Lars in Argentinië

Naam
Lars

Hoe lang heb je stage gelopen?
5 weken

Korte biografie

Mijn naam is Lars. Ik ben 19 jaar oud. Ik heb 6 weken stage gelopen in Buenos Aires voor de studie CIOS sport en bewegen in Heerenveen.

Ik heb zoveel geleerd en nieuwe vrienden gemaakt in Buenos Aires. Mocht je vragen hebben of iets willen weten kan je mijn contact gegevens opvragen bij Ruben.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was goed. Ruben heeft me overal mee geholpen en alles duidelijk uitgelegd.

Mijn verhaal

Ik heb echt een mooie tijd gehad in Argentinië. Ik heb 6 weken stage gelopen. Het hostel was netjes en staat in Recoleta. Dat is een veilige rijke buurt waar veel te doen is. De hele 3e verdieping van het hostel was van UTS en wij waren eigenlijk één grote vriendengroep. We gingen bijna elke dag met zijn allen uiteten en deden leuke dingen. Het leven is hier namelijk erg goedkoop in vergelijking met Nederland. Je kan ook heel leuk uitgaan in Buenos Aires. Het leukste uitgaansgebied zit in de wijk Palermo. Het gaat daar de hele nacht door tot in de ochtend. Je kan gewoon een uber daar naar toe pakken wat echt bijna niks kost.

De stages zijn door de week op verschillende tijdstippen. Je krijgt vanuit de begeleiding hier een rooster voor de hele week. Je gaat dus naar verschillende locaties om sportlessen te geven aan kinderen uit arme wijken. Er gaat altijd een begeleider mee. De kinderen spreken alleen Spaans. Aan het begin was mijn Spaans nog niet zo goed maar de begeleiding helpt je wel vertalen. De kinderen houden echt van je en kijken naar je op ondanks je ze niet altijd verstaat. Ik liep meestal stage van 9:00 tot ongeveer 13:00/14:00. De rest van de dag had je dus nog tijd om leuke dingen te doen. De weekenden ben je vrij dus dan heb je ook tijd om dingen te ondernemen. Zo zijn we bijvoorbeeld een weekend naar de watervallen van Iguazu geweest op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië. Dit was echt een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. We hebben een boottour gemaakt door de watervallen. Dat is zeker een aanrader!

Als voetbalfan wilde ik altijd al een keer naar een wedstrijd van Boca Juniors. Ik ben naar de wedstrijd Boca tegen Defensa y justicia geweest. De sfeer hier in Argentinië is echt van een ander niveau. De fans leven hier echt voor het voetbal. De hele dag is het eigenlijk feest rondom het stadion voordat de wedstrijd begint. Op 25 februari was de superclassico: River plate tegen boca. Wij zijn toen naar de wijk La Boca geweest om de wedstrijd op een groot scherm te kijken.

De laatste 2 weken van mijn stage moesten we verhuizen naar een tijdelijke andere locatie. Deze locatie zat ongeveer twee straten naast de Obelisco. Echt in het centrum van Buenos Aires dus. Deze locatie was ook heel fijn. Het was geen hostel maar het waren kleine appartementjes die je met 1 iemand moest delen. Zelf vond ik het hostel denk ik leuker omdat we elke dag met zijn allen waren. In het appartement is iedereen wat meer op zichzelf en zie je elkaar wat minder.

Ik heb zoveel geleerd en nieuwe vrienden gemaakt in Buenos Aires. Mocht je vragen hebben of iets willen weten kan je mijn contact gegevens opvragen bij Ruben.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

– Als je twijfelt om te gaan, doe het gewoon. Het is het 100% waard en je gaat echt de tijd van je leven hebben.

– Check van te voren goed of je een beurs mee kan krijgen vanuit school. Ik kreeg namelijk een Erasmus+ beurs mee wat bijna mijn hele stage gedekt heeft.

– Het is handig om van te voren een paar woordjes Spaans te leren. Ook al ken je alleen een beetje de basics gaat dit je heel veel helpen.

– Als je hier heen gaat, ga dan een weekend naar Iguazu. Dat is echt een aanrader!