Enzo in Argentinië

Naam
Ezno

Hoe lang heb je stage gelopen?
20 weken

Korte biografie

Hey, mijn naam is Enzo, ik ben 22 jaar oud.
Ik doe de opleiding Sportkunde op hogeschool Inholland in Haarlem, hiervoor ben ik 20 weken op stage gegaan naar Buenos Aires (Argentinië). In mij vrije tijd vind ik het leuk om te voetballen, te karten en om nieuwe activiteiten uit te proberen met vrienden. Daarnaast ben ik ook een groot fan van reizen.

Wat ik zelf heel mooi vond was de band die je opbouwt met de kinderen als je elke week naar dezelfde projecten toe gaat.

 

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was fijn. Vooraf aan mijn reis werd ik goed geholpen met de voorbereiding. Als er verder iets was waar ik op locatie in Argentinië niet mee geholpen kon worden was Ruben daarvoor goed bereikbaar.

Mijn verhaal

Ik ben van begin februari tot eind juni op stage gegaan bij De Kracht van Sport in Argentinië. Van tevoren was het een geheel nieuwe ervaring en wist ik nog niet hoe het mij zou bevallen, maar toen ik eenmaal in Buenos Aires arriveerde voelde het binnen een paar dagen als thuis.

Ik zat in Buenos Aires in een hostel (art factory) met (bijna) alle andere vrijwilligers. Het was mijn eerste ervaring met het leven in een hostel en het was heel gezellig. Je deelde een kamer met 1 tot 3 andere vrijwilligers en als je even tijd nodig had voor jezelf om bijvoorbeeld met familie te bellen of aan een project te werken had je daar altijd wel mogelijkheid toe. Verder is het hostel in een fijne locatie waar je veel parken, restaurantjes en cafés in de buurt hebt. Ook ligt de locatie goed in de buurt van uitgaansgebieden (meestal 20-30 minuten reistijd).

In Buenos Aires heb ik een aantal verschillende projecten gedaan. Hierbij deed ik activiteiten zoals voetbal, hockey, tennis, volleybal. Wat ik zelf heel mooi vond was de band die je opbouwt met de kinderen als je elke week naar dezelfde projecten toe gaat. De kinderen zijn blij je te zien, doen actief mee aan de verschillende sporten en ook als je Spaans niet zo goed is proberen ze in het Spaans leuke gesprekjes aan te gaan. Op elke locatie heb je ook altijd een lokale begeleider aanwezig die je goed ondersteunt.

Naast de projecten heb je ook veel vrije tijd beschikbaar om te stad te ontdekken. Zo vond ik het bijvoorbeeld leuk om naar de paardenraces te gaan (toegang is gratis), heb ik veel voetbalwedstrijden bezocht (Racing club > Boca&River, al is de sfeer bij Boca juniors onverslaanbaar), gingen we wekelijks met groepen vrijwilligers uit, hebben we leuk 5v5 voetbal veldjes afgehuurd om met alle vrijwilligers samen te voetballen en is er de mogelijkheid om leuke trips te maken. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Iguazu (Zowel de Argentijnse als Braziliaanse kant en een dagje Paraguay), Mendoza en Colonia (Uruguay) geweest.

Het was een hele leuke ervaring waarbij ik een hoop nieuwe vrienden heb gemaakt en ik had dit niet willen missen.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je twijfelt of je een buitenland stage aan wilt gaan zou ik zeggen, doen!
Het is een hele leerzame ervaring, ook op persoonlijk gebied en daarnaast super leuk.