Stage op Mauritius

Mauritius is een zeer afgelegen eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 2.000 kilometer voor de zuidoostkust van het Afrikaanse continent. De mensen op Mauritius zijn multi-etnisch, multi-religieus, multicultureel en meertalig. Het land heeft een koloniale geschiedenis, waar onder andere Nederland, Frankrijk en Engeland een rol in speelden. Het eiland is het meest bekend omdat hier de uitgestorven dodo leefde. Verder is Mauritius een ontwikkeld eiland en goed ingericht voor toerisme. De mensen zijn vriendelijk, de wegen zijn goed, er is heerlijk eten en natuurlijk zijn er de prachtige stranden. 

De taal op Mauritius weerspiegelt de diverse culturele achtergronden van het eiland. Het meest gesproken is het Mauritiaans Creools, een mengeling van Frans, Engels, Afrikaanse en Aziatische invloeden, al zullen de mensen op Mauritius je goed aan kunnen spreken in het Engels. Bovendien spreekt een deel van de bevolking Bhojpuri, een Indo-Arische taal. Het taallandschap symboliseert de rijke geschiedenis van immigratie en koloniale invloeden op Mauritius, waarbij meertaligheid essentieel is voor interculturele communicatie en nationale identiteit.

Als stagiair op Mauritius ga je aan de slag als sporttrainer op verschillende sportvelden en scholen over het hele eiland. De kinderen die hier aanwezig zullen zijn, zijn kinderen met allerlei verschillende achtergronden die geen gestructureerde sportlessen krijgen, niet op school alsook in verengingsverband. Daarom zet onze stichting hier sport in omdat dit de de ideale manier is om deze kinderen in contact te laten komen. Verder zet onze stichting sport in als middel om maatschappelijke problemen in deze wijken aan te pakken. De sportlessen zijn bedoeld om kinderen belangrijke competenties bij te leren zoals samenwerking, besluitvaardigheid en leiderschap. Daarnaast bieden wij kinderen educatie aan om hun talent te kunnen ontwikkelen. 

Aanmelden

Ervaringen

Mauritius

VOOR WIE IS DEZE STAGE GESCHIKT?

Je doel als stagiair is niet om de volgende international van Mauritius op te leiden, hoewel dit altijd zomaar kan gebeuren. Je hoeft daarom geen doorgewinterde trainer te zijn of certificaten te bezitten. Een basiskennis van de door jouw gegeven sport is wel zo fijn. Maar het allerbelangrijkste is dat je enthousiasme uitstraalt bij het geven van jouw lessen. 
 
Deze stage is ideaal voor sportgerelateerde studies maar ook voor event/vrijetijdsmanagement, marketing, educatieve, sociale en culturele studies. Belangrijk om te weten is dat je altijd ingezet wordt als sporttrainer en/of docent. Je kan in Zuid-Afrika kiezen om sommige dagen op kantoor door te brengen om aan je school/stage opdrachten te werken. Enkele leuke stageopdrachten zijn: Grootschalig sportevenement opzetten / eigen sport inbrengen in het curriculum / onderzoek / fundraise evenement opzetten.  
 

We kunnen altijd rekening houden met je eigen wensen. Het is ook mogelijk om op Mauritius een onderzoek te doen, contacteer ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

– Geen inschrijfgeld en vrijblijvend intakegesprek op vele locaties in Nederland.
– Betaalbare stages in het buitenland, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt.
– De enige Nederlandse organisatie die zich volledig richt om als sporttrainer in het buitenland aan de slag te gaan.
– Wij verkondigen een eerlijk verhaal en kijken of je ook geschikt bent voor het project.
– Onze programma’s worden op een verantwoorde wijze uitgevoerd en hebben een bewezen positieve impact. 
– Al onze medewerkers zijn goed bekend met onze buitenlandse programma’s.
– Medewerkers van De Kracht van Sport helpen je mee met fundraising.
– Goede persoonlijke begeleiding zowel in Nederland als in het buitenland.

AANKOMSTWEEKENDEN 

Op Mauritius kun je op elk weekend aankomen. Houd er rekening mee dat het programma van maart tot november loopt. Het is belangrijk dat je op een zaterdag of een zondag aankomt.

Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
-Als je van te voren aan ons aangeeft dat je vegetariër bent kunnen ze daar op Mauritius rekening mee houden. 

Kan ik ook korter dan vier weken vrijwilligerswerk doen?
 Voor je eigen persoonlijke ontwikkeling is het het beste als je voor langere tijd in het buitenland zit. Ga je korter dan vier weken heb je eerder een ‘vakantie’ ervaring. Daarom is het pas mogelijk om vanaf vier weken stage te lopen. Om de beste leerervaring te hebben, raden we aan om 12 weken of langer te gaan.

Ik zie vaak United Through Sport wat is dat?
– United Through Sport is de naam van onze stichting die voornamelijk de gelijknamige stichtingen in het buitenland ondersteund. Het project op Mauritius heet ook United Through Sport. De Kracht van Sport is een overkoepelende organisatie.

Waar moet ik allemaal rekening mee houden in het buitenland?
-Na ons vrijblijvend gesprek waar het e.e.a. al wordt doorgenomen, sturen we je ook de ‘welcome pack’ toe waarin alles tot in detail staat uitgeschreven over je reis naar Mauritius. Deze Welcome Pack nemen we samen door via een online video meeting.

Met hoeveel andere mensen zal ik stage lopen?
– Op de accommodatie in Mauritius zijn altijd andere stagiairs/vrijwilligers aanwezig. De grote van de groep verschilt tussen de 5 en 10. Deze komen niet allemaal uit Nederland maar ook uit andere landen. Je kan contact met ons opnemen om na te vragen hoeveel anderen er tijdens jouw periode zitten. Bovendien maken we een groepsapp met andere Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zo kun je van te voren al even kennismaken.

Sporten op Mauritius

Op Mauritius worden verschillende sporten beoefend, zowel op professioneel als op amateurniveau. Enkele van de populaire sporten die op het eiland worden gespeeld, zijn onder andere:

 1. Voetbal: Voetbal is een van de meest populaire sporten op Mauritius. Het land heeft zijn eigen nationale voetbalteam en er zijn talloze voetbalclubs en competities over het hele eiland.

 2. Paardensport: Paardenrennen is een geliefde sport op Mauritius. Champ de Mars in Port Louis is een van de oudste renbanen ter wereld en trekt grote menigten tijdens het raceseizoen.

 3. Golf: Mauritius heeft verschillende golfbanen van wereldklasse in prachtige omgevingen. Het eiland is een aantrekkelijke bestemming voor golfers.

 4. Watersporten: Watersporten zoals surfen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, duiken en diepzeevissen zijn populair vanwege de schitterende kustlijn en ideale omstandigheden.

 5. Cricket: Cricket wordt gespeeld en gevolgd, vooral door de Indiase gemeenschap op Mauritius. Er zijn lokale cricketclubs en competities.

 6. Tennis: Tennis wordt beoefend op zowel professioneel als recreatief niveau. Veel resorts en clubs hebben tennisbanen.

 7. Boksen: Boksen heeft een toegewijde aanhang op Mauritius, en het land heeft enkele succesvolle boksers voortgebracht.

 8. Atletiek: Atletiek is een populaire sport op scholen en in de gemeenschap. Mauritius heeft deelgenomen aan internationale atletiekwedstrijden.

 9. Badminton en tafeltennis: Deze racketsporten zijn ook populair en worden op scholen en in clubs beoefend.

 10. Rugby: Rugby wint aan populariteit op Mauritius, met lokale clubs en competities.

Naast deze sporten worden er op Mauritius ook lokale en internationale sportevenementen georganiseerd, zoals triatlons, wielerraces en zeilwedstrijden. Het eiland biedt sportliefhebbers tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Vanaf 2022 is het mogelijk om voor je buitenlandse stage een Erasmusbeurs aan te vragen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan zodat we je kunnen vertellen hoe dit moet.

Een verblijf van vier weken is €1190,  inclusief:

 • Prachtige accommodatie.
 • Airport pick-up and drop-off.
 • Ontbijt (ook in de weekenden).
 • Gratis VOG.
 • Introductie en rondleiding bij aankomst. 
 • Een aangewezen coördinator op je projectlocatie.
 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires.
 • Visumadvies en ondersteuning
 • Toegang tot de groupsapp met alle andere vrijwilligers/stagiairs die op hetzelfde moment op reis gaan.
 • Contactgegevens van je coördinator om van te voren kennis te maken

  Elke extra week is €240,- 

Over Mauritius

Mauritius, een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan, biedt een idyllische mix van prachtige stranden, exotische landschappen en een rijke culturele diversiteit. Het land staat bekend om zijn weelderige groene bergen, witte zandstranden en turquoise wateren. Een smeltkroes van etnische groepen, waaronder Creolen, Hindoestanen, Chinezen en Fransen, heeft Mauritius een unieke culturele rijkdom gegeven.

De lokale keuken weerspiegelt deze diversiteit, met gerechten zoals curry, rougaille en boulettes die de smaakpapillen verrukken. Mauritius is beroemd om zijn rum en suikerrietproducten, en je kunt lokale rum proeven in vele distilleerderijen.

De natuurlijke schoonheid van het eiland biedt tal van buitenactiviteiten, van duiken en snorkelen in koraalriffen tot het verkennen van weelderige nationale parken zoals Black River Gorges. Het bergachtige binnenland biedt kansen voor avontuurlijke trektochten.

Mauritius heeft een tropisch klimaat dat het hele jaar door gunstig is voor toerisme. Luxe resorts langs de kust bieden uitstekende accommodatie, terwijl lokale markten en festivals je onderdompelen in de kleurrijke cultuur van het eiland. Kortom, Mauritius is een bestemming die zowel ontspanning als avontuur biedt in een prachtige omgeving.

Accommodatie

De accommodatie is gelegen in ‘Flic en Flac’. Flic en Flac is een schilderachtige badplaats aan de westkust van Mauritius. Met zijn witte zandstranden en kristalhelder turkoois water trekt Flic en Flac jaarlijks duizenden toeristen aan. De bestemming staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen en diverse watersportmogelijkheden, waaronder snorkelen en duiken in het nabijgelegen koraalrif. Langs de kustlijn vind je talloze restaurants, bars en winkels waar je kunt genieten van lokale gerechten en souvenirs kunt kopen. Flic en Flac biedt ook een levendig nachtleven met diverse clubs en entertainmentopties. Met zijn tropische charme en ontspannen sfeer is Flic en Flac een ideale bestemming voor zowel rustzoekers als avonturiers. Op Flic en Flac verblijf je in een villa dat van alle gemakken is voorzien.

Aanmelden
Foto’s
Accommodatie