Nick in Zuid-Afrika

Naam
Nick

Hoe lang heb je stage gelopen?
2,5 week

Korte biografie

Mijn naam is Nick, ik ben 20 jaar oud en volg momenteel de opleiding Sport en Bewegen. In mijn vrijetijd ben ik veel met sport bezig (fitness/Boksen).

De ervaring van Zuid-Afrika neem ik voor altijd mee, ik denk elke dag nog terug aan Zuid-Afrika. Ik ben dankbaar dat ik door De kracht van sport de mogelijkheid heb gekregen om hier vrijwilligers werk te mogen uitvoeren!

Al met al heb ik echt een geweldige tijd gehad. Alles bij elkaar is het te veel om te vertellen en te beschrijven. Ik mis het nu al en het gevoel wat ik daar had zal ik niet meer vergeten.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben heel erg tevreden over de begeleiding, alles was perfect geregeld!

Vervoer
Ons vervoer was zeer goed geregeld. De vliegticket van heen en terug reis kreeg ik ruim van te voren. In het land zelf was het vervoer ook goed geregeld door De Kracht van Sport, ze hebben namelijk eigen bussen.

Toen ik was aangekomen bij het vliegveld van Zuid-Afrika werd ik meteen opgevangen door een busje van De Kracht van sport. In mijn tijd dat ik hier stage heb gelopen heb ik nooit problemen gehad met vervoer. Wij moesten naar meerdere scholen om les te geven, we werden elke keer van plek naar plek gebracht als we moesten les geven.

Schema
Op het accommodatie zelf werd verteld dat je uit meerdere sporten kon kiezen waaruit je training kon geven. Je had niet alleen sport je had ook daycare, je geeft dan les aan de kinderen op school. Nadat je een sport/sporten of daycare had gekozen werd je ingedeeld in een schema. Ze laten je dus niet iets doen wat je echt niet leuk vindt. Mocht het nou zijn dat je iets had gekozen wat toch minder leuk bleek te zijn kon je dit overleggen en werd je bij iets anders gezet.

Vrijetijd
Naast het werk had je ook ruimte voor vrije tijd om het land/cultuur te ontdekken. Door de organisatie werden dan ook leuke vrije tijd activiteiten georganiseerd op de accommodatie zoals een spelletjesavond. Niet alleen op de accommodatie werden activiteiten georganiseerd ook buiten de accommodatie bijvoorbeeld, skydiven, bungeejumpen of een safari.

Begeleiding
In Zuid-Afrika had je coördinatoren die makkelijk aanspreekbaar waren. Mocht er iets zijn kon je altijd kwijt aan hun.

Mijn verhaal

Voorbeelden van dagen die ik had Meehad gemaakt in Zuid-afrika.

De eerste dag van aankomst werden we opgehaald van het vliegveld en naar onze verblijf plaats gebracht. toen ik was aangekomen op de verblijf plaats werd ik rondgeleid. Op de verblijf plaats had ik best veel bijvoorbeeld een kleine sportschool, een zwembad en een chill ruimte met een pool tafel en dartbord. Mijn slaapplek was ook prima ik sliep met een kamergenoot dit was erg gezellig. Op de accommodatie waren veel nationaliteiten Duits, Engels, Frans, Nederlands.

een dag
besproken we en kregen we de takenlijst van de verschillende sporten of daycare die je ging geven. Na het bespreken van de takenlijst gingen we rond de omgeving kijken naar het terrein en de scholen. Wanneer we terug waren gingen we voor de volgende dag alvast oefenen met training geven, dit deden we aan elkaar. hierna had ik vrije tijd. Ik gaf op de eerste dag al aan dat ik bokser ben, de groep vroeg of ik meewilde naar de boksschool in de omgeving.

een dag
Had ik voor het eerst training gegeven met de groep aan de scholen. We moesten in totaal 4 groepen lesgeven, elke les is 1 uur. De eerste les was learn to move aan de kleine kleine kinderen de andere 3 lessen gaf ik netball. Bij elke les sta je met 2 man, je kan zelf kijken in welke mate je voor de klas wil staan. Je kan op de eerste dag nog een beetje op de achtergrond staan maar je kan ook met overleg zelf meer het initiatief nemen om de les te geven. Ik merkte bij de eerste dag al dat de kinderen super enthousiast zijn. Hun glimlach was van oor tot oor.

Een dag.
we gaven deze dag weer 4 lessen, de eerste was learn to move en de andere 3 gaf ik voetbal. Het was wel zo dat sommige kinderen goed konden voetballen en sommige wat minder. Je moet dus constant je niveau een beetje aanpassen. In de avond zijn we gaan kijken bij het voetbal. we hadden namelijk een eigen voetbal team die speelt tegen andere clubs van de regio.

op een vrije dag
was ik naar het strand gegaan en wezen zand surfen met de groep. wanneer we terug waren in de avond heb ik wat gesport bij de sportschool en heb ik als afsluiter van de dag met de groep bij het kampvuur gezeten.

een dag
had ik kleding die ik verzameld had uitgegeven aan 2 scholen. De kinderen/mensen waren heel erg blij wat verzameld had dit was heel erg leuk om te zien. Hiernaast had ik 2 sport lessen gegeven. Na het lesgeven gingen we een half uurtje terug naar onze resort we gingen namelijk gelijk door op safari. De safari was een onvergetelijke ervaring. Ik had nog nooit van zo dichtbij een olifant, giraf, leeuw en andere dieren gezien. We hadden ook bij de Safari overnacht dit was ook heel leuk, het was erg gezellig met onze groep.

Kort gezegd:
De reis was een onvergetelijke ervaring, deze unieke ervaring heeft niet alleen mijn lesgeef kwaliteiten verbeterd maar ook mijn sociale eigenschappen verbeterd. Ik heb veel sociale interactie gehad met mijn eigen groep en de lokale bevolking. Ik heb een beter begrip gekregen voor de bevolking in het land. Ik heb begrip gekregen dat ik niet mag klagen over mijn leven en dat ik het echt goed heb.

Deze reis was meer dan een sportieve ervaring. Het was een reis van zelfontdekking, culturele uitwisseling en persoonlijke ontwikkeling.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

maak een reis naar een van de landen, je groeit ontzettend als een persoon en je zal het nooit meer vergeten!