Thara in Zuid-Afrika

Naam
Thara

Hoe lang heb je stage gelopen?
3 maanden

Korte biografie

Hi, mijn naam is Thara en ik ben 20 jaar oud. Ik zit nu in mijn derde jaar van de HBO opleiding sportkunde en hou van sporten en bewegen. Naast mijn studie werk ik in de horeca en ben ik vaak een samen met vrienden.
Voor mijn derde jaar zocht ik een stage voor een half jaar. En het liefst wilde ik dit in het buitenland doen. Toen ik de kracht van sport online tegen kwam wist ik het vrijwel meteen. Dit wordt mijn stage plek voor het komende half jaar.

Ik heb onmenselijke dingen gezien maar ook hele mooie. Ik heb de kinderen en mezelf elke dag enthousiast gemaakt en heb vrienden voor het leven gemaakt. De tijd is echt voorbij gevlogen en ik wil echt heel graag weer terug..

 

Mijn verhaal

Op 26 augustus 2022 begon mijn Zuid-Afrika avontuur. Gedag gezegd tegen mijn ouders, vrienden en vriend en voordat ik het wist was ik aangekomen in Johannesburg. Vanaf hier had ik nog een korte vlucht naar Port Elizabeth waar de coördinatoren van UTS (United Through Sport) mij al opwachtte. Met nog een aantal andere vrijwilligers/stagiairs die op dezelfde tijd aankwamen gingen we met een bus naar de accomodatie toe. Samen met 2 andere meiden, Schots en Duits, sliep ik samen op een kamer. De eerste dagen vond ik het best lastig, het was nog winter in Zuid-Afrika en dus behoorlijk koud, er waren meer mensen dan gedacht en je bent toch ineens wel heel ver van huis. Gelukkig was dit maar voor een paar daagjes want daarna heb ik alleen maar volop genoten!
Als stagiair had ik 3 coach-dagen waarop ik samen met de rest van de groep naar 4 verschillende scholen ging per dag. De andere twee dagen had ik office-day. Op deze dagen kon ik aan school werken en mijn lessen voor de volgende dag voorbereiden. Ook had ik als stagiair de mogelijkheid om zwemlessen te geven. Deze zwemlessen begonnen in week 6 t/m week 12 en waren er 3x per week. Omdat ik de normale coach dagen op de scholen niet wilde missen heb ik mijn office-days ingeruild voor coach-dagen. UTS is erg flexibel met de office-days als je maar wel zorgt dat je uiteindelijk op schema loopt met je school werk.

Tijdens de coach dagen gaf ik de sporten hockey en netball. Deze sporten worden vooral door meisjes gevolgd. En zeker de hockey lessen zijn altijd echt super druk. Ik gaf de hockey lessen samen met een ander meisje uit Duitsland, en samen hebben we echt genoten van ieder kind. Ze zijn allemaal namelijk zo lief, energierijk, gezellig, grappig en zo enthousiast. Ook zijn ze ook zo dankbaar dat wij als stagiairs en vrijwilligers hun sportlessen willen geven. Dit is echt heel mooi om te zien, maar dit zette mij ook wel aan het denken. Er is namelijk echt een groot verschil tussen de kinderen in Zuid-Afrika en in Nederland. En om eerlijk te zijn, de kinderen uit Zuid-Afrika zijn veel leuker. Ze zijn veel dankbaarder voor alles en nog wat en ze zijn zo energierijk. Ik heb ontzettend veel dansjes geleerd, en zoveel gelachen met iedereen.
Naast de coach-dagen hebben we ook met de groep ontzettend veel vette activiteiten gedaan. Zo zijn we gebungeejumpt, 2x op safari geweest, whale watching, dune-boarden, en heb ik samen met een heel goed nederlands vriendinnetje een tattoo genomen om dit avontuur nooit te vergeten. ECHT GENOTEN!

Tijdens mijn stage ben ik ook hele goede vriendinnen geworden met een meisje uit London. Eigenlijk was het de eerste dag al zeker, samen zouden wij de garden route doen. En dit hebben we gedaan. Na 3 maanden stage hebben wij één maand lang gereisd. We hebben de garden route gedaan, zijn in Cape Town geweest en hebben ook rondom Cape Town een klein roadtripje gedaan. Ik heb samen met haar zulke vette avonturen beleefd en zulke mooie dingen gezien, dat pakt niemand ons meer af. En ik had dit echt met niemand anders willen doen!

Na 4 maanden kwam er helaas een eind aan voor mijn Zuid-Afrika avontuur…Ik heb genoten van elk moment en kijk terug op een super vette ervaring die ik zeker niet had willen missen. Ik heb onmenselijke dingen gezien maar ook hele mooie. Ik heb de kinderen en mezelf elke dag enthousiast gemaakt en heb vrienden voor het leven gemaakt. De tijd is echt voorbij gevlogen en ik wil echt heel graag weer terug.

Als je nog vragen hebt kan je mij altijd bellen of een berichtje sturen. Ik heb in ieder geval de tijd van mijn leven gehad in Zuid-Afrika en het heeft mij ervaringen gegeven die ik anders nooit zou hebben, en ik hoop dat jij dit ook zo kan ervaren. xx