Lotte in Zuid-Afrika

Naam

Lotte

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
4 weken

Korte biografie

Hi! Ik ben Lotte, 19 jaar en ben afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie. Ik geef danslessen bij verschillende dansscholen in Brabant en dat is dan ook wat ik in Zuid-Afrika heb gedaan! 🙂

Voor mij persoonlijk was een maand te kort dus als je langer wil en kan zou ik dat zeker doen!!!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik was erg blij met de begeleiding die ik in Nederland van Ruben heb gekregen. We hebben verschillende gesprekjes gehad waarin hij informatie gaf en mij hielp met de keuze maken omdat ik zelf twijfelde over in welk land ik vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Ons 1ste gesprekje was dan ook in het echt ipv online, dit zou ik dan ook zeker aanraden als je in omgeving Tilburg woont!

Mijn verhaal

Hi! Hier even een verhaaltje over mijn geweldige tijd Zuid-Afrika!! Wat heb ik het naar m’n zin gehad daar met de andere vrijwilligers en de kinderen!

Maar we beginnen even bij het begin… het aankomst weekend.
Deze heb ik helaas helemaal gemist doordat mijn vlucht vertraging had en ik daardoor mijn overstap heb gemist. Dit vond ik dan ook echt mega jammer en daarom vond ik het extra spannend om het huis binnen te komen omdat iedereen elkaar al had leren kennen. Gelukkig werd ik super goed opgevangen door iedereen en had ik gelijk een goede klik met mijn 2 kamergenootjes.

Toen was het toch echt tijd voor de coachingsessies. Je begint in de ochtend met een ‘learn to move’ sessie, deze is voor de kleine kids waar we ze de basis leren van verschillende sporten, spelletjes spelen en als laatste nog free play hebben. Zo begin je je dag gelijk vrolijk! 🙂
Daarna is het tijd om naar de hogere klassen van de basisschool te gaan. Je gaat naar 3 scholen per dag. Ik heb 5 dagen in de week op alle scholen danslessen gegeven. Dit was dan ook echt super leuk om te doen omdat de Afrikaanse kinderen zoveel van dansen houden!! Je ziet het ze overal doen en de energie en het plezier spat er echt vanaf. Aan het einde van de les zette we altijd amapiano op (een Afrikaanse muziekgenre) hier gingen de kinderen dan ook helemaal los op en hebben ze mij zelfs verschillende dansjes geleerd! De kinderen hier zijn zo lief en dankbaar voor alles wat je doet, dat is echt heel mooi om te zien.
Dus zo zag een normale doordeweekse dag er voor mij uit!

In de weekenden werden er tripjes georganiseerd! Zo ben ik op Safari geweest, ben ik een weekend naar Jeffrey’s Bay geweest, hebben we een boottrip gemaakt, gesandboard en heb ik geskydived!!! Deze tripjes maken je tijd in Zuid-Afrika dan ook extra leuk en bijzonder dus mis deze niet.

Ik heb zelf ook de keuze gehad om 1 week mee te gaan op de SA Experience. Dit is een trip vanuit Port Elizabeth naar Kaapstad, ook wel de Garden Route. Dit is dan ook zeker een aanrader om te doen als je in Zuid-Afrika zit! We hebben veel verschillende activiteiten gedaan zoals een zipline, tubben, klimmen door de grotten, quad rijden, Kaapstad ontdekken en nog veeeelll meer! Dit was dan ook echt een extra toevoeging aan deze ervaring omdat je zo veel meer van het land en het cultuur kan zien.

Dit was dan even een korte samenvatting van mijn tijd in Zuid-Afrika! Ik heb een super leuke tijd en ervaring gehad en als ik kon had ik graag een langere tijd willen blijven! Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan en heb echt de tijd van m’n leven gehad!!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Voor mij persoonlijk was een maand te kort dus als je langer wil en kan zou ik dat zeker doen!!!