Tom op Curaçao

Naam
Tom

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Moguh!! Nou ik ben Tom en ik ben 22 jaar oud. Voor mijn studie Sportmanagement (Sportkunde) op de Haagse Hogeschool heb ik stage gelopen bij de Kracht van Sport in Curaçao. Verder hou ik me druk bezig met voetbal, fitness en vrouwen.

maak je nergens druk om; het is de tijd van je leven zolang je er zelf het beste van maakt.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Over de begeleiding in Nederland ben ik erg tevreden. Mijn contactpersoon was Ruben en wij hebben voor mijn stage een aantal meetings gehad waarbij ik Ruben erg duidelijk vond over hoe en wat. Verder heb ik tijdens mijn verblijf wekelijks contact gehouden met Ruben en dit beviel mij erg goed. Hij was erg duidelijk en goed in het nakomen van afspraken.

Mijn verhaal

Ik kwam op 20 april aan op Curaçao samen met een klasgenoot. Hier mochten we eerst even lekker genieten en wennen aan het prachtige eiland. Op 3 mei begon mijn stage echt, waarbij wij elke week lessen moesten geven zoals gymlessen, naschoolse activiteiten en voetbaltraining. Ook kwam ik ineens in een studentenhuis terecht waar zo’n 14 mensen wonen. Buiten de zooi vond ik dit echt heel erg leuk en heb ik me met iedereen goed vermaakt. Er zijn veel verschillende persoonlijkheden in een huis, maar als je gewoon een beetje nuchter overal instaat, komt dat helemaal goed. Trek je gewoon niets aan van elk klein ding. Verder mocht ik voetbaltraining geven aan de JO15 & JO17. Zelf ben ik voetbaltrainer, dus dit vond ik een van de leukste dingen om te doen. Ook zijn de jongste kinderen van de scholen echt heel schattig. Je bent meer gebarentaal aan het spreken, maar dat is juist erg leuk. Die kinderen vinden alles leuk wat je doet, en die glimlach maakt het zo waardevol en zal ik nooit meer vergeten.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Neem meer geld mee dan je denkt uit te geven, want het is een duur eiland en vooral het stappen tikt hard aan. Verder, maak je nergens druk om; het is de tijd van je leven zolang je er zelf het beste van maakt. Voor de mannen zou ik zeggen: neem je grootste ego mee, daar vallen de vrouwen op. Voor de rest zou ik zeggen: geloof niets wat iemand zegt, want ze verzinnen allerlei gekke dingen. Zelf was ik voorzitter van dit clubje.