Schoolreis | Studiereis Zuid-Afrika 

Ervaar de ongelooflijke passie voor sport die Zuid-Afrikanen hebben tijdens een  school/studiereis in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Een school of studiereis in Zuid-Afrika kan een van de leukste en meest leerzame ervaringen zijn om met je studiegenoten te maken. Zo kun je met eigen ogen ervaren hoe de Kracht van Sport, sport inzet voor verschillende doeleinden in achtergestelde wijken en hoe sport voor verbroedering kan zorgen in een verdeeld Zuid-Afrika. Bovendien wordt de reis afgewisseld met interactive workshops, presentaties, buitenactiviteiten en (sport)spelletjes met leeftijdsgenoten om van elkaars cultuur te leren. En als klap op de vuurpijl kun je met je groep de strijd aan gaan met goed op elkaar afgestemd lokaal Zuid-Afrikaans team. 

Onze school/studiereizen worden altijd op maat gemaakt. Door competitieve sportwedstrijden te combineren gecombineerd met uitstekende excursies zullen we je school/studie een ​​ongelooflijke sport- en culturele ervaring bezorgen. 
 
Community Projecten
Een reis naar Zuid-Afrika zou niet compleet zijn zonder mee te helpen aan een van onze gemeenschapsproject in een van de vele achtergestelde (township)gemeenschappen. Als onderdeel van je school/studiereis, krijgt je groep de mogelijkheid om kinderen en jongeren uit de lokale townshipgebieden les te geven en te begeleiden. Elk groepslid krijgt de kans om hun gekozen sport (en) te trainen en waardevolle kennis over te dragen aan de kinderen. Dit is een fantastische kans om in contact te komen met de lokale bevolking en iets terug te geven aan de gemeenschappen die je groep bezoekt tijdens je verblijf in Zuid-Afrika. Verwacht veel gezang en dans van de kinderen terwijl ze hun dankbaarheid tonen voor jouw tijd en inspanningen.
 
Een belangrijk onderdeel van een succesvolle reis is niet alleen om te zien hoe ze in andere landen sport beleven/uitoefenen, maar ook om te binden met leeftijdsgenoten door een nieuwe cultuur te ervaren. Gedurende de gehele reis krijgt je groep de gelegenheid om een ​​scala aan culturele activiteiten te doen en om te genieten van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft met betrekking tot de prachtige natuurlijke omgeving, levendige lokale gebruiken en de rijke geschiedenis van het land.
 
 
 

 €830,- p.p.

Aanmelden
Pommi Zuid AFrika III

Ervaringen

10 dagen | 14 dagen school/studiereis

Onze school/studiereizen zijn altijd maatwerk die we in overleg samenstellen met docenten/begeleiders. Hieronder vind je wel een voorbeeld van een school studiereis zodat je wel een idee hebt. We bieden deze reizen aan voor 10 en 14 dagen.  
 
Dag 1 –  Airport pick up, aankomt accommodatie, introductie over Port Elizabeth, Zuid-Afrika en een briefing over de reis, in de avond is er een Braai (BBQ).
Dag 2 – Rondleiding door Port-Elizabeth en haar achtergestelde wijken, ontmoeting met leeftijdgenoten, Kragga Kamma Game Reserve safaritocht.
Dag 3 Community-sportcoaching in de township, spelletjes en activiteiten avond op de accommodatie.
Dag 4 – Training ter voorbereiding op de eerste avondwedstrijd, community-sportcoaching in de township, wedstrijd in sport naar keuze tegen een lokaal team.
Dag 5 – Seaview Lion Park, strand
Dag 6 – Training ter voorbereiding op de tweede avondwedstrijd,community-sportcoaching in de township, wedstrijd in sport naar keuze tegen een lokaal team.
Dag 7 – Om ook iets achter te laten in Zuid-Afrika wordt de gehele dag gebruikt om de groep een event te laten organiseren. Eerdere groepen hebben een nieuwe sportschool gebouwd en geschilderd vanuit een zeecontainer of hebben een sportdag georganiseerd, Braai (BBQ)
Dag 8 – Vrije dag, de week kan best als zeer intensief worden ervaren dus deze dag is nodig om even bij te komen.
Dag 9 – De gehele dag staat in het teken van een cultuuruitwisseling waarin de groep met Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten doorbrengt en van elkaar leert door middel van interactive workshops, presentaties, buitenactiviteiten en spelletjes. 
Dag 10 – Training ter voorbereiding op de derde avondwedstrijd,community-sportcoaching in de township, wedstrijd in sport naar keuze tegen een lokaal team.
Dag 11 – Reis naar Jeffrey’s Bay (het wereldberoemde surfstrand), sandboarden, surflessen, paardrijden.
Dag 12 – Laatste dag community-sportcoaching in de townships.
Dag 13 – Cruise van een dag langs de prachtige Sundays River. Braai (BBQ) in de buitenlucht, traditionele Afrikaanse dansers en drummers.
Dag 14 – Afscheid, airport drop off.
  • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 2 maanden van te voren.
  • Er is een minimum aantal deelnemers van 8 nodig,
  • Deelnemers zijn minimaal 18 jaar oud.
  • Betaling is minimaal twee maanden van te voren.

Eigen groep:
In overleg kunnen kunnen we kijken naar een geschikte data voor jouw groep.

Kosten €830,- op basis van 10 dagen Zuid-Afrika 

Inclusief: Ontbijt, lunchpakket, avondeten, transport, accommodatie, alle activiteiten, 24/7 support zowel in Nederland als Zuid-Afrika.

Exclusief: Vlucht, reisverzekering, drankjes.  

Over Zuid-Afrika en ons project

Zuid-Afrika is een republiek dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land heeft een rijke koloniale geschiedenis, waar onder andere Nederland en Engeland een rol in speelden. Een groot probleem van het recente Zuid-Afrika is het onderwijs. Door extreme armoede en de nasleep van apartheid in het land is er nog steeds voor velen geen toegang tot educatie of is de kwaliteit slecht.

Als reiziger in Zuid Afrika zul je je reis doorbrengen in de Oostkaap met als thuisbasis, Port Elizabeth. Tijdens je reis breng je slaap je op de locatie van onze stichting en breng je een bezoek aan onze projecten in de achtergestelde wijken (townships) van Port Elizabeth. De stichting zet sport in als middel om maatschappelijke problemen in deze wijken aan te pakken. De sportlessen zijn bedoeld om kinderen belangrijke competenties bij te leren zoals samenwerking, besluitvaardigheid en leiderschap. Daarnaast bieden wij kinderen educatie aan om hun talent te kunnen ontwikkelen. Ook geven we voorlichting over HIV, aids en gender gelijkheid. Het programma wordt steeds groter. Jaarlijks nemen al zo’n 18.000 kinderen deel aan onze projecten en activiteiten!

Waar kom je terecht?

Alle activiteiten vinden zich af in de Oost-kaap en zult elke nacht doorbrengen in een prachtige accommodatie in Port Elizabeth (P.E). P.E. is een stad met ruim 300.000 inwoners. Deze havenstad  wordt ook de ‘Windy City’ genoemd. De naam verraadt het al: dit gebied is ideaal om te surfen. In Port Elizabeth worden drie talen gesproken: Engels, Afrikaans en Xhosa. De stad is erg levendig, maar is nou niet bepaald mooi te noemen. De regio daarentegen is prachtig. Hier kan je het echte Afrika beleven.

Sporten in Zuid-Afrika

In tegenstelling tot andere landen is voetbal niet de populairste sport in Zuid-Afrika. De bevolking vindt rugby nóg interessanter. De Zuid-Afrikanen zijn ook gek op boksen, cricket en vooruit: ook voetbal. Daarnaast doen de extreme sporten het goed zoals surfen, abseilen en bungee jumpen. De apartheid zie je helaas ook terug in de sportwereld al is dit wel aan het veranderen. Zo is Rugby meer de sport voor de witte bevolking, gaan de ‘coloureds’ graag naar het cricket en is voetbal de sport voor de zwarte bevolking.

Waarom met de Kracht van Sport?

De Kracht van Sport biedt school/studie reizen van hoge kwaliteit aan en we doen het bovendien voor een lage prijs! Het jonge team van organisatoren zorgt ervoor dat je zorgeloos op reis kunt door 24/7 voor je klaar te staan. Bovendien zorgt de organisatoren ervoor dat jullie voorzien zijn van eten en gezelligheid. Uiteraard zorgt onze reisleider ervoor dat jullie altijd van A naar B worden gebracht. We leveren maatwerk en passen het programma aan op de wensen/moeilijkheidsgraad van de groep. 

Aanmelden

Nick Mould
Reisleider

Nick Mould is half Engels en half Zuid-Afrikaans net zoals hij half voetballer en half rugbyer is. In 2004 verruilde hij Engeland voor Zuid-Afrika om zich in te zetten voor de minderbedeelde lokale bevolking in Port Elizabeth. Dit heeft hij dan ook met succes gedaan en daarover vertelt hij graag.

Accommodatie

Onze andere school/studie reizen