Willem in Ghana

Naam
Willem

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
6 weken

Korte biografie
Ik ben Willem en ik ben 20 jaar. Ik heb in de zomer van 2020 mijn diploma behaald op het Summa College Sport & Bewegen. Toen ik hiermee klaar was wist ik nog niet echt wat ik hierna graag zou willen doen. Eén ding was wel duidelijk, ik wil iets met voetbal want dat is hetgeen wat mij in het dagelijks leven het meeste bezig houdt.

Voor mij was het echt geweldig dat ik hierbij heb mogen zijn en dat ik de jongens nog steeds spreek

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Heel erg tevreden! Heb hier niks op aan te merken, hele fijne communicatie en altijd klaar om je te helpen.

Mijn verhaal

Ik ben 6 weken naar Ghana vertrokken om daar te helpen op een voetbalacademy. De eerste keer alleen, zonder ouders of vrienden op pad. Een avontuur wat ik altijd al graag wilden doen. Nu was ik klaar met school en kwam Corona, gelukkig was het toch mogelijk dat ik kon gaan en hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Het was een ervaring die ik nooit had willen missen en ik ga dit nooit meer vergeten. Toen ik aankwam was het echt heel erg wennen maar achteraf ben ik zo blij dat ik het gedaan heb en heb ik er alleen maar mooie herinneringen aan overgehouden. Niet alleen herinneringen maar ook heb ik daar vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb met sommige jongens nog dagelijks contact. Ook niet gek natuurlijk want ik woonde zes weken lang met twee andere stagiairs en vier Ghanese jongens die ook in het team zaten waar wij training gaven. De jongens in het team waren 17/18 jaar en een paar jongens van 14,15,16 maar die konden heel erg goed voetballen vandaar dat zij ook in het team zaten. De jongens speelden tegen andere academy’s in Ghana en het niveau was goed. Er zijn verschillende scouts komen kijken vanuit Europa en sommige jongens maken komende zomer de stap naar Europa. Voor mij was het echt geweldig dat ik hierbij heb mogen zijn en dat ik de jongens nog steeds spreek. Alles in Ghana is anders dan in Nederland, je kan je niks bedenken wat hetzelfde is maar dit maakt het avontuur alleen maar mooier. Na de zes weken was het tijd om weer te gaan en ik vond het ook weer fijn om naar huis te gaan. Maar alles wat ik daar heb gedaan zal ik nooit meer vergeten en ik kijk er met een heel mooi gevoel op terug!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Ik wil iedereen meegeven dat ze echt moeten genieten. Waar je dan ook op stage gaat, geniet ervan als je daar bent want het is zo weer over.