Yara op Saint Lucia

Naam
Yara

Hoe lang heb je stage gelopen?
6 weken

Korte biografie
Hii, ik ben Yara, 19 jaar oud en ik zit in mijn laatste jaar van het CIOS in Haarlem. Voor het keuzedeel ISO ben ik samen met een vriendin naar Saint Lucia gegaan om hier onze stage te lopen! In het dagelijks leven werk ik als zwemdocent en doe ik zelf ook aan wedstrijdzwemmen.

Ik heb echt een geweldige tijd gehad en ik heb enorm genoten! Ik zou zo weer terug gaan naar St. Lucia

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik was hier erg tevreden over! Voordat mijn reis begon heb ik redelijk veel contact gehad met Ruben en Joël en werd ik goed op de hoogte gesteld. Als ik vragen had voor mijn reis of tijdens mijn stageperiode, werden deze ook erg snel beantwoord en je kon ook alles vragen.

Mijn verhaal

De 6 weken zijn zo voorbij gevlogen! Ik kan het iedereen aanraden om zo’n reis te maken.

Op donderdag 11 april gingen wij met de trein naar Londen toe en op vrijdag 12 april gingen wij met het vliegtuig naar Saint Lucia! Het eerste weekend hebben wij rustig aan gedaan, hebben wij de groep leren kennen en de buurt verkend.

En toen begon het stage lopen al, in de ochtenden gingen wij naar scholen toe om hier gymles te geven en in de middagen had ik of een zwemsessie of een netbal sessie. Je loopt stage van maandag tot en met donderdag en dan heb je zaterdag ochtend nog een sessie. Op vrijdagen gingen wij op excursie, vrijdag avond was het tijd voor de streetparty en in het weekend lagen we lekker op het strand of hadden wij andere activiteiten gepland.

In het midden van mijn stageperiode heb ik samen met mijn huisgenootje Sanne het KC programma opgestart. Het programma houdt in dat wij met de special needs kinderen aan de slag gingen en hun helpen te ontwikkelen op het gebied van ontdekken van bepaalde beweeg vormen. Dit was een van mijn hoogte punten!

Ook vond ik de zwemsessies erg leuk! Ik mocht zwemtraining geven aan de kids die wilde doorstromen naar het zwemteam, dit is echt mijn passie, dus ik ben erg blij dat ik deze kids heb mogen coachen. Het leukste vond ik ook dat ik mee mocht doen met een zwemwedstrijd, ik vond het leuk omdat ik zelf mocht zwemmen. Maar ook dat ik de kids heb kunnen zien zwemmen die ik zelf trainen gaf. Echt een mooie ervaring 🙂

Daarnaast was de groep ook erg leuk en gezellig, omdat je met zijn allen ook samen in 1 huis woont. Wordt het snel ook een hechte groep! We hebben veel leuke uitjes samen gedaan, zoals iedere woensdagavond karaoke avond is, excursies op vrijdag, streetparty en nog veel meer leuke dingen!

Ik heb echt een geweldige tijd gehad en ik heb enorm genoten! Ik zou zo weer terug gaan naar St. Lucia

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Geniet van ieder moment!! En vergeet je niet goed in te smeren 🙂