Anouk op Saint Lucia

Naam
Anouk

Hoe lang heb je stage gelopen?
4 maanden

Korte biografie
Ik ben 20 jaar oud en woon in Den Haag. Ik doe de opleiding Lifestyle sport en bewegen op het Roc Mondriaan in delft. Ik zit in mijn laatste jaar van deze opleiding en hierna wil ik de Pabo/Halo gaan doen. Ik mocht aan het begin van het jaar kiezen welk keuzedeel ik wilde volgen en dat was voor mij Internationalisering waardoor ik zo’n mooie kans kreeg om naar het buitenland te gaan.

 In vier maanden tijd bouw je zulke sterke banden op met de mensen daar, wat het moeilijk maakte om afscheid te nemen

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Nadat ik deze organisatie had gevonden, werd ik uitstekend geholpen door Ruben. Ik ontving al snel een e-mail voor een informatief gesprek. Tijdens de call met Ruben en een andere medewerkster (die later een andere richting op ging), kreeg ik meer duidelijkheid. Hoewel ik drie keuzes had, koos ik uiteindelijk voor Saint Lucia vanwege de Engelse taal daar. Vanaf het moment dat ik zeker wist dat ik naar Saint Lucia ging, had ik regelmatig contact met Ruben via WhatsApp. Hierdoor wist ik precies wat me te wachten stond. Bij vragen kon ik altijd bij Ruben terecht. Als ik terugkijk op mijn hele stageperiode, ben ik zeer tevreden met de begeleiding.

Mijn verhaal

Op 2 februari vertrok ik vanuit Schiphol naar Saint Lucia. De lange vlucht was de moeite waard, want bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen. Mijn stagebegeleider, Joël, stond klaar met een bordje waarop ‘United Through Sport’ stond, waardoor ik hem snel vond. Hij stelde zich vriendelijk voor, en we wachtten even op de andere vrijwilligers. De rit van het vliegveld naar ons verblijf duurde ongeveer anderhalf tot twee uur, maar we hadden een gezellige tijd in de taxi.

Bij aankomst in het huis werden we opnieuw warm welkom geheten. De vrijwilligers en stafleden die er al waren, stelden zich voor en boden ons koud water en een biertje aan – een geweldige binnenkomst! De eerste groep vrijwilligers had nog weinig coachervaring, dus kregen we een training met voorbeeldspelletjes voor verschillende schoolniveaus: kleuters, basisschool en middelbare school.

Mijn eerste sessie was op een middelbare school, wat uitdagend was vanwege de mondige leerlingen. Gelukkig kreeg ik veel hulp en werden de oefeningen voorgedaan. Omdat ik in Nederland al mijn zweminstructeursdiploma had gehaald, ging het zwemmen me goed af. Ik gaf zwem- en voetbaltraining, wat ik ontzettend leuk vond. De mensen waren zo vriendelijk en dankbaar, wat het werk nog leuker maakte.

Elke vrijdag hadden we een excursie om het eiland te verkennen. Mijn eerste excursie was ziplining in een prachtige omgeving voor slechts 70 dollar voor 12 lijnen. Andere excursies die ik deed, waren de modderbaden en waterval, Pigeon Island en Petit Piton. De modderbaden en waterval zijn echte aanraders, een must-see in Saint Lucia. Naast de sessies hadden we ook veel lol met de andere vrijwilligers, wat het extra leuk maakte.

Op maandag, woensdag en zaterdag waren er karaoke-avonden, een geweldige kans om je zangkunsten te laten horen. Vlakbij het huis was er ook een gezellig barretje met een pooltafel en muziek, perfect om te ontspannen en te kletsen. Ik volgde ook een zwemcursus in de zee, wat heel leerzaam was, al heb ik het nooit in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast deed ik twee weken mee met netball onder begeleiding van Catherine, een staflid, wat erg leuk was.

Saint Lucia kent veel vrije dagen, zoals de twee weken durende Easter Break. Tijdens deze periode vielen sommige sporten uit, waardoor ik een weekje tennis probeerde. Ondanks dat het niet mijn sport was, waren de kinderen en leraren erg gezellig. In vier maanden tijd bouw je zulke sterke banden op met de mensen daar, wat het moeilijk maakte om afscheid te nemen.

De kleuters waren altijd zo schattig, net als de kinderen bij de zwemlessen, wat deze sessies tot mijn favorieten maakte. De coaches waren ook geweldig, altijd in voor een grapje maar ook serieus wanneer nodig. Bijna vergeten, maar op loopafstand van het huis zijn er twee stranden, waarvan één bij een resort. In het huis deel je een badkamer met een andere slaapkamer, iets om rekening mee te houden. Elke vrijdag is er een streetparty met een lekkere rum punch ja ik ga alweer teveel verklappen hihi gewoon doen!!!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Ik zou dit 100% aanraden! Spaar vooraf zoveel mogelijk zodat je volop kunt genieten van alle leuke activiteiten. Voor een optimale ervaring raad ik vier maanden aan; zo leer je jezelf beter kennen en ontwikkel je jezelf verder.

Als je een passie hebt voor voetbal, zwemmen, cricket, basketbal of netball, en je wilt een avontuur buiten Europa beleven, dan is dit de perfecte bestemming! Bereid je voor op Dan Ross, een sterke drank met 80% alcohol (niet om te shotten!), en neem een wegwerpcamera mee om al je mooie herinneringen vast te leggen.

Dankjewel voor het lezen en alvast heel veel plezier als je dit avontuur aangaat! <3