Stage in ArgentiniË

Argentinië is een land gelegen in Zuid-Amerika en staat bekend om zijn diversiteit aan landschappen, bruisende cultuur en passie voor voetbal. Buenos Aires, de hoofdstad, is een stad die bekend staat om zijn architectuur, tango en levendige straatleven. Het land biedt ook adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de Iguazu-watervallen, de Andes-bergketen, Patagonië en de gletsjers van de Perito Moreno.

Helaas is Argentinië ook een land met een aanzienlijk armoedeprobleem. Volgens gegevens van de Wereldbank leefde ongeveer 42% van de bevolking onder de armoedegrens in 2020. In Buenos Aires zijn dan ook veel achterstandswijken die kampen met grote problemen die door armoede ontstaan zoals criminaliteit, drugsgebruik en geweld. Terwijl je stage loopt in Argentinië ga je aan de slag met jongeren uit deze achterstandswijken.

Armoede heeft gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van de bevolking. Mensen die in armoede leven hebben vaak minder toegang tot gezondheidszorg en kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Daarnaast hebben ze vaak een slechtere leefomgeving en meer beperkte toegang tot basisvoorzieningen zoals water en sanitaire voorzieningen. 

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de armoede in Argentinië. Eén van de belangrijkste oorzaken is de economische instabiliteit van het land. De afgelopen decennia heeft Argentinië te maken gehad met perioden van hoge inflatie, schuldenproblemen en economische crises, waardoor veel mensen hun baan en inkomen zijn kwijtgeraakt. Onze stichting ondervindt deze ontwikkeling van dichtbij. Zo komen er veel meer kinderen en jongeren naar onze programma’s. Reden genoeg om onze collega’s een handje te helpen door als stagiair naar Argentinië te gaan.

Onze collega’s in Argentinië ondersteunen lokale projecten die sport inzetten als middel om de levens van deze kinderen te verbeteren. Er wordt een veilige plek voor de jongeren gecreëerd waar ze kunnen sporten en plezier kunnen hebben. Bovendien trainen de kinderen tijdens de sportlessen ook belangrijke competenties zoals samenwerken, keuzes maken, leiderschap en communicatie. Als stagiair heb je de keuze om trainingen te verzorgen in: voetbal, rugby, tennis, honkbal en basketbal. Uiteraard sta je er nooit alleen voor en worden projecten uitgevoerd in samenspraak met Argentijnse coördinatoren. Inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 2000 kinderen onderdeel van deze zinvolle projecten. 

Aanmelden

Argentinië

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende Messi van Argentinië op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, educatieve en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer. Je kan in Argentinië kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

We kunnen altijd een opmaatgemaakte stage voor je inrichten via een persoonlijk gesprek.

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
– Mocht er overhoop iets gebeuren dan doen wij niet moeilijk met terug betalen.

AANKOMSTWEEKENDEN 

In Argentinië kun je op elk weekend aankomen. Houd er rekening mee dat tijdens de kerstvakantie er geen sportprojecten zijn. 

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-In Argentinië wordt alleen het ontbijt vergoed hier wordt ook rekening met de vegetariër gehouden. 

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
-United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Met die reden zijn we in 2013 ook begonnen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar ‘De Kracht van Sport’ waarbij je nog veel meer kan doen op het gebied van sporten in het buitenland maar nog altijd met het oog voor de goede zaak!

Moet ik Spaans spreken voor mijn stage in Argentinië
– 
Het is geen must maar het zal je stage wel aanzienlijk makkelijker maken. Medewerkers van onze stichting spreken goed Engels maar in Argentinië kunnen de mensen nog vrij slecht Engels. Wij zullen daarom ook aanmoedigen om een Spaanse cursus van te voren te nemen. We kunnen je daarbij helpen en mogelijk vergoeden we deze uit de stichting. Gelukkig is sport een taal is die iedereen spreekt.

Hoe ziet mijn Spaanse lesweek eruit?
-Voor stagiairs die 10 weken of langer blijven vergoeden we een Spaanse lesweek in Argentinië. Ga je korter kun je ervoor kiezen om deze erbij te nemen. Deze is €200,-. De lessen zullen in totaal 20 uur in beslag nemen en zal in de ochtenden plaatsvinden. Mocht je ver van te voren weten dat je stage wilt lopen in Argentinië kunnen we kijken of we een Spaanse cursus in Nederland kunnen vergoeden zodat je de Spaanse taal al een beetje machtig bent voordat je aankomt.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Argentinië zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 20 en 40. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Sporten in Argentinië

De sporten in Argentinië die beoefend worden zijn zeer gevarieerd maar voetbal blijft toch verreweg de meest populaire sport die professioneel en recreatief wordt gespeeld. Denk aan de prachtige derby van River plate – Boca Juniors en je ziet meteen wat deze sport in Argentijnen los maakt. In de wijken waar onze stichting actief is zal je ook merken dat voetbal de meeste aandacht krijgt. Verder zijn, hockey, rugby, zwemmen en ,gek genoeg, polo bekende sporten. Pato, de nationale sport, is daarentegen niet erg populair.
 
Argentinië is een van de belangrijkste sportmachten in de regio en eindigt sinds 1978 aan de top van de medailletelling bij de Zuid-Amerikaanse Spelen, met uitzonderingen in 2002 en 2010. Ondanks een relatief gebrek aan succes op olympisch niveau in meer traditionele sporten zoals atletiek, zwemmen en gymnastiek, heeft Argentinië succesvolle deelnames gehad aan andere sporten zoals voetbal, basketbal, hockey, padel tennis, polo en rugby.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €980,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie in hartje centrum Buenos Aires.
 • Airport pick-up.
 • Ontbijt.
 • Bij een stage van 10+ weken een gratis Spaanse lesweek, anders is deze €200,- 
 • Gratis VOG.
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken

  Elke extra week is €180,-

Over Argentinië

Argentinië is een land in Zuid-Amerika en is het op één na grootste land van het continent. Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met een mix van Europese, inheemse en Afrikaanse invloeden. Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer en Europese architectuur.

De bevolking van Argentinië is ongeveer 45 miljoen mensen en is zeer divers. De meerderheid van de bevolking is van Europese afkomst, voornamelijk van Spaanse en Italiaanse afkomst, maar er zijn ook grote inheemse en Afrikaanse gemeenschappen in het land. De officiële taal is Spaans.

In Argentinië is ook veel cultuur te vinden, met een bloeiende kunst-, muziek- en literatuurscene. Tango, een muziek- en dansstijl die in de late 19e eeuw in Buenos Aires ontstond, is een belangrijk onderdeel van de Argentijnse cultuur en wordt nog steeds veel beoefend en genoten.

Het land heeft echter ook te kampen met sociale en economische problemen, waaronder armoede, ongelijkheid en politieke instabiliteit. Maar ondanks deze uitdagingen blijft Argentinië een uniek en fascinerend land met veel te bieden, van adembenemende natuurlijke landschappen tot bruisende steden en een rijke culturele erfenis.

Accommodatie

De accommodatie ligt in hartje van Buenos-Aires. Op deze accommodatie kom je terecht in een internationaal gezelschap. Dit maakt het een erg gezellige sfeervol huis, aangezien de stagiairs/vrijwilligers vaak samen optrekken: samen op stap, reizen door het land of samen door de stad slenteren. De accommodatie is ook voorzien van een gemeenschappelijke ruimte waar alle vrijwilligers/stagiairs kunnen relaxen. ’s avonds wordt er ook vaak een ‘asado’ (Argentijnse barbecue) ontstoken. Uiteraard is het ook mogelijk om te studeren op de accommodatie.

 

 

 

Aanmelden
Foto’s
Accommodatie
ervaring Argentinië