Stage in Indonesië

—Het programma op Java zal vanaf april 2025 van start gaan. Om het programma een boost te geven zullen we deze mogelijkheid voor een gereduceerd bedrag aanbieden—

Semarang is een bruisende stad op Java, Indonesië, waar je ons project kan ondersteunen om de kinderen en jongeren uit achtergestelde wijken te voorzien van sportlessen in de sport die zij het liefste doen. In deze gebieden word je geconfronteerd met (beweeg)armoede, waar kinderen vaak beperkte toegang hebben tot sport en lichaamsbeweging.

Als sporttrainers hebben jullie de mogelijkheid om deze kinderen te inspireren en te motiveren om actief te worden en een gezonde levensstijl te omarmen. Door sportlessen te geven in de sport die zij het liefst doen, kunnen jullie niet alleen hun fysieke gezondheid verbeteren, maar ook hun zelfvertrouwen vergroten en hen belangrijke vaardigheden (life skills) bijbrengen.

Semarang zelf biedt een levendige en stimulerende omgeving voor je stage. Met haar rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden en vriendelijke gemeenschap, is het de perfecte plek om een verschil te maken en tegelijkertijd zelf een onvergetelijke ervaring op te doen.

Op Semarang is armoede een uitdaging waarmee veel mensen worden geconfronteerd. Hoewel Semarang een belangrijk economisch centrum is in Centraal-Java, hebben delen van de stad te maken met ernstige armoede, vooral in de achtergestelde wijken. Gezinnen hebben vaak geen toegang tot sportvoorzieningen.

Door samen te werken met lokale organisaties en lokale scholen kun je een positieve impact hebben op het leven van deze kinderen, terwijl jullie zelf waardevolle levenslessen leren en herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Samen kunnen we de cyclus van armoede en beweegarmoede doorbreken en een gezondere toekomst creëren voor de kinderen van Semarang.

Aanmelden

Indonesië

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende international van Indonesië op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel zo fijn. Maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, educatieve, sociale en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer en/of docent. Je kan in Indonesië kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: Grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

We kunnen altijd rekening houden met je eigen wensen. Het is ook mogelijk om in Indonesië een onderzoek te doen, contacteer ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waarom De Kracht van Sport

 • Geen inschrijfgeld en een vrijblijvend intakegesprek.
 • Het project in Indonesië ‘Kekuatan Olahraga’ (De Kracht van Sport) is door onszelf opgericht.
 • Stages in het buitenland zijn betaalbaar, vooral gezien de waarde die ze bieden.
 • Als de enige Nederlandse reisorganisatie die zich volledig richt op sociale sportreizen.
 • We vertellen een eerlijk verhaal en beoordelen of je geschikt bent voor het project.
 • Onze programma’s worden op verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact.
 • Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
 • Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je met fundraising.
 • We bieden goede persoonlijke begeleiding, zowel in Nederland als in het buitenland.
 • We zijn oprichters en onderdeel van het keurmerk ‘volunteer aware’.  Wij willen hiermee benadrukken dat onze projecten geworteld zijn in een oprechte toewijding aan een nobel doel.

AANKOMSTWEEKENDEN 

In Indonesië kun je elk weekend aankomen. Let op dat in de maand maart en augustus vakanties zijn dan worden er zomer en winterkampen georganiseerd. 

Het programma in 2025 begint in april.

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Als je van te voren aan ons aangeeft dat je vegetariër bent kunnen ze daar in Indonesië rekening mee houden. 

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
– United Through Sport is de naam van onze stichting. We willen graag onze programma’s ook financieel ondersteunen. Vaak houdt de gastorganisatie in het buitenland ook deze naam aan. 

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Indonesië zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 5 en 15. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Mijn school geeft aan dat Erasmusbeurs alleen voor Europese projecten is hoe kan ik dan toch Erasmusbeurs krijgen?
Sinds 2022 mogen scholen 20% van de totale Erasmussubsidie uitbesteden aan projecten buiten de Europa. Niet iedereen is hier nog van op de hoogte. Al onze projecten zijn hiervoor aangemeld dus als je groen licht krijgt van school dan kunnen wij de subsidie garanderen. Mocht je school hier vragen over hebben, kunnen ze altijd contact met ons opnemen.

Sporten in Indonesië

Indonesië is een divers land met een breed scala aan populaire sporten. Enkele van de meest geliefde sporten in Indonesië zijn:

 1. Badminton: Badminton is ongetwijfeld de meest populaire sport in Indonesië. Het land heeft vele kampioenen voortgebracht en staat bekend om zijn dominante positie in de wereld van het badminton.

 2. Voetbal: Voetbal is ook zeer populair in Indonesië, met een grote fanbase die enthousiast de lokale en internationale competities volgt.

 3. Basketbal: Basketbal groeit gestaag in populariteit, vooral onder jongeren. Indonesië heeft ook zijn eigen basketbalcompetitie.

 4. Volleybal: Volleybal is een veelbeoefende sport in Indonesië, zowel op professioneel niveau als op amateurniveau.

 5. Sepak Takraw: Een traditionele Indonesische sport die vergelijkbaar is met volleybal, maar waarbij spelers een bal gebruiken die gemaakt is van geweven riet. Het wordt vaak gespeeld op straten en stranden.

 6. Traditionele Indonesische vechtsporten: Zoals Pencak Silat, een traditionele Indonesische vechtsport die zowel als kunstvorm en zelfverdediging wordt beoefend.

 7. Surfen: Met zijn vele prachtige stranden is Indonesië ook een paradijs voor surfers, met wereldberoemde surfspots zoals Bali en Mentawai-eilanden.

Naast deze sporten zijn er natuurlijk nog vele andere activiteiten die populair zijn in Indonesië, afhankelijk van de regio en de interesse van de bevolking.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €800,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off.
 • Ontbijt.
 • Indonesische taallessen.
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Gratis VOG.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken


  Elke extra week is €180,- 
  * Elke extra week boven 10 weken is €120,-

Over Java, Indonesië

Java, het kloppende hart van Indonesië en zal je een onvergetelijke ervaring tijdens hun langdurige verblijf op het eiland geven. Java heeft grote levendige steden, adembenemende natuur en met haar rijke culturele erfgoed is Java een perfecte bestemming voor avontuurlijke jongeren.

Voor degenen die houden van actie en avontuur, biedt Java een scala aan activiteiten, zoals surfen op de spectaculaire kusten, trektochten door weelderige jungles en het beklimmen van majestueuze vulkanen. De beroemde Borobudur en Prambanan tempels zijn must-see bezienswaardigheden, terwijl steden als Yogyakarta en Bandung bruisen van energie met hun levendige straatmarkten, kunstgalerijen en trendy cafés.

Jongeren zullen ook genieten van de diverse en smakelijke keuken van Java, met zijn aromatische kruiden, pittige gerechten en heerlijke streetfood. Lokale markten en eetgelegenheden bieden een authentieke culinaire ervaring die de smaakpapillen prikkelt.

Verblijfsmogelijkheden variëren van levendige backpackerhostels tot luxe resorts, waardoor jongeren de flexibiliteit hebben om hun verblijf aan te passen aan hun budget en voorkeuren.

Met haar mix van avontuur, cultuur en natuurlijke schoonheid is Java de ideale bestemming voor jongeren die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke ervaring tijdens hun langdurige verblijf op het eiland.

Aanmelden
Foto’s