Word stagiair in Ghana

Veel jongeren in Ghana komen uit gezinnen waar extreme armoede voorkomt. Het project van Rising Stars of Africa streeft ernaar om elk individu een opleidingsmogelijkheid te bieden om onder andere dit probleem aan te pakken.
Alle deelnemers van het project krijgen naast hun sportieve ontwikkeling ook kwalitatief onderwijs. Het doel? Deze studenten de kans geven om een carrière in de sportwereld te maken of succesvol te worden dankzij educatie. Stage lopen in Ghana je belangrijkste taak is om beter en kwalitatief goed onderwijs te bieden.

Wij geloven dat sport een kracht is die sociale cohesie en persoonlijk welzijn kan bevorderen. Tijdens de activiteiten wordt de nadruk gelegd op het verbeteren van levensvaardigheden zoals teamwork, leiderschap, besluitvorming, communicatie en vertrouwen. Bovendien geven we lessen over sociale en gezondheidsproblemen. Denk aan gendergelijkheid, maar ook aan HIV en AIDS. 

Aanmelden / vrijblijvend gesprek

ACCOMMODATIE

Op deze accommodatie is genoeg plek voor jou en je vrienden. Je deelt een kamer met andere stagiaires en vrijwilligers. Ga je voor een langere periode, dan heb je kans dat je een privé kamer krijgt. Je slaapt op een gedeelde kamer, maar als je voor langere periode gaat heb je een grote kans op een privékamer.
De accommodatie is voorzien van een woonkamer, relax ruimte, zwembad, keuken en er is 24/7 beveiliging aanwezig. Aan de accommodatie zit het kantoor waar je aan je schoolopdrachten kan werken.

Victoria Dzandza
Cordinator

Victoria (Tori) Dzandza is programmaontwikkelaar, coördinator en jouw stagebegeleidster in Ghana. Ze is de vrouw van oprichter James Dzandza en woont al jaren in dit mooie land.
Ze kan je vertellen wat de cultuurverschillen zijn en is verantwoordelijk voor alle activiteiten tijdens je verblijf. Je kunt 24/7 op haar rekenen.

SPORT IN GHANA

Voetbal is, net zoals in veel andere landen, een populaire sport onder de bevolking. Basketbal wordt de laatste jaren steeds meer gespeeld, waardoor er ook steeds meer speelvelden ontstaan op de pleinen van Ghana.

Daarnaast beoefenen Ghanezen tennis en atletiek, maar ze zijn ook fanatieke boksers, zwemmers en (tafel)tennissers. Het is een sportief volk, daar kom je wel achter als je kiest voor een stage in Ghana.

Veel van de jongeren in Accra komen uit gezinnen waar extreme armoede heerst. De Kracht van Sport streeft ernaar om elk individu een opleidingsmogelijkheid te bieden om zo hun echte potentieel te bereiken. Al de spelers zijn gevestigd op de ‘academie’ en krijgen naast hun sportieve ontwikkeling ook kwalitatief goed onderwijs. Het doel is dat studenten zowel academisch als sportief kunnen groeien, waardoor ze de beste kansen krijgen om succesvol te worden. De Ghanese bevolking staat bekend als warme, vriendelijke en gezellige mensen.

Partnerorganisatie

Rising Stars of Africa

Aanmelden / vrijblijvend gesprek