Loes in Zuid-Afrika

Naam
Loes

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
11 weken

Korte biografie

Hai, ik ben Loes, 18 jaar en kom uit Middelburg. Vorig jaar heb ik mijn vwo diploma gehaald en toen gekozen om nog niet te gaan studeren maar een tussenjaar te nemen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te gaan hardlopen, windsurfen en om leuke dingen te doen met vrienden

Voor mij zijn deze 11 weken echt één groot avontuur geweest en zijn de weken voorbij gevlogen! Het was dat mijn geld op was en dat ik een visum nodig had als ik langer wilden blijven, anders was ik nu nog steeds in Zuid-Afrika.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben super tevreden met de begeleiding van Ruben. ‘Een echte legend’ noemden we hem in Zuid Afrika. Voordat ik naar Zuid-Afrika ben gegaan heb ik twee online meetings gehad met Ruben, waarin hij altijd alles goed uitlegde en alle vragen goed kon beantwoorden. Hij was altijd goed bereikbaar en reageerde snel als je vragen had. Daardoor ging ik met een erg gerust gevoel op reis.

Mijn verhaal

In mijn tussenjaar wilde ik graag voor langere periode naar het buitenland. De reis mocht niet al te veel geld kosten, moest natuurlijk wel leuk zijn en ik wilde graag toffe dingen doen. Best wel veel wensen hahaha, maar deze combinatie was bij de Kracht van Sport zeker mogelijk!

Ik heb 10 weken lang vrijwilligerswerk gedaan bij United through sport (uts)en aan het einde heb ik met UTS de South Africa Expierence gedaan. Dit is de Garden Route van Port Elizabeth naar Kaapstad. Voor mij was het echt één groot avontuur! Veel mensen hebben mij gevraagd of deze periode niet te lang is, maar ik zou eerder zeggen te kort 😉

In die 10 weken heb ik voornamelijk rugby en dansen gegeven, maar ook af en toe cricket en zwemlessen. Zelf heb ik alleen via scouting een beetje ervaring met het werken met kinderen, maar dat was gelukkig helemaal niet erg. Na een aantal dagen vond ik al gauw mijn draai en werd het echt alleen maar leuker!

Het is gewoon zo bijzonder om te zien hoe dankbaar, vrolijk en liefdevol die kinderen zijn. Ze vinden het sporten zo enorm leuk, dat jezelf daar ook echt veel energie van krijgt. Het motto voor iedere sessie was altijd: “Inspire The Kids Guys!” Het gaat niet eens perse om de kinderen naar het hoogste niveau te tillen op gebied van sport, maar om de kids iets moois mee te geven, een leuke tijd te laten hebben en ze het gevoel te geven dat zij er ook toe doen. Aangezien ik het volledige programma heb gedaan van 10 weken heb ik de kinderen echt zien groeien in de sporten en wordt je steeds hechter met elkaar, omdat zij ook jou leren kennen en vertrouwen.

Met heel de vrijwilligersgroep woon je samen in één accommodatie, wat er voor zorgt dat je super hecht met elkaar wordt. Ook heel leuk is het dat je daardoor jouw avontuur echt beleefd samen met de andere om je heen. Binnen no time ben je met zijn allen één familie, mét de Zuid-Afrikaanse mamma’s die voor ons zorgen! Doordeweeks gingen we regelmatig naar het strand, chillen bij het zwembad of een rondje hardlopen met de groep. Elke maandag was er Games Night, Dinsdag gingen we altijd naar Barneys waar er karaoke-avond was en woensdag gingen we samen voetballen. Meer dan genoeg te doen dus naast het coachen! In het weekend werden er ook nog tripjes georganiseerd, zoals surfen in Jeffreys Bay, Safari, Skydiven en Shark Cage Diven in Mosselbaai. Aan het einde hebben we nog met UTS de South Africa Expierence gedaan, wat de trip echt helemaal af maakte! Hierdoor heb je eigenlijk nog één vakantie naar Kaapstad met bijna alle vrijwillgers voordat het avontuur dan echt afgelopen is.

De combinatie van het coachen van de meest lieve en leuke kinderen met het samenwonen met de groep en fantastische activiteiten samen doen in de omgeving maakte het voor mij echt helemaal af!

Voor mij zijn deze 11 weken echt één groot avontuur geweest en zijn de weken voorbij gevlogen! Het was dat mijn geld op was en dat ik een visum nodig had als ik langer wilden blijven, anders was ik nu nog steeds in Zuid-Afrika.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Mijn advies is om echt niet te vergeten om te genieten!! Het is zo’n bijzonder avontuur en het is echt niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je zo’n kans krijgt. Wees niet bang om lang te blijven en grijp het avontuur aan met beide handen, want het is voorbij voordat je het weet! En oh ja, doe zeker weten de Bungeejump!