Bij de Kracht van Sport verrijk je met een stage in het buitenland zowel je eigen leven, als dat van de mensen rondom jouw project. We hebben altijd een aantal leuke vacatures waar je aan de slag kan gaan. Uitermate geschikt voor evenement, sport, cultuur en sociale studies.
Een stage bij de Kracht van Sport heeft, zoals de naam al doet vermoeden, altijd te maken met sport. Wij zetten sport in als middel om verschillende problemen aan te pakken bij een kwetsbare jeugd. Door bezig te zijn met sport, leren kinderen namelijk een aantal belangrijke sociale eigenschappen.
 
We laten ze in een veilige omgeving sporten waardoor ze zodoende minder vaak in aanraking komen met criminaliteit. Bovendien leren ze zoals zwemmen en Engels cruciale vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.
 
Kinderen die uitblinken uit onze programma’s krijgen van onze stichting scholarships waardoor het voor hun mogelijk wordt door te studeren of te excelleren in de sport die zij het liefst doen.

 

Als stagiair van de Kracht van Sport ga je nooit alleen op avontuur. Zodra je overtuigd bent van één van onze vele projecten meld je je bij ons aan en wij plannen dan graag een vrijblijvend gesprek met je in. Wij laten je dan in Nederland al kennis maken met stagiaires en / of vrijwilligers die afreizen naar hetzelfde land als jij.

Zo kunnen jullie praktische dingen, zoals bijvoorbeeld de reis, met elkaar afstemmen. Van te voren is het mogelijk om contact te leggen met voorgaande stagiairs/vrijwilligers of je coördinator in het desbetreffende land.

Stage lopen is geen vrijwilligerswerk doen. Je krijgt andere taken en werkt nauwer samen met het personeel. Deze werkzaamheden zijn afhankelijk van jouw studie, kennis en interesses.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.
 

Maak een keuze uit de volgende landen

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van onze stagiairs:

Wat wij doen

We gebruiken de kracht van sport om talent van kinderen en jongeren te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen.

In de landen waar wij actief zijn proberen we deze doelstellingen te verwezenlijken  onder andere door de hulp van stagiairs. Daarnaast doen we dit ook door middel van sponsoring en door sportkleding en attributen. Wil je meer weten of ons helpen? Klik op de knop hieronder.

 

Lees meer
blank