Indy op Curaçao

Naam
Indy

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Hi! Ik ben Indy en ik ben 20 jaar oud. Voor mijn studie Sportkunde aan de Haagse Hogeschool heb ik stage mogen lopen bij de Kracht van Sport in Curaçao. Ik heb zelf heel lang gevoetbald dus deze stage paste heel goed bij mijn interesses!

Je merkt dat de kinderen hier heel dankbaar zijn voor de lessen die ze krijgen.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Voor, tijdens en na mijn stage heb ik veel contact gehad met Ruben. Voorafgaand aan de stage hebben wij een aantal meetings gehad waarin we alles hebben besproken. Denk hierbij aan wat onze school verwacht van ons, wat wij kunnen verwachten tijdens de stage en hoe alles is geregeld met de accommodatie. Wij zijn duidelijk begeleid in het traject naar onze stage toe. Ook tijdens en na onze stage hebben wij veel contact gehad met Ruben wat zorgde voor veel duidelijkheid! Ik ben dus zeker tevreden over de begeleiding vanuit Nederland.

Mijn verhaal

3 mei ben ik begonnen met mijn stage op Curaçao. Ik heb hier gymlessen, voetbaltrainingen en naschoolse activiteiten gegeven. Het was een heel leerzaam proces, zeker ook omdat je opeens helemaal “alleen” alles moet gaan regelen en ondernemen. Wij zaten aan het begin met 14 man in een huis dus je had altijd wel iemand waar je het mee kon vinden wat het super gezellig maakte. We gingen vaak stappen met z’n allen buiten onze stage uren om. We hadden super fijne stage uren en ook de lessen waren erg leuk. Je merkt dat de kinderen hier heel dankbaar zijn voor de lessen die ze krijgen. Ze deden daardoor ook met ieder spelletje heel enthousiast mee. Ik heb enorm genoten van mijn tijd op curaçao en kan niet wachten om weer terug te gaan naar dit geweldige eiland!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Geef jezelf echt de tijd om er in te komen. Ik had het aan het begin soms best lastig maar uiteindelijk is het de beste tijd van mijn leven en leer je enorm veel van deze ervaring!