Daan in Ghana

Naam
Daan

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Ik ben Daan van Overbeek 19 jaar, kom uit Woerden en heb voor mijn studie sportkunde in Den Haag stage gelopen in Ghana.

 

 

 

Naast mijn super ervaring. Heb ik ook nog iets moois kunnen achterlaten. Ik startte een crowdfunding en heb daardoor voor mijn team heel veel nieuwe materialen kunnen kopen. Ook heb ik ze nieuwe tenues kunnen geven. De waardering die je daarvoor terug krijgt is super speciaal en erg bijzonder. Dat zal ik nooit meer vergeten.

 

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was goed. Voor vragen kon je altijd terecht en het ligt ook een beetje aan jezelf hoeveel begeleiding je nodig hebt. Zo heb ik tijdens mijn stage niet veel contact gehad, maar was de begeleiding voor mijn vertrek erg prettig.

Mijn verhaal

Voor mijn studie heb ik 10 weken stage gelopen bij de organisatie Rising Star of Africa in Ghana. De eerste week was erg wennen, alles was nieuw en anders. Ik kwam s’avonds laat aan, dus zag nog niet hoe de omgeving er uit zag. Ik voelde alleen hobbels en gaten die in de weg zaten tijdens de rit naar het huis. Eenmaal aangekomen ben ik goed opgevangen door de mensen uit het huis. Ik kwam mijn kamer in en daar lagen al 2 vrijwilligers te slapen. Dus stilletjes alles een plekje gegeven en daarna rustig gaan slapen. De volgende dag zag ik voor het eerst Ghana in het daglicht, wat bijzonder. Alles is anders, maar tegelijkertijd ook erg mooi om te zien. De eerste dag alle praktische dingen gedaan zoals geld opnemen en een Simkaart regelen. De eerste week trok ik veel op met het team van RSA, want die verbleven in mijn huis, omdat ze wedstrijden speelde in Accra. Ook ontmoette ik het team en de trainer die ik tijdens mijn stage zou gaan begeleiden en trainen Eerste paar trainingen waren wat onwennig, maar naar mate steeds een beteren band met de kinderen opgebouwd. Zo bijzonder wat voor energie die kinderen hebben tijdens de trainingen, mede doordat ik ook wist hoe die kids leefde. Het was voor mij super leuk om de kinderen elke dag met een lach naar de training zien komen en het samenzijn met elkaar. Ze konden even ergens anders aan denken dan hun leefsituatie. Naast het trainen geven en het werken aan mijn stageopdracht. Heb ik veel nieuwe vrijwilligers ontmoet, leuke tripjes gemaakt en lekker gegeten.

Naast mijn super ervaring. Heb ik ook nog iets moois kunnen achterlaten. Ik startte een crowdfunding en heb daardoor voor mijn team heel veel nieuwe materialen kunnen kopen. Ook heb ik ze nieuwe tenues kunnen geven. De waardering die je daarvoor terug krijgt is super speciaal en erg bijzonder. Dat zal ik nooit meer vergeten. Na 10 weken was het dan ook moeilijk om te vertrekken. De band die ik met hen had zal ik nooit vergeten, daarnaast heb ik nog dagelijks contact met de trainer en de Ghanese mensen die ik daar heb ontmoet.

In de 10 weken heb ik veel geleerd en meegemaakt. Het zal altijd bij me blijven en de bedoeling is dat ik snel weer een keer terug ga om de mensen daar nog een keer te zien.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je als stagiaire in Ghana stage gaat lopen. Zou ik adviseren goede afspraken te maken hoe je je schoolopdracht gaat uitvoeren en daarbij dus van te voren goed contact op te nemen met de begeleider daar. Verder zou ik adviseren goed op tijd je visum aan te vragen, want dat kan nog wel eens wat tijd in beslag nemen.