Liam op Curaçao

Naam
Liam

Hoe lang heb je stage gelopen?
6 weken

Korte biografie

19 jaar oud
CIOS Haarlem niveau 4
Keuzedeel: internationale sport ontwikkeling
Hobby’s: voetballen en fitnessen.

Verder was ik ook heel erg te spreken over de stagebegeleiders en de mede-stagiaires. Er hing ook een goede sfeer in de groep en iedereen kon het goed met elkaar vinden.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Met de begeleiding van Ruben was ik erg tevreden. Ruben heeft mij veel begeleid voordat ik weg ging. Eerst zou ik met een groep naar Ambon gaan via een andere organisatie. Maar dat werd hem niet meer. Toen heb ik gekozen om zelf naar Project Curaçao te gaan. Hier werd ik goed in begeleid door Ruben over wat het project inhield en wat er verwacht van je werd als student. Daarna had ik ook nog een videocall gesprek met Joël.

Mijn verhaal

Voor mijn keuzedeel: ISO (internationale sportontwikkeling) ben ik via de Kracht van Sport terecht gekomen op Curaçao. Na een goede vlucht vanuit Amsterdam, werden Yara (mede-stagiair) & ik opgehaald bij Hato Airport. Daarna gingen wij naar ons verblijf genaamd “The Dream chaser” dit is een prachtig ruim verblijf waar ruimte is voor alle stagiairs.
Er waren in de tijd dat ik er was drie verschillende projecten draaiende.

Als eerst vertel ik wat over het SDK-Project: bij SDK geven wij gymlessen aan de scholen. De scholen komen met de bus naar het nationale stadion en hierbij zit ook een ruime sportzaal. Sommige scholen krijgen hier nog les in het Nederlands en sommige scholen alleen in het Papiaments. Dus soms is het dan even zoeken naar hoe je de uitleg doet, maar met gebaren en een voorbeeld lukt het al meestal.

Het tweede project was bij voetbalclub Centro Juve: Centro Juve is een voetbalclub die traint op een kunstgrasveldje bij ons in de buurt (Marie Pompoen). Hierbij hebben wij training gegeven aan alle jeugdteams. Ieder tweetal van stagiaires werd gekoppeld aan een of meerdere teams.

Als derde gaven wij naschoolse activiteiten bij Sta Rosa de Lima: dit was een school op een minuut afstand lopen van ons verblijf. Hier deden we verschillende soorten sportspelletjes met de deelnemers en ze waren altijd actief aan het meedoen.

Verder heb ik ook nog 2 evenementen meegedraaid. Als eerste de sportdag bij SDK in het nationale stadion. En als tweede een internationaal voetbaltoernooi met clubs vanuit Bonaire & Sint-Maarten.

Natuurlijk ook leuk om te weten dat het uitgaan hier op Curaçao ook leuk is. Iedere dag zijn er wel op verschillende plekken Happy-ours of verschillende beach clubs waar je gezellig een drankje kan doen met je mede-stagiaires na je stage tijd.

Verder was ik ook heel erg te spreken over de stagebegeleiders en de mede-stagiaires. Er hing ook een goede sfeer in de groep en iedereen kon het goed met elkaar vinden.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Als je de kans krijgt om via school naar het buitenland te gaan voor stage. Pak zeker de kans! Het wordt een tijd om nooit meer te vergeten.