Nynke in Costa Rica

Naam
Nynke

Hoe lang heb je stage gelopen?
3 maanden

Korte biografie

Heyy, ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding sportkunde. Ik heb verschillende hobby’s. Het liefst ben ik altijd buiten. Ik vind het leuk om met vrienden te gaan zwemmen, met familie wandelingen te maken en mijn eigen tijd vul ik in met lezen. Daarnaast is sporten een grote passie voor mij.

Costa Rica is een hele dankbare ervaring die ik mijn leven lang niet zal vergeten.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben heel tevreden hoe de begeleiding in Nederland was. We konden makkelijk contact krijgen als we vragen hadden en de vragen werden ook snel beantwoord.

Mijn verhaal

Ik ben met twee vriendinnen van mijn opleiding naar Costa Rica gegaan. Het mooiste land op aarde. Hier werkte ik op een Public High School. Ik had het erg naar mijn zin op het werk en kon veel voor de kinderen betekenen. Ik leerde hun nieuwe sporten aan, ze werden zelfverzekerder en ze hadden plezier in bewegen. Dit waren ook mijn doelen. Sommige kinderen begonnen je ook te vertrouwen en vertelde hun verhalen. Dit is heel bijzonder. In de weekenden konden we met andere vrijwilligers/stagiairs het land ontdekken. We hebben hele leuke dingen gedaan , zoals ziplinen door de jungle, babyschilpadjes mogen vrijlaten bij een reddingscentrum, surfen, raften en paardrijden. Costa Rica is een hele dankbare ervaring die ik mijn leven lang niet zal vergeten.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

In Nederland willen we alles onder controle hebben. In Costa Rica heb ik geleerd dat dit niet altijd kan en dat je moet vertrouwen op het leven. Pura Vida!