Puck op Saint Lucia

Naam
Puck

Hoe lang heb je stage gelopen?
4 maanden

Korte biografie

Hi, mijn naam is Puck en ik ben 18 jaar. Ik ben voor mijn afstudeer stage 4 maanden naar Saint Lucia vertrokken. Dit was voor de opleiding bewegingsagogie. Mijn sporten zijn voetbal, hockey en fitness. Ook geef ik zwemlessen.

Ik zou het enorm graag nog een keer doen, en raad jullie dan allemaal aan om hier heen te gaan. Zon, zee, strand en ontzettend vrolijke en leuke mensen. Vier maanden om op terug te kijken met een brede glimlach!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding was heel prettig. Wanneer er vragen waren reageerde Ruben altijd snel en ook brengt hij je in contact met andere stagiairs die eventueel al zijn geweest of tijdens jou periode ook op locatie zijn.

Mijn verhaal

Sport.
Mijn 4 maanden waren super afwisselend qua sport. 1 van de belangrijkste taken die ik had was om de andere vrijwilligers aan te sturen. Ik had al wat meer ervaring met lesgegeven en dus hielp ik hen om beter voor de groep te staan. Ook werkte ik veel 1 op 1 met autistische kinderen i.v.m. mijn opleiding. De sporten die ik met hen deed varieerde enorm. Ook heb ik zwemlessen gegeven, voetbal training bij een club en heb ik een aantal keer netball training geven. Dit is een soort combi van handbal en korfbal.

Kinderen.
De kindjes zijn stuk voor stuk enorm vrolijk en enthousiast. Ze willen graag leren en vinden de gym lessen of andere trainingen geweldig. Deze knappe koppies hebben een hele andere opvoeding dan die wij hebben, en dat kan soms best even wennen zijn. Uiteindelijk heb ik met alle kindjes een geweldige band kunnen opbouwen en heb ik hier misschien wel het meest van genoten.

Huisgenoten.
Tijdens je verblijf woon je in een huis met andere stagiairs of vrijwilligers. In mijn geval was ik de eerste 1,5 maand de enige Nederlander en woonde ik met 8 andere Engelsen. Deze 1,5 maand was misschien wel de leukste periode qua huisgenootjes. Ondanks het gemis aan Nederlands gebabbel is mijn Engels enorm verbeterd en heb ik het geluk gehad dat ze allemaal super leuke personen waren. Tijdens uitjes hebben we allemaal enorm met elkaar kunnen lachen. Ik spreek een aantal van deze mensen nog steeds, vrienden voor het leven dus!

Uitjes & feestjes.
Tijdens je verblijf op Saint Lucia wordt iedere vrijdag uitgetrokken voor een georganiseerde trip. De activiteiten variëren tussen zipline en hiken, of boot feestjes. Iedere week wordt er een nieuw uitje verzonnen en heb je dus de kans om iets nieuws te zien of te doen. Mijn favoriete uitjes waren de Pitons beklimmen, Pigeon Island en natuurlijk de boot feestjes, want dat is toch wel iets wat je hier in NL nooit zou doen.

Locals.
Ook de locals zijn hele speciale en mooie mensen. Ik zou dan ook zeker aanraden om praatjes te maken met de locals. Bijvoorbeeld ouders van kids tijdens de trainingen, leiders van bijvoorbeeld een school of de spelers van een cricket team.
Zo zie je echt een ander stukje cultuur. Enorm leuk en intressant.

Al met al heb ik 4 geweldige maanden gehad, met ontzettend leuke mensen en ontzettend toffe ervaringen. Ik zou het enorm graag nog een keer doen, en raad jullie dan allemaal aan om hier heen te gaan. Zon, zee, strand en ontzettend vrolijke en leuke mensen. Vier maanden om op terug te kijken met een brede glimlach!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Geniet! Leg je telefoon weg en geniet van de blije koppies, de muziek, de prachtige zee en het heerlijke eten.

Neem genoeg muggen spray mee, en nogmaals, geniet ervan. Alles is prachtig en probeer vooral zo veel mogelijk dingen te zien en te proberen. Dit is een geweldig eiland waar je misschien niet zo snel meer terug komt.