleiding sport, bewegen en gezondheid volg. Ik werk momenteel in de zorg wat ik erg leuk vind. Ook houd ik erg van sporten en leuke dingen doen met vriendinnen.

Saint Lucia is een super eiland en zeker aan te raden om heen te gaan!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding in Nederland was erg goed. Er waren meerdere online bijeenkomsten waarin uitgebreide informatie werd gegeven over de verschillende landen en wat er van ons werd verwacht. Nadat we ons land van keuze hadden gekozen, werd er nog een specifieke bijeenkomst georganiseerd waarin alle essentiële informatie over dat land werd besproken. Bovendien kregen we duidelijke instructies over waar we op moesten letten met betrekking tot onze vlucht en of een visum vereist was. Voor eventuele vragen konden we altijd een bericht sturen via WhatsApp, en hier werd snel op gereageerd. Deze directe communicatielijn was bijzonder waardevol, vooral wanneer we snel informatie nodig hadden. Al met al was de begeleiding in Nederland absoluut top.

Mijn verhaal

Samen met twee goede vriendinnen ben ik via mijn school 6 weken op buitenlandse stage geweest in Saint Lucia. Het was een geweldig avontuur. Wanneer je aankomt wordt je opgehaald van het vliegtuig en naar het huis gebracht waar je zult verblijven.

Het eerste weekend was een intro/ bijkom weekend. Hier wordt uitgelegd wat er verwacht wordt en hoe zij te werk gaan. Ook krijg je een rondleiding door het stadje en heb je lekker tijd voor jezelf om boodschappen te doen of lekker op het strand te chillen.

Ik heb in de ochtend vooral de pre school les gegeven. Dit zijn de kinderen tussen de 3en 5 jaar. We gaven hun een uurtje les en daarna maakte je je klaar voor je volgende sessie. In de middag gaven wij de zwemlessen in het zwembad. De kinderen die wij lesgaven verschilde qua niveau. We hadden een groep die net begon en een groep die ook aan wedstrijdzwemmen deed. De variatie die je hebt is heel erg leuk.

Op de vrijdag was je vrij en werd er een excursie gepland. Deze activiteiten waren vaak ook aan de andere kant van het eiland waardoor je het hele eiland zag. We hebben super leuke dingen gedaan!

Saint Lucia is een super eiland en zeker aan te raden om heen te gaan!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Geniet van de tijd die je daar hebt want die vliegt voorbij!