Sara in Costa Rica

Naam
Sara

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
4 weken

Korte biografie

Ik ben 19 jaar oud en ik zit op de sportopleiding in Utrecht. Ik hou heel erg veel van sporten en sportles geven. Dansen is mijn sport. Dat doe ik al suuuper lang.

Ik heb er zo erg van genoten van de cultuur daar en de mensen waarmee ik verbleef en mijn dagelijks leven mee deelden

 

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik vond de begeleiding die ik kreeg naar Costa Rica erg fijn en vertrouwd. Ik had persoonlijk contact en ik kon op elk moment van de dag appen als ik hulp nodig had. Ook vond ik dat de persoon waarmee ik contact had erg betrokken was.

Mijn verhaal

Ik ben voor 4 weken naar Costa Rica gegaan en heb daar de tijd van mijn leven gehad. Ik heb er zo erg van genoten van de cultuur daar en de mensen waarmee ik verbleef en mijn dagelijks leven mee deelden. De plek van verblijf was heel fijn en er werd goed voor je gezorgd. Doordeweeks heb ik gewerkt op een school waar de leraren en kinderen wel een beetje Engels konden. Dat hielp heel erg. Wat ik wel wat jammer vond is dat ik eigenlijk weinig sportles heb gegeven daar wat ik zo graag wilde. Ik werd vooral ingezet als Engels docent. In de weekenden waren wij vrij en mochten we overal naartoe reizen. De begeleider hielp met plannen en ging soms mee. Ik heb hele mooie plekken bezocht in Costa Rica en zou er zeker nog een keer terug willen komen.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

het is handig om voordat je naar Costa Rica gaat je eerst in te lezen in de cultuur daar en je daarop een beetje aan te passen. ook zou het handig zijn als je wat Spaans weet. dat is net wat makkelijker communiceren en doen.