Marloes op Curaçao

Naam
Marloes

Hoe lang heb je stage gelopen?
4 weken

Korte biografie

Hoii, mijn naam is Marloes , ik ben 20 jaar oud en ben net klaar met mijn opleiding CIOS in Goes! Naast school werk ik als lifeguard en zit ik op voetbal. Voor mijn opleiding mocht ik stage lopen in het buitenland en heb ik gekozen voor een stage op Curaçao en heb hier zeker geen moment spijt van gehad. De stageplekken zijn leuk, en je bent lekker bezig met sporten die je leuk vind.en.

Al met al heb ik echt een super leuke tijd gehad op Curaçao waar ik veel heb mogen leren, het ging echt super snel voorbij helaas, maar ergens is dat ook een goed teken!;)

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Vanaf het moment van de aanmelding ben ik gelijk top begeleid door Ruben. Door middel van online gesprekken. Duidelijke en fijne communicatie, genoeg tijd en ruimte voor gesprekken, persoonlijke begeleiding en hulp in de voorbereiding naar de stage zelf toe. Als je vragen had kon je altijd terecht en was er snel antwoord! Ook tijdens de stage is er genoeg ruimte om dingen te bespreken en aan te geven wat super fijn is geweest.

Mijn verhaal

Tijdens mijn stage op Curaçao heb ik veel les gegeven op verschillende mooie locaties. Dit waren bijvoorbeeld sportlessen aan de basisscholen en middelbare scholen in het Ergilio Hato stadion, echt een top locatie met mooie materialen en voorzieningen, super tof om hier les te mogen geven aan de leerlingen!

Ook heb ik deze weken voetbaltrainingen aan verschillende teams mogen geven wat ik erg leuk vond om te doen, je mag de trainingen/oefeningen zelf verzinnen op het niveau van het team/de leeftijd die je traint. Elke week zijn de kinderen weer super blij je te zien en staan vol energie te wachten.

Naast deze stage uren geven wij ook les op een basisschool bij ons dichtbij de accommodatie. Wij mochten hier de naschoolse activiteiten verzorgen, je bent hier heel vrij in om te doen wat jij denkt dat leuk is voor de kinderen. Zo kan je ook iedere les met iets anders komen en hoeft het niet perse op elkaar aan te sluiten. Persoonlijk vind ik dit de leukste uren, omdat je echt merkt dat de kinderen zo blij en dankbaar zijn dat jij er weer bent om met hun aan de slag te gaan met leuke spellen/sporten of activiteiten.

Qua vrije tijd heb ik niks te klagen gehad, je krijgt echt genoeg tijd om het eiland te ontdekken en omdat je een fiets hebt kan je makkelijk op eigen houtje eens een rondje doen in de buurt. Willemstad ligt op een paar minuten fietsafstand van de accommodatie maar ook bij Mambo Beach ben je zo!

Al zijn niet alle wegen even toegankelijk met de fiets, en je dus soms goed moet oppassen voor gaten in de weg of niet oplettende bestuurders, verder kan je best een eindje komen!

Ook qua uitgaan is er genoeg te doen in de buurt en dit zijn gegarandeerd mooie avonden waar veel gedanst kan worden!

Al met al heb ik echt een super leuke tijd gehad op Curaçao waar ik veel heb mogen leren, het ging echt super snel voorbij helaas, maar ergens is dat ook een goed teken!;)

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je zit te twijfelen zeg ik zeker weten doen! Je leert hier zo veel van anderen. Maar ook over jezelf, want jezelf ga je waarschijnlijk ook wel tegenkomen tijdens deze periode, wat alleen maar goed is denk ik.

Of je nou alleen gaat of met meerdere personen, je ontmoet altijd leuke mensen waarmee je een top tijd gaat hebben. Tuurlijk gaat niet altijd alles perfect en zal het niet altijd helemaal super zijn. Maar hé is dat thuis wel zo? Stap uit je comfort zone en doe eens gek zou ik zeggen:)