Sterre in Zuid-Afrika

Naam
Sterre

Hoe lang heb je stage gelopen?
5 maanden

Korte biografie
Ik ben Sterre, 23 jaar en ik studeer Leisure Management aan de Breda University of Applied Sciences. Tijdens het derde jaar mocht je kiezen of je een stage in het buitenland of in Nederland wilde doen. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken; an internship abroad it is!

Elk weekend zochten we een leuk groepje mensen bij elkaar en gingen we weer op roadtrip. Dit was misschien wel het leukste van mijn stage!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was fijn. Voor ik naar Zuid-Afrika ging wist ik waar ik aan
toe was en wat ik daar zou gaan doen.

Mijn Verhaal
 
Zuid-Afrika stond altijd al hoog op mijn bucketlist en toen ik de kans kreeg om er stage te lopen, kon ik dat natuurlijk niet afwijzen. Via school ben ik in aanraking gekomen met De Kracht van Sport – United Through Sport. Het werk en de stageopdrachten spraken me direct aan, omdat de combinatie van sportevenementen, kinderen en reizen mij super vet leek. Na het regelen van het visum, wat nog best lastig was, was het dan eindelijk zo ver! Mijn avontuur in Zuid-Afrika kon beginnen. Ik keek enorm uit naar mijn stage en alle nieuwe herinneringen die ik zou gaan maken.
 

De band die je opbouwt met de kinderen is onbeschrijfelijk.

 
Toen ik bij United Through Sport aankwam schrok ik wel een beetje van de accommodatie. Een gedeelde kamer voor 5 maanden vond ik best heftig. Gelukkig deelde ik de kamer met superleuke meiden en kwam dit allemaal goed. Tijdens mij stage heb ik het onder andere het Holiday Camp, een soccer mini league en vriendschappelijke wedstrijden voor de JSE-kids georganiseerd. Het was leuk om een steentje bij te dragen aan deze evenementen. De taken waren vrij simpel en we hadden maar twee kantoordagen. Tijdens de andere drie dagen hadden we de kans om mee te coachen in de townships van Port Elizabeth. Dit vond ik een hele bijzondere ervaring en zeker één om nooit meer te vergeten. De band die je opbouwt met de kinderen is onbeschrijfelijk.
 

 Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en daar ben ik zo dankbaar voor.

 
Bij United Through Sport is geen dag hetzelfde en je ontmoet zo veel nieuwe mensen. Het is bijzonder hoe snel je een hechte band kan opbouwen met vreemde mensen. Je zit natuurlijk allemaal alleen in het buitenland, ver van je vertrouwde omgeving. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en daar ben ik zo dankbaar voor. Met je nieuwe vrienden maakten je dan ook elk weekend een tripje. United Through Sport organiseerde uitstapjes, maar dat waren meer dagtrips. Wij zochten naar meer avontuur en maakten daarom liever onze eigen planning en huurde een auto. Hierdoor hebben we veel meer van de omgeving en het land gezien. Elk weekend zochten we een leuk groepje mensen bij elkaar en gingen we weer op roadtrip. Dit was misschien wel het leukste van mijn stage! Het land was een stuk veiliger en toegankelijker dan ik van tevoren dacht.
 
Kortom, ik vond dat de stage bij United Through Sport niet altijd aansloot op hbo-niveau. Maar de herinneringen en de nieuwe vrienden die ik heb gemaakt zijn het dubbel en dwars waard.