Daphne in Argentinië

Naam
Daphne

Hoe lang heb je stage gelopen?
3 maanden

Korte biografie

Mijn naam is Daphne. Ik ben 22 jaar en ik heb de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle gedaan. Na mijn opleiding wilde ik graag een tijdje naar het buitenland en vrijwilligerswerk gaan doen om nieuwe ervaringen op te doen en hiervan te leren.

In mijn tijd in Argentinië heb ik super veel dingen beleefd, de vrienden die je daar maakt maken alle dingen die je daar doet geweldig. Ik heb super erg genoten van alles en iedereen daar en ik ga het zeker enorm missen.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Erg tevreden. In de voorbereiding kon ik met al mijn vragen bij Ruben terecht. Uiteindelijk heb ik gekozen om naar Argentinië te gaan en toen heeft Ruben ook goed meegedacht over de praktische dingen. Een fijne begeleiding vanuit Nederland!

Mijn verhaal

In mijn eentje ben ik eind augustus vertrokken naar Argentinië, om vrijwilligerswerk te doen in Buenos Aires. Voor mij was het heel spannend om in mijn eentje drie maanden naar een ander land te gaan. Gelukkig werd ik op het vliegveld opgehaald door iemand van de organisatie en in het hostel kwam ik gelijk vier vrijwilligers tegen die super aardig waren. Vanaf de eerste dag werd ik gelijk betrokken bij de projecten, etentjes, uitgaan en het verkennen van de stad. De coördinatoren en de vrijwilligers lieten mij gelijk welkom voelen.

Zelf heb ik veel verschillende projecten gezien in de drie maanden dat ik daar zat. Samen met een stagiaire hield ik de social media van United Through Sport bij en gingen wij daarvoor naar verschillende projecten. Uiteindelijk heb ik alle projecten bezocht en in de laatste weken had ik twee vaste projecten. Op de dinsdag ging ik naar een school, waar wij sportlessen verzorgden voor drie klassen in de leeftijdsgroepen van 10 tot en met 16 jaar. Op de donderdag gingen wij buiten de stad naar een kerkcommunitie waar wij voetbaltraining gaven aan de kinderen.

Elk project is weer anders, maar gelukkig hadden we veel vrije tijd na of voor de projecten doordeweeks om de stad Buenos Aires te verkennen. In de stad hebben wij verschillende dingen gezien/gedaan zoals een voetbalwedstrijd van La Boca Juniors bijwonen, foodfestivals bezoeken, musea, restaurants en concerten. Zelf had ik het geluk dat op het moment dat ik in Buenos Aires zat Coldplay een concert gaf, maar er komen super gave artiesten optreden in deze wereldstad, dus kijk vooral of er een mogelijkheid is om leuke concerten bij te wonen. Natuurlijk hadden wij ook de weekenden om leuke dingen te doen. Met de hele groep vrijwilligers zijn wij een weekend naar de Iguazu Watervallen geweest. Daarnaast ben ik zelf met een andere vrijwilliger een week naar Ushuaia (zuidelijkste stad van de wereld) geweest. Dit waren twee mooie uitstapjes om te maken in Argentinië. Super fijn dat wij de tijd en ruimte kregen van de organisatie om deze reisjes te kunnen maken.

In mijn tijd in Argentinië heb ik super veel dingen beleefd, de vrienden die je daar maakt maken alle dingen die je daar doet geweldig. Ik heb super erg genoten van alles en iedereen daar en ik ga het zeker enorm missen.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Sowieso gaan! Het is een ervaring die je waarschijnlijk nooit meer gaat meemaken. Je maakt vrienden van over de hele wereld. Je ziet super veel mooie en waanzinnige dingen. Geniet vooral van de tijd dat je er bent, want voor je het weet is het weer voorbij!