Demi in Zuid-Afrika

Naam

Demi

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
4 weken

Korte biografie

Hallo mijn naam is Demi Wulms en ik ben 20 jaar oud. Ik heb mijn havo diploma en ben nu op zoek naar een studie die bij me past. In mijn vrije tijd speel ik graag voetbal en spendeer ik veel tijd met mijn vriendinnen.

Het was geen makkelijk afscheid van zon leuke, hechte groep en zon mooi avontuur, maar ik ga iedereen zeker nog een keer zien! Bedankt UTS!!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik was erg tevreden met de begeleiding in Nederland. Ruben heeft me goed voorbereid en was altijd bereikbaar als er iets was of wanneer je een vraag had.

Mijn verhaal

Om te beginnen was het een onvergetelijke reis die ik iedereen zou aanraden als je de kans krijgt. Helaas begon mijn reis met heel veel heimwee in de eerste paar dagen, wat ik van te voren niet verwacht had (maar achteraf natuurlijk volkomen normaal is). Ieder moment dat ik tijd had appte ik met het thuisfront en heb zelfs naar vluchten naar huis gekeken.

Vanaf dag 2 is dit eigenlijk helemaal verdwenen, we hadden een hele fijne groep waar we ook erg close mee waren. De eerste 4 dagen hadden we introductie (denk aan uitleg over hiv, tour door Port Elizabeth, spellen in de tuin die je goed kan gebruiken bij je eigen coachsessie, voorlichting, kennismakingsspellen etc.) op woensdag gingen de scholen open en konden we eindelijk aan de slag. Ik vond de eerste dag met de kinderen al gelijk heel leuk, ze waren erg enthousiast en speels, maar je merkte ook gelijk dat ze heel veel behoefte hebben aan aandacht. Ik heb in de 4 weken dat ik daar was 4 dagen training gegeven en 1 dag childcare per week.

Het eerste weekend zijn we gelijk gaan bungeejumpen en daarna doorgereden naar een olifantensanctuary. Dit was een van mijn favoriete dagen. Eerst een adrenalinekick en daarna lekker kalmeren bij de olifanten die we zelfs mochten voeden. Die maandag was mijn eerste dag childcare, we wisten niet precies wat we moesten verwachten maar toen we aankwamen kregen we gelijk al de halve school voor ons. Dat was even pittig en omschakelen maar wel een van leukste dagen met de kinderen. Childcare was een van mijn favoriete dingen omdat de kinderen zo enthousiast waren daar en ik ook echt het gevoel had dat we daar een verschil maakten op die school.

Over het algemeen heb ik alleen maar voetbal gecoacht, en heeel af en toe rugby. Op de meeste coach dagen ging je naar 4 scholen toe en was je rond half 3 klaar, dan had je erna vrije tijd om bijvoorbeeld naar het strand te gaan, naar het winkelcentrum of aan het zwembad te liggen. De avonden waren ook altijd volgepland. Op maandag hadden we gamesnight (denk aan padellen, beerpong, talentenjacht), iedere dinsdagavond gingen we naar een karaokebar genaamd barneys, iedere woensdagavond hadden we 5-a side voetball, donderdagavond was meestal een avondje uit naar beeryard en dan was het weekend dus vrije invulling. Er was in ieder geval genoeg te doen en de dagen waren goed gevuld.

Het tweede weekend zijn we gaan skydiven wat ik persoonlijk een van de vetste dingen vind die ik gedaan heb. Het derde weekend gingen we naar Jeffreys Bay, een surfdorpje dat een uurtje van port elizabeth vandaan ligt. Hier zijn we gaan zandborden, hadden we savonds een heel gezellig neon feestje en zijn we de dag erop gaan surfen.

Toen was het helaas weer tijd om terug te gaan. Het laatste weekend dat ik daar was zijn we op een grote safari geweest wat echt het hoogtepunt van mijn reis was. We zijn ‘s middags 1x geweest, toen hebben we heerlijk gegeten daar, zijn we ‘s avonds nog eens op safari geweest waarna we naar onze slaapplek werden gebracht. Wij sliepen met alle meiden midden in het safarigebied in heel schattige hutjes waar we het goed af hebben gesloten. In de ochtend was nog onze laatste safari en zijn we ergens gaan ontbijten. Toen zijn we terug gegaan naar het verblijf van United Through Sport waar ik mijn koffers heb gepakt en afscheid van iedereen heb moeten nemen. Het was geen makkelijk afscheid van zon leuke, hechte groep en zon mooi avontuur, maar ik ga iedereen zeker nog een keer zien! Bedankt UTS!!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je heimwee hebt, praat erover zodat je geholpen kan worden. En vertrouw erop dat het weg gaat en je de beste tijd van je leven gaat hebben.