Siemon op Curaçao

Naam
Siemon

Hoe lang heb je stage gelopen?
5 weken

Korte biografie

Mijn naam is Siemon ik ben 17 jaar en woon in Wierden (Overijssel). Ik heb dit jaar de studie Manager Retail afgerond (MBO4) en ga volgend jaar een tussenjaar nemen. Ik moest als afsluiting van mijn opleiding een buitenlandstage doen, en die heb ik gedaan in Curaçao bij De Kracht Van Sport.

Als je twijfelt om te gaan, gewoon doen. Je mist je familie/vrienden etc. wel, maar dat is het zeker waard.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Dat ging prima, Ruben is een fijne begeleider en is een eerlijke, hij belooft geen dingen die er niet zijn. Hij heeft mij alles duidelijk uitgelegd en goed begeleid.

Mijn verhaal

Stage: De stage zelf was erg leuk. Je had veel vrijheid in het vormen van de lessen. Je stond er ook vaak met z’n tweeën wat vooral fijn is wanneer je les geeft aan kleuterklassen. Aangezien dit het eerste jaar was waren er niet veel projecten, daardoor had je veel vrije tijd.

Het huis: Ik zat met allemaal leuke, aardige en gezellige mensen in het huis. Je slaapt wel (als het huis vol zit) met z’n vieren op één kamer, maar daar wen je wel aan. Met vlagen was het huis af en toe wel vies, omdat sommige mensen hun spullen niet opruimden, maarja het blijft een studentenhuis.

Vrijetijd: Ben naar veel stranden geweest en ben vaak uitgegaan. De cocktails bij Madero (Mambo Beach) zijn erg lekker, die van Wet and Wild zijn minder goed. Het leven daar is wel duur, dus zorg dat je veel geld bij je hebt.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

– Auto huren. Als je vrij hebt is het erg fijn om een eigen auto te hebben, je hebt niet tot weinig OV en fietsen is niet echt te doen voor lange afstanden met dat warme weer.
– Als je twijfelt om te gaan, gewoon doen. Je mist je familie/vrienden etc. wel, maar dat is het zeker waard. Ik zou geen 4 maanden aanraden, maar 4/5 weken is perfect. Zo heb je het hele eiland kunnen meemaken.
– Veel geld meenemen.
– Spaanse taal. Als je beetje Spaans oefent of al kan is dat mooi meegenomen. De meeste mensen spreken Papiaments/Spaans. Er zijn ook veel die Nederlands spreken en Engels, maar sommige jonge kinderen tijdens het les geven kunnen nog geen of gebrekkig Nederlands.