Megan in Zuid-Afrika

Naam

Megan

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Hi! Ik ben Megan en ik heb 10 weken stage gelopen in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Ik ben een tweedejaars student aan de hogeschool van Hall Larenstein in Velp waar ik de opleiding International Development Management doe. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan dansen en leuke dingen doen met vrienden of
familie 🙂

Ik heb geen moment gehad waar ik naar huis wilde en was ook echt aan het balen toen die dag aanbrak! Dit was een te gekke ervaring!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben super tevreden over de begeleiding die Ruben vóór en tijdens mijn tijd in Zuid-Afrika bood! Hij heeft mij goed geïnformeerd over wat ik kon verwachten waardoor ik niet voor verrassingen stond.  Thanks Ruben 🙂

Mijn verhaal

Ik heb gekozen om 10 weken stage te lopen bij UTS in Zuid-Afrika en my oh my, dat was echt een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt!

Ten eerste, is het programma zelf super leuk en enorm inspirerend! Ik mocht 3 keer per week sportlessen geven aan kinderen die super enthousiast, gedreven en getalenteerd zijn! Ik gaf hockey en dansen aan kinderen van verschillende leeftijden (9-14) en vond dit geweldig! Voor de kleinere kids (5-8) was er een ander programma “Learn to move” waarbij we allerlei bewegings-spelletjes met ze deden. De kinderen straalden altijd zo erg! Aan het begin van de sessies werd er altijd gezegd “Come on guys, let’s inspire the kids!”, maar eerlijk gezegd was het andersom! Hoe de kinderen zo intens konden genieten van de lessen en elkaar was heel inspirerend en gaaf om te zien!

Ik heb ook 1 dag per week 1 op 1 Engels lessen gegeven op Isaac Booi primary school. Omdat ik er voor een redelijk lange periode was, heb ik de kinderen dus echt zien groeien in hun Engels en vooral hun zelfvertrouwen daarin! Of ze het nou deden voor zichzelf of voor de stickers die ze aan het einde van een sessie kregen, ze deden het toch maar even! Die trotse gezichtjes wanneer ze een heel boekje hadden uitgelezen staan echt op m’n netvlies en ga ik nooit meer vergeten 🙂

Daarnaast zat ik echt in een hele leuke groep vrijwilligers! We konden allemaal super goed met elkaar en werden al heel snel een hele hechte groep! Ik had 2 fantastische kamergenootjes die mijn tijd daar heel makkelijk maakte!

Verder waren we in de weekenden vrij. UTS had al een paar uitjes gepland staan zoals Jeffrey’s Bay, safari, skydive, bungeejumping, etc. Ik raad het echt aan om hier aan deel te nemen. Dit zijn echt bucketlist dingen die niet heel veel mensen kunnen afstrepen en, tja, je bent er toch al dus je kan het net zo goed doen ;).

Ik heb geen moment gehad waar ik naar huis wilde en was ook echt aan het balen toen die dag aanbrak! Dit was een te gekke ervaring!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

DOEN!