Ramano op Curaçao

Naam
Ramano

Hoe lang heb je stage gelopen?
5 weken

Korte biografie
 Ik ben Ramano, 20 jaar en eindejaar student aan het CIOS Zuid- West in Dordrecht. Mijn hobby’s zijn voetbal en volleybal.

Via “De kracht van sport” is mijn droom verwezenlijkt en kon ik 5 weken naar Curaçao.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Vanaf het moment dat ik mij heb aangemeld tot aan het einde van mijn stage ben ik heel goed begeleidt door Ruben en Joel. Ook op mijn stageadres had ik een superfijne stagebegeleider. Ruben was tijdens het gehele traject heel goed bereikbaar voor mij, als ik met vragen zat kon ik appen en kreeg ik altijd snel een reactie. Al met al top dus!

Mijn verhaal

Ik heb voor het keuzedeel IBPV gekozen binnen mijn opleiding, waarvoor je stage in het buitenland moet gaan lopen. Voor mij was het een droom om dit te gaan doen in Curaçao, het eiland waar mijn vader geboren is. Via “De kracht van sport” is mijn droom verwezenlijkt en kon ik 5 weken naar Curaçao.

De stage heeft helemaal voldaan aan mijn verwachtingen. De activiteiten die ik met de kinderen heb kunnen doen vond ik erg leuk. Ik heb voetbaltrainingen, gymlessen en naschoolse activiteiten waar we sport en spel mogen aanbieden aan kinderen in verschillende leeftijden. Het was erg leuk dat de kinderen allemaal zo enthousiast waren bij alles wat er werd aangeboden. Bij het afscheid nemen wilde ze mij allemaal omhelzen en op de foto. Dit gaf mij het gevoel dat ze een leuke tijd hebben ervaren tijdens mijn aangeboden activiteiten/trainingen. Ondanks dat de meeste kinderen in Curaçao voldoende Nederlands kunnen spreken, leer je meer over de cultuur van de Antillianen, die mij erg aanspreekt. Ze zijn heel gastvrij en behulpzaam op het eiland.
 
Naast mijn stage uren was er genoeg tijd om te kunnen genieten van het mooie eiland (o.a. de stranden, het snorkelen, nationale parken) en het uitgaansleven dat Curaçao te bieden heeft. Mijn ervaring met de medestudenten waarmee ik stage liep en met de stagebegeleider was erg goed. We trokken regelmatig met elkaar op, ook buiten de stage uren. Zo deden we met elkaar ook sportieve activiteiten als volleybal, beach tennissen. Ook samen uitgaan was er gezellig 🙂
 
Nu ik toch op Curaçao was kon ik ook meteen familie bezoeken wat ook heel fijn is.
 
Ik kan alleen maar zeggen ik zou zo weer terug willen gaan!!!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Mijn advies aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers is: Als je de kans/mogelijkheid hebt om stage te mogen lopen in het buitenland dan zeg ik doen! Doe dit dan ook zeker via “De kracht van sport” als je zeker wilt zijn van een fijn en goed geregelde stage.

Het is een ervaring die je je hele leven met je mee kan nemen.