Bij de Kracht van Sport verrijk je met een stage in het buitenland zowel je eigen leven, als dat van de mensen rondom jouw project. We hebben altijd een aantal leuke vacatures waar je aan de slag kan gaan. Uitermate geschikt voor evenement, sport, cultuur en sociale studies.

Een stage bij de Kracht van Sport heeft, zoals de naam al doet vermoeden, altijd te maken met sport. Wij zetten sport in als middel om verschillende (sociale) problemen aan te pakken bij een kwetsbare jeugd uit achtergestelde wijken. Door bezig te zijn met sport, leren kinderen namelijk een aantal belangrijke sociale eigenschappen.

De kinderen en jongeren uit onze programma’s krijgen geen structurele sport aangeboden (zowel niet in verenigingsverband als op school). Daarom bieden wij sportprogramma’s aan in tal van verschillende sporten. Deze activiteiten bieden wij aan in een veilige omgeving waardoor ze zodoende minder vaak in aanraking komen met criminaliteit. Bovendien leren ze cruciale vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Als stagiair van de Kracht van Sport ga je nooit alleen op avontuur. Zodra je overtuigd bent van één van onze vele projecten meld je je bij ons aan en wij plannen dan graag een vrijblijvend gesprek met je in. Wij laten je dan in Nederland al kennis maken met stagiaires en / of vrijwilligers die afreizen naar hetzelfde land als jij.

Zo kunnen jullie praktische dingen, zoals bijvoorbeeld de reis, met elkaar afstemmen. Van te voren is het mogelijk om contact te leggen met voorgaande stagiairs/vrijwilligers of je coördinator in het desbetreffende land.

Stage lopen is geen vrijwilligerswerk doen. Je krijgt andere taken en werkt nauwer samen met het personeel. Deze werkzaamheden zijn afhankelijk van jouw studie, kennis en interesses.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.
 

Onze werkwijze

Maak een keuze uit de volgende landen

Waarom de Kracht van Sport

– Betaalbare stages.
– Geen inschrijfgeld. 
– De enige Nederlands organisatie die zich volledig richt om als sporttrainer in het buitenland aan de slag te gaan.
– We plannen altijd een vrijblijvend gesprek met je in.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal. 
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een positieve en bewezen impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s. 
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.
– Meer dan 10 jaar ervaring.

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van onze stagiairs:

Wat wij doen

De kinderen en jongeren uit onze programma’s hebben geen toegang tot structurele sportlessen. Niet op school en niet in verenigingsverband. Daarom voorzien wij ze van kwalitatief goede sportlessen in de sporten die populair zijn in het desbetreffende land. 

De sportlessen hebben als doel om via de kracht van sport talent van kinderen te benutten, sociale vaardigheden te ontwikkelen, gezondheid te verbeteren, maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken, interculturele communicatie op gang te brengen en sociale cohesie in wijken te bevorderen.

In de landen waar wij actief zijn proberen we deze doelstellingen te verwezenlijken  onder andere door de hulp van stagiairs. Daarnaast doen we dit ook door middel van financiële sponsoring en het doneren van kleding en sportmaterialen. Wil je meer weten of ons helpen? Klik op de knop hieronder.

 

Lees meer

Maak een keuze uit de volgende landen