Danique in Costa Rica

Naam
Danique

Hoe lang heb je stage gelopen?
12 weken

Korte biografie

Hi ik ben Danique, 22 geworden tijdens mijn tijd in Costa Rica en vierdejaars student HBO Social Work. Ik werk in de jeugdzorg, hou van reizen en leuke dingen doen met vrienden.

Wat ik superleuk vond, is dat je op een gegeven moment echt contact maakt met de mensen daar.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ruben is super chill. Vond dat het fijn dat er vooraf contact met hem was waarin hij ook eerlijk advies gaf. Ook toen ik terug was hadden we nog even contact dus helemaal tevreden.

Mijn verhaal

Ik wist al heel lang dat ik de minor internationale stage wilde doen en voor een tijd naar het buitenland wilde gaan, maar ik wist niet waarheen. Toen hoorde ik over de Kracht van Sport en kwam in contact met Ruben, die me vertelde over verschillende projecten. Zijn verhaal over Costa Rica maakte me het meest enthousiast, en ik regelde alles om daarheen te gaan.

Voordat ik vertrok, vond ik het erg spannend. Ik ging alleen en vond het moeilijk om in te schatten wat ik kon verwachten. De eerste dag in het huis was ik alleen en vroeg ik me af of dit de juiste beslissing was. Maar toen de hele groep ‘s avonds terugkwam, verdween dat gevoel meteen. Ik vond het geweldig om te zien hoe de samenstelling van de groep steeds veranderde, maar toch altijd goed was.

Doordeweeks was ik gymlerares. De eerste weken werkte ik alleen op een basisschool en later ook op een middelbare school. Ik vond het geweldig om met de kinderen bezig te zijn en genoot ervan om de hele dag buiten te zijn, ook al was het soms erg warm, haha. In de weekenden ging ik bijna altijd op trip. Het land is niet heel groot, waardoor je in de weekenden veel kon zien. Voor het weekend gingen we dan zitten met de mensen die mee wilden en planden we een uitje.

Wat ik superleuk vond, is dat je op een gegeven moment echt contact maakt met de mensen daar. Mensen beginnen je te herkennen en je krijgt een vaste routine in je leven daar. Op donderdagavond gingen we bijvoorbeeld altijd dansen. Het was leuk om te merken dat naarmate mijn Spaans beter werd, er ook meer contact ontstond met de ‘Tico’s’.

Hoe bang ik ook was voordat ik vertrok, zo blij ben ik nu dat ik ben gegaan. Ik heb enorm genoten van de mensen, de natuur, het weer en vooral de Pura Vida Lifestyle!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Neem alles in je op x100 en grijp deze kans als je dit kan doen met beide handen aan! Ik heb ook zoveel geleerd over mijzelf en zoveel waardering gekregen voor wat er in de wereld is en dat je zo gelukkig kan zijn met heel weinig! Happiness is filling your life with incredible experiences! Maak nu je droomreis!