Stage op Saint Lucia

Saint Lucia is een klein tropisch eiland in het Caribisch gebied met een bevolking van ongeveer 180.000 mensen. Saint Lucia betovert bezoekers met zijn weelderige schoonheid, culturele rijkdom en warme gastvrijheid. Het eiland is een toevluchtsoord van vulkanische oorsprong, met dramatische landschappen en een uitbundige flora en fauna. De hoofdstad, Castries, verwelkomt reizigers met kleurrijke markten waar lokale handelaren hun waren uitstallen. Hier ontvouwt zich de culturele smeltkroes van Saint Lucia, waar Afrikaanse, Franse en Britse invloeden samenkomen. De geur van exotische specerijen en vers fruit hangt in de lucht, terwijl traditionele muziek de straten vult met een levendige sfeer.

Het eiland is een populaire bestemming voor huwelijksreizen maar helaas kent het  grote maatschappelijke problemen en is er armoede onder bepaalde doelgroepen. 26% van de bevolking van Saint Lucia leeft onder de armoedegrens, wat betekent dat ze minder dan $5,50 per dag verdienen. Armoede is vooral een probleem in de landelijke gebieden van Saint Lucia, waar de werkloosheid hoger is en er minder toegang is tot basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg en onderwijs.

Door deze omstandigheden komen kinderen en jongeren in aanraking met bendes. Onze stichting pakt deze problemen aan met de kracht van sport en gebruikt dit als middel om kinderen en jongeren op het goede pad te krijgen/houden. Met sportieve activiteiten bieden wij ze een andere uitlaatklep en leren we ze belangrijke competenties zoals samenwerken, keuzes maken, leiderschap en communicatie. Daarnaast verzorgen we ook zwemlessen omdat, ondanks dat het een eiland is, er toch veel kinderen/jongeren verdrinken doordat ze simpelweg niet kunnen zwemmen. Bovendien is er een speciale ‘Women empowerment’ programma dat ervoor moet zorgen dat meer vrouwen gaan participeren in de sport.

Op het eiland werk je nauw samen met de nationale teams en mag je deze internationals inzetten bij de door jouw georganiseerde activiteiten. Je werkt in achtergestelde buurten en in het nationale stadion van Saint Lucia.

Aanmelden

Saint Lucia

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende international van Saint Lucia op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel handig. Maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, social works, marketing, educatieve en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer. Je kan op Saint Lucia kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

We kunnen altijd een opmaatgemaakte stage voor je inrichten via een persoonlijk gesprek.

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse stichting die zich volledig richt op sport.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

AANKOMSTWEEKENDEN 

Het is zeer aan te raden bij een van onderstaande aankomstweekenden aan te sluiten. Dit zijn weekenden waarin veel vrijwilligers/stagiairs tegelijk aankomen en er een introductie, oriëntatie en ijsbrekersactiviteiten plaatsvinden. Het is dus altijd beter als je op een van deze vrijdagen aankomt. 

Het is belangrijk dat je op een vrijdag arriveert omdat er dan een airport-pickup geregeld kan worden. Kom je eerder dan is er altijd nog een optie om een paar dagen vlak bij de vlieghaven te slapen om vervolgens vrijdag gebruik te maken van de airport pickup. 

2024
2 februari | 16 februari | 1 maart |15 maart | 29 maart | 12 april | 26 april |10 mei | 24 mei | 7 juni | 21 juni | 5 juli | 19 juli | 2 augustus  
 
Programma stopt op 30 augustus
 
Saint Lucia  
2025
31 januari | 14 februari | 29 maart | 14 maart | 28 maart | 11 april | 25 april | 9 mei | 23 mei | 6 juni | 20 juni | 4 juli | 18 juli | 1 augustus 
 
Programma stopt op 29 augustus

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-In Saint Lucia wordt alleen het ontbijt vergoed hier wordt ook rekening met de vegetariër gehouden.

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
-United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Met die reden zijn we in 2013 ook begonnen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar ‘De Kracht van Sport’ waarbij je nog veel meer kan doen op het gebied van sporten in het buitenland maar nog altijd met het oog voor de goede zaak!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven waar je rekening mee moet houden, wat je mee moet nemen, waar je uit voor moet kijken etc.

Kan ik ook eerder/later aankomen dan een aankomstweekend?
– Dit is mogelijk maar wordt sterk afgeraden. Niet alleen mis je dan de introductie en de oriëntatie ook treed je dan toe tot een bestaande vaak hechte groep en het is altijd moeilijker een groep te behagen als de groep al gemaakt is. Mocht je echt niet eerder/laten kunnen of is de vlucht veel goedkoper dan is het ook aan te raden de eerste paar dagen voor een hostel te nemen voordat je naar onze accommodatie gaat. Laat het ons weten, wij helpen je graag!

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Saint Lucia zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 10 en 20. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Sporten op Saint Lucia

Er zijn verschillende sporten die populair zijn op Saint Lucia, zowel op professioneel als op amateurniveau. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest populaire sporten op Saint Lucia:

 1. Cricket: Cricket is de meest populaire sport op Saint Lucia. Het land heeft een eigen cricketteam en er zijn verschillende cricketcompetities en -toernooien die plaatsvinden op het eiland.

 2. Voetbal: Voetbal is ook een populaire sport op Saint Lucia, met een nationaal voetbalteam dat deelneemt aan internationale wedstrijden en competities.

 3. Basketbal: Basketbal wordt ook gespeeld op Saint Lucia, met verschillende lokale competities en toernooien.

 4. Atletiek: Atletiek is populair op Saint Lucia, met een aantal atleten die internationale bekendheid hebben verworven, zoals de Olympische sprinter Julian J. E. Alfred.

 5. Zwemmen: Zwemmen is populair op Saint Lucia vanwege de warme tropische wateren rondom het eiland, met verschillende open water zwemwedstrijden en zwemtoernooien.

 6. Netbal: Netbal is populair onder vrouwen op Saint Lucia, met een aantal lokale teams en competities.

Naast deze sporten worden er ook andere sporten gespeeld, zoals volleybal, golf, tennis en martial arts. Het is duidelijk dat sport een belangrijk onderdeel is van het leven op Saint Lucia, waar mensen samenkomen om te concurreren, te socialiseren en te genieten van de voordelen van een actieve levensstijl.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €1190,- inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up.
 • Ontbijt.
 • Introductie en rondleiding bij aankomst.
 • Gratis VOG.
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Hulp bij fundraising, waaronder een persoonlijke fundraisingspagina
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken

   

  Elke extra week is €240,-

  10 + weken = €2630 + €150 voor elke extra week
  16 + weken = €3530 + €100 voor elke extra week

 •  

Over Saint Lucia

Saint Lucia is een zelfstandig eiland in het oostelijke deel van het Caribisch gebied. Het eiland maakt deel uit van de Kleine Antillen en ligt tussen Martinique in het noorden en Saint Vincent en de Grenadines in het zuiden. De hoofdstad en grootste stad is Castries.

Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 617 km² en heeft een bevolking van ongeveer 180.000 mensen. De officiële talen zijn Engels en Creools. Creools houdt in dat het een mix van twee talen is. In dit geval Engels-Frans maar iedereen verstaat Engels.

Saint Lucia heeft een tropisch klimaat met temperaturen die het hele jaar door gemiddeld rond de 28 graden Celsius liggen. Het eiland is bekend om zijn prachtige natuurlijke landschap, waaronder het pittoreske vulkanische berglandschap, weelderige regenwouden, witte zandstranden en kristalheldere wateren.

Saint Lucia heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die invloeden heeft van de oorspronkelijke bevolking, Europese kolonisten en Afrikaanse slaven. Het eiland heeft een aantal interessante historische bezienswaardigheden, waaronder de overblijfselen van koloniale forten en de stad Soufrière, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de vulkanische bronnen en minerale baden.

In het algemeen is Saint Lucia een prachtig eiland met een rijke cultuur en geschiedenis, een adembenemend landschap en vriendelijke mensen. Het is een populaire toeristische bestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers die graag de prachtige landschappen en activiteiten op het eiland willen verkennen.

Accommodaties

Op Saint Lucia verblijf je in een prachtige villa dat op loopafstand bij het strand ligt. Je deelt je slaapkamer met één of twee andere stagiairs of vrijwilligers. De villa is gelegen net buiten het centrum van de hoofdstad Castries, een stad met 20.000 inwoners.

 

Aanmelden
Foto’s
Accommodatie Saint Lucia

Ervaring Saint Lucia