Anne in Zuid-Afrika

Naam
Anne

Hoe lang heb je stage gelopen?
12 weken

Korte biografie

Mijn naam is Anne, ik ben 20 jaar en woon in Weert. Als bijbaan werk ik in de horeca en als hobby zit ik elk weekend bij de scouting als leiding en lid. Ik doe de opleiding MBO Sociaal werk. En op de opleiding kreeg ik de kans op op buitenland stage te gaan en ik koos voor Zuid Afrika via de kracht van sport.

De 12 weken vlogen voorbij, ik heb zo veel mooie herinneringen heb en plaatsen gezien en super veel leuke mensen ontmoet van over heel de wereld waar ik nog regelmatig contact mee heb.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding was super. Als ik of mijn ouders vragen hadden kon ik die meteen stellen via de mentor op whatsapp, ik ben goed begeleid en voorbereid.

Mijn verhaal

Voor mijn MBO opleiding sociaal werk mocht ik op buitenland stage en dit wilde ik meteen. Ik koos voor Zuid-Afrika. Ik schreef mij in via de kracht van sport en regelde alles en vertrok in augustus 2022 naar Port Elizabeth. Eenmaal daar werd ik opgehaald van het vliegveld door een van de coördinatoren.

Alles was super geregeld en iedereen was gezellig. Ik heb 12 weken genoten van alle lessen die ik heb gegeven zoals tennis en hockey, ik had niet veel sport ervaring maar wel ervaring met leiding zijn en spellen doen met kinderen dus dat lukte allemaal prima. De organisatie organiseerde allemaal toffe activiteiten voor in het weekend, van bungeejumpen tot een tripje naar Kaapstad.

Je had heel veel vrije tijd dus genoeg om de stad te ontdekken en leuke dingen te gaan doen. Er waren 2 lieve mama’s die elke avond super lekker voor iedereen deed koken en zorgen en een leuke buschauffeur die iedereen naar alle scholen en activiteiten brengt.

De 12 weken vlogen voorbij, ik heb zo veel mooie herinneringen heb en plaatsen gezien en super veel leuke mensen ontmoet van over heel de wereld waar ik nog regelmatig contact mee heb.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Heb je zin in een nieuw avontuur, ben je sociaal en enthousiast dan moet je dit zeker doen.

Geniet van elk moment die je gaat beleven en de rest gebeurd vanzelf.