Jur in Ghana

Naam
Jur

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
9 weken

Korte biografie

Ik ben Jur en ik ben 23 jaar. Ik ben afgelopen februari afgestudeerd van de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Hierna heb ik een half tussenjaar gepakt, waarbij ik 9 weken in Ghana heb gezeten. Mijn grootste hobby is voetbal, deze hobby kon ik mooi combineren tijdens mijn tijd in Ghana.

Al met al heb ik een hele mooie tijd gehad en zou ik het iedereen aanraden om dit avontuur aan te gaan!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding in Nederland was prima. Het was fijn dat ik van tevoren een paar oriëntatiegesprekken had, waardoor ik een goed beeld had van wat mij te wachten stond.

Mijn verhaal

In maart ben ik naar Ghana gevlogen om voetbaltraining te geven. Ik ging er zonder al te veel verwachtingen naar toe en heb het allemaal maar een beetje om mij af laten komen.

Toen ik aankwam in Accra werd ik opgehaald door iemand van de organisatie en een andere vrijwilligster. De eerste week was voornamelijk kennis maken met de andere cultuur en heb ik zelfs een tripje met andere vrijwilligers naar Kumasi (tweede grootste stad van Ghana) gemaakt. Het was fijn dat je in het begin rustig aan de nieuwe cultuur kon wennen en iedereen beter kon leren kennen.

Vanaf week twee ben ik gaan starten met voetbaltraining geven. Ik heb voetbaltraining gegeven aan talentvolle Ghanese jongeren. De football academy was gevestigd in een dorpje genaamd ‘Kibi’. Kibi was een compleet andere ervaring dan de hoofdstad Accra. Waarbij Accra heel erg druk, levendig en soms ook wat chaotisch kan zijn, was Kibi een heel rustig dorpje gelegen in mooie natuur. Uiteindelijk ben ik twee weken in Kibi gebleven, waarbij ik veel op het veld heb gestaan om training te geven.

Na deze twee weken zijn we terug naar Accra gegaan om wedstrijden en toernooien te voetballen. Ik leefde ook samen op een accommodatie met de jongens van de football academy en andere vrijwilligers. De weken vlogen voorbij in Accra. In Accra zelf is veel te beleven, ‘s avonds ben ik dus ook regelmatig op stap gegaan met andere vrijwilligers.

De laatste twee weken van mijn avontuur in Ghana heb ik tijd gehad om te reizen. Hierbij ben ik een week naar een andere football foundation geweest in Swedru (stadje 3 uur van Accra) en heb ik een week lesgegeven op een school in Cape Coast.

Al met al heb ik een hele mooie tijd gehad en zou ik het iedereen aanraden om dit avontuur aan te gaan!

 

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Begin op tijd met je visum aanvragen. De ambassade kan af en toe vaag zijn dus begin hier op tijd mee!