Deze Welcome Pack bevat essentiële informatie om je goed te kunnen voorbereiden op jouw reis naar Curaçao.  Het is uiterst belangrijk dat je de ‘Persoonlijke Gegevens’ invult en naar ons terugstuurt. Als je dit doet bevestig je tegelijkertijd dat je stage/vrijwilligerswerk wil gaan doen en kunnen wij voor je aan de slag om alles voor je te gaan regelen.
 
Je kan ons mailen op:
info@dekrachtvansport.nl
 

Als je vragen hebt kun je je mentor bereiken op:
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
rbaarda@dekrachtvansport.nl

Het team van de Kracht van Sport 

Persoonlijke Gegevens:

Op deze pagina dien je je persoonlijke gegevens in te vullen. Het beste is als je deze pagina kopieert en plakt in een word document en deze vervolgens naar info@dekrachtvansport.nl of naar je persoonlijke mentor stuurt. Deze gegevens worden doorgestuurd naar onze collega’s op Curaçao. Op deze manier zullen ze op de hoogte zijn van je aankomsttijd/datum, medicatie gebruik of je vegetarisch bent, wie ze moeten bellen als er iets mis is gegaan etc. Erg handig dus! Probeer deze gegevens minimaal één maand voor vertrek op te sturen.

Persoonlijke gegevens
Voornamen (op paspoort):
Achternaam (op paspoort):
 
Geboortedatum (dd / mm / jjjj):
Geslacht:
E-mail:
Telefoon:
Mobiel:
 
Adres:
Woonplaats:
Provincie / Staat:
Postcode / postcode:
Land:
 
Paspoort details
Nationaliteit:
Paspoortnummer:
Plaats van afgifte:
Vervaldatum (dd / mm / jjjj):
 
Wie moeten we bellen als er iets mis gaat?
Voor-en achternaam:
Relatie tot jou:
Telefoonnummer:
Mobielnummer:
E-mail:
 
Medische en dieetinformatie
Vermeld eventuele dieetwensen of voedselallergieën die je hebt:
 
Vermeld eventuele medische aandoeningen waarvan we op de hoogte moeten zijn:
 
Geef eventuele medicijnen aan die je gebruikt:
 
Andere details
Welke school, hogeschool of universiteit volg je of ging je naar:
 
 
 
Extra reisdetails
Om ons te helpen het meest geschikte programma voor je te maken, kunt je ons het volgende vertellen dat relevant kan zijn voor je project.
 
Favoriete sport:
 
Eerdere ervaring:
 
Kwalificaties:
 
Doelstellingen en motivatie:
 
Alle aanvullende informatie die ons kan helpen met je reis:
 
 
Reisverzekeringsdetails
Verzekeringsmaatschappij::
Periode (dagen):
Polisnummer:
Begindatum van  (dd / mm / jjjj):
Einddatum  (dd / mm / jjjj):
 
Vluchtdetails
Vertrek
Vertrekdatum vertrek (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd vertrek (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Uit vluchtnummer:
Uit luchthaven:
 
Aankomst in-land datum (dd / mm / jjjj):
Aankomst in land (24 uur):
Binnenlandse luchtvaartmaatschappij:
Aankomst in-land vluchtnummer:
Aankomst in-land luchthaven:
 
Retour
Vertrekdatum retour (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd retour (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Vluchtnummer:
Retour luchthaven:
 
Aankomstdatum aankomst (dd / mm / jjjj):
Aankomsttijd (24 uur):
Retour Aankomst Luchtvaartmaatschappij:
Retour Aankomst Vluchtnummer:
Retour Aankomst Luchthaven:
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van De Kracht van Sport
Ja/nee
Contactgegevens Curaçao

Eindhovenstraat 11
0000
Willemstad
Curaçao

Joël A. Martin (oprichter)
Tel: +1 758 5200556
+44 7889 134400 (voor whatsapp)

Email: jmartin@unitedthroughsport.org
 
Joël A. Martin is de oprichter van het project op Curaçao. Hij is half Saint Luciaans en half Engels. Nadat hij een succesvol project runt op Saint Lucia, wil hij zijn concept ook uitrollen op Curaçao precies zoals hij dat heeft gedaan op Saint Lucia. Joël is erg betrokken en zal ervoor zorgen dat je een onvergetelijke tijd op het tropisch eiland zal hebben. Als oud profvoetballer weet Joël alles over voetbal en nog meer over zijn club ‘Arsenal’. 
 
 
Julian Olffers (coördinator)
Mobile: +31 6 43784611
Email: jolffers@dekrachtvansport.nl
 
Julian Olffers is projectcoördinator van het project op Curaçao. Na een succesvolle en leerzame stage in 2019 in Buenos Aires, Argentinië wist Julian dat hij wilde terugkeren bij De Kracht van Sport. Julian heeft een sociale en georganiseerde persoonlijkheid. Hij zal ervoor zorgen dat hij altijd voor je klaarstaat gedurende de tijd op het eiland. Verder is Julian een een groot sportliefhebber en een fanatiek aanhanger van ADO Den Haag en Fc Barcelona.
 
 
Contact in noodgevallen
We zijn 24/7 bereikbaar.
+31 6 24131467 NL
+1 758 5200556 SL
 
Voorkeur Contact 
Heeft je vraag geen haast dan kun je het team op Curaçao het beste een mail sturen – jolffers@dekrachtvansport.nl. Je mentor in Nederland kun je altijd mailen, Whatsappen of bellen. 
 
Je medereizigers
Omdat de kans groot is dat je samen met andere Nederlanders naar Curaçao zult gaan, maken we groepswhatsappen aan met vrijwilligers/stagiairs die in hetzelfde tijdsbestek de reis gaan maken. Zou je graag toegevoegd willen worden, neem contact met je mentor op. 
 
Mentor in Nederland
Ruben is je mentor voor je stage/vrijwilligerswerk op Curaçao. Hijzelf heeft een tijdje in Zuid-Afrika gewoond en is onderdeel geweest van het project in Zuid-Afrika. Het is daar ook dat hij geïnspireerd raakte om ook een Nederlandse sport stichting op te richten. Hij doet dit werk al sinds 2013 en heeft zijn werk steeds beetje verder uitgebreid. Costa Rica is het nieuwste project dat bij De Kracht van Sport heeft aangesloten. 
 
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
E-mail: rbaarda@dekrachtvansport.nl
Aankomst informatie
 
Alle vrijwilligers/stagiairs moeten proberen op vrijdag aan te komen om klaar te zijn om het programma maandag te starten. We raden te laat of te vroeg aankomen af, omdat dit je programma verstoort, maar als er geen alternatief is, staan ​​we altijd voor je klaar om te helpen bij het regelen dat je alsnog opgehaald wordt. Hier vragen we dan wel een vergoeding voor.
 
Programma-oriëntatie
Een van onze medewerkers zal je ophalen van Hato Airport. Ze zullen een bord vasthouden en een ‘De Kracht van Sport-shirt’ dragen. Hij/zij zal je naar onze accommodatie brengen. Als je vertraging oploopt of wijzigingen aanbrengt in je aankomstplan, dien je onze coördinatoren op de hoogte te stellen van de wijzigingen (zorg ervoor dat je hun nummers noteert voordat je van huis vertrekt).
 
In-Country Team
Er zijn een aantal mensen die voor je zorgen tijdens je verblijf op Curaçao. Je zult met veel van hen contact hebben tijdens je project. Anderen zullen ‘achter de schermen’ werken om ervoor te zorgen dat je een leuke en leerzame ervaring hebt.
 
Accommodatie 

Je accommodatie bevindt zich in Willemstad op loopafstand van het strand. De locatie is een 10/10 want alles is dichtbij. Zie hier de video van de accommodatie.

 

Overzicht

  Standaard Accommodatie  Comfort Accommodatie
Alle maaltijden Alleen ontbijt nvt
Gratis drinken Nee, alleen water nvt
Personen per kamer  2 tot 4 nvt
Wifi  Ja nvt
Wasmachine Ja nvt
Beddengoed Ja nvt
Deurslot Ja nvt
Douche  Ja nvt
Privé kamer Nee  nvt
Schoonmaker Nee nvt
Handdoeken Ja nvt
Klamboe Nee nvt
Ventilator Ja nvt
Air conditioning Ja  nvt

De accommodatie kan maximaal 13 personen huisvesten. Het huis heeft vier slaapkamers met airconditioning, gedeelde ensuite badkamers tussen elke twee kamers, de grote gemeenschappelijke ruimte heeft een flatscreen-tv met Amerikaanse kabel-, film- en sportkanalen voor gebruik tijdens het chillen.

Het keukengedeelte is voorzien van alle benodigde keukengerei en is geschikt om met meerdere personen tegelijk te koken. Het grootste deel van de interne sociale activiteit vindt plaats in de gemeenschappelijke ruimte, de uitgestrekte recreatieruimte binnen de compound en het balkon dat erover uitkijkt. Deze ruimte is de beruchte hartslag van het huis tijdens bijeenkomsten of voorbereidingen voor een avondje uit.

Eten:
Een dagelijks ontbijt is inbegrepen; over het algemeen bestaande uit een zelfvoorzienende selectie van ontbijtgranen, toast, lokaal fruit en beleg. Op sommige van onze plaatsen wordt af en toe een lunch aangeboden tijdens bepaalde trainingssessies, hoewel vrijwilligers/stagiaires normaal gesproken worden aangeraden om een ​​lunch mee te nemen voorafgaand aan de trainingen of de mogelijkheid krijgen om onderweg iets te kopen. ‘s Avonds is het aan te raden om in groepen te gaan winkelen, koken en eten. Er zijn ook veel goede mogelijkheden om lokaal uit eten te gaan in de omgeving, met een breed scala aan opties.
 
Kraanwater: het kraanwater is volledig schoon en veilig om te drinken in onze accommodatie
Supermarkt:  5 minuten lopen
Geldautomaat: 5 minuten lopen
Restaurants / bars: 5 minuten lopen
 
 
 
 

Verklaring van Rechtswege

Indien je van plan bent een stage te lopen die langer dan 90 dagen duurt, dien je een Verklaring van Rechtswege aan te vragen. Het is belangrijk op te merken dat een Verklaring van Rechtswege GEEN visum is. Het ontbreken van een dergelijke verklaring vooraf betekent niet automatisch dat je het land niet kunt betreden. Je dient echter wel in staat te zijn aan te tonen dat je het aanvraagproces hebt ingezet. Indien je bij binnenkomst in het land geen Verklaring van Rechtswege hebt en het aanvraagproces nog niet is gestart, kan dit leiden tot een boete voor de organisatie (in dit geval wijzelf).

Bij het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege heeft u de volgende documenten nodig:

 • Geldig paspoort
  Je dient een kopie van je paspoort op te sturen.
 •  Bewijs van huisvesting
  Klik hier om deze te krijgen. Zorg ervoor dat je de dikgedrukte woorden aanpast.
 • Bewijs van voldoende middelen van bestaanoverzicht van je studiefinanciering (DUO). Een overzicht van DUO met je naam waarop te zien is wat de hoogte is van je studiefinanciering
 • Geboorteakte
  Zorg ervoor dat je bij je eigen gemeente een aanvraag doet voor een geboorteakte.
 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)
  Het VOG zullen wij gratis voor je verstrekken. Vraag aan je mentor als hij deze voor je moet regelen.
 • Stagecontract
  een stageovereenkomst ingevuld door de stageorganisatie en je school. Hierin dient duidelijk de data van de stage vermeld te staan en zet erbij dat de organisatie niet geregistreerd is op Curaçao maar in Nederland. Print deze uit en neem deze mee voor een soepelere doorgang door de douane. 

Indiening en verloop van de aanvraag

Je dient een mail te sturen naar intake@immigrationcur.org

Een voorbeeldmail kun je hieronder vinden.

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij dien ik het verzoek in voor het verkrijgen van een Verklaring van Rechtswege ten behoeve van mijn stage op Curaçao. Ik zal stage lopen bij ‘Stichting United Through Sport Holland,’ in Nederland bekend onder de naam ‘De Kracht van Sport.’ U kunt meer informatie over deze organisatie vinden op www.dekrachtvansport.nl. De contactpersoon voor deze organisatie op Curaçao is ‘Julian Olffers.’ De stichting voert een maatschappelijk project uit op Curaçao, en verdere details over dit project zijn beschikbaar op de website.

Mijn stageperiode loopt van (datum) tot (datum), en mijn verblijfsadres gedurende deze periode is Eindhovenstraat 11 te Willemstad. Mijn mobiele telefoonnummer is (Telefoonnummer). Het betreft een stage in het kader van mijn studie aan de (naam school), waarvoor ik geen stagevergoeding ontvang.

In de bijlagen treft u de vereiste documenten aan:

 • Betalingsbewijs Leges (525 ANG betaald op (Datum))
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Geboorteakte
 • Kopie paspoort
 • Stageovereenkomst
 • Bewijs van studiefinanciering
 • Aanvraagformulier – (staat hieronder als je op de blauwe knop drukt)

Indien u nog aanvullende vragen heeft, sta ik tot uw beschikking.

Met vriendelijke groet,

(Naam en achternaam)

 

Aanvraagformulier

In de mail moet tevens de aanvraagformulier zitten. Deze kun je vinden als je op onderstaande blauwe knop drukt. Vul deze in en doe deze bij de bijlage van de mail. 

AANVRAAGFORMULIER VERKLARING VAN RECHTSWEGE TOELATING

Leges

De leges dienen betaalt te worden naar onderstaand rekeningnummer aan het ministerie van Financiën t.b.v. toelatingsorganisatie. Vermeld hierin altijd je naam en dat het gaat om leges voor een stage. De kosten zijn 525 ANG (wat ongeveer 280 euro is). De bankrekening loopt bij de Maduro Bank, deze gegevens kun je hieronder vinden. 

Maduro & Curiel’s Bank N.V.
Laso Jojo Correa 2-4
Willemstad, Curaçao
T.n.v Toelatingsorganisatie

Rekeningnummer: 31967908
BIC/SWIFT MCBKCWCU

De Digital Immigration Card
De Digital Immigration Card is verplicht voor alle buitenlandse reizigers om de immigratieprocedure op Curaçao soepel te laten verlopen. Je kan er pas één aanvragen als je je vlucht hebt geboekt. Je kan er gemakkelijk een aanvragen via onderstaande link:
 
 
Paspoort
Je paspoort is je belangrijkste document wanneer je naar het buitenland reist. Zorg ervoor dat je paspoort met ten minste zes maanden geldig is als je weer terug in Nederland bent. Plaats je paspoort niet in bagageruimtevakken wanneer je met het vliegtuig reist. Houd deze ten alle tijden in je zak. 
 
Verklaring van rechtswege
Mocht je verblijf langer dan 90 dagen zijn dan ben je verplicht een verklaring van rechtswege te hebben. Voor meer informatie en het aanvragen bekijk de tab – verklaring van rechtswege 
 
VOG
Om ervoor te zorgen dat we een veilige en vertrouwde omgeving kunnen bieden, is het noodzakelijk dat alle stagiairs en vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen.

De stappen voor het verkrijgen van een VOG zijn eenvoudig en worden volledig door onze organisatie gefaciliteerd. Binnenkort ontvang je een e-mail van Dienst Justis, de instantie verantwoordelijk voor VOG-aanvragen. In deze mail hoef je slechts wat enkele stappen te volgen om het aanvraagproces te voltooien.

Eenmaal in het bezit van je VOG, verzoeken wij je vriendelijk om een kopie naar je mentor bij De Kracht van Sport te sturen. Dit stelt ons in staat om te verzekeren dat al onze teamleden voldoen aan de vereiste normen en bijdragen aan een veilige en positieve ervaring voor de jeugd waarmee we werken. De VOG is van bijzonder belang voor ons, gezien de aard van ons werk met kwetsbare jeugd in achtergestelde wijken in het buitenland. 

Fotokopieën
Het is altijd verstandig om kopieën te maken van al de belangrijke documenten. Bewaar een exemplaar bij je in het buitenland (gescheiden van de originele documenten natuurlijk!) En laat een ander exemplaar thuis bij een vriend of familielid. We raden je aan fotokopieën te maken van de volgende documenten in geval van verlies of diefstal:
Paspoort: je paspoortnummer, datum en plaats van afgifte en eventuele visum.
Vluchtdetails: je vluchtnummers, verbindingen en luchthavens van bestemming.
Verzekeringspolis: uw polisnummer, 24-uurs medisch noodnummer.
Vaccinatiekaart: documenten waarin staat welke vaccinaties je hebt.
Bankkaarten: het telefoonnummer dat nodig is om creditcards of betaalpassen te melden / annuleren.
 
E-mail jezelf!
Het is ook verstandig om je belangrijke documenten naar een computer te scannen en als jpeg-bestanden aan een e-mail toe te voegen. Je kunt deze e-mail vervolgens verzenden naar een account waartoe je overal ter wereld toegang hebt. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds kopieën van uw documenten hebt, zelfs als de originelen en fotokopieën verloren of gestolen zijn.
Verzekeringen

De Kracht van Sport adviseert met klem om goed verzekerd op reis te gaan. Aangezien het gaat om langdurige reizen, is de kans groter dat er iets met je kan gebeuren in het buitenland. Denk aan:

Medische noodgevallen: Onverwachte ziekten of verwondingen kunnen overal ter wereld voorkomen. Een reisverzekering met medische dekking zorgt ervoor dat je medische kosten kunt dekken zonder grote financiële zorgen.

Annulering of onderbreking van de reis: Soms moeten reizen op het laatste moment worden geannuleerd of onderbroken vanwege onverwachte omstandigheden zoals ziekte, familieproblemen, natuurrampen of andere onvoorziene gebeurtenissen. Een reisverzekering kan de kosten van geannuleerde vluchten, hotelboekingen en andere niet-restitueerbare uitgaven dekken.

Bagageverlies of diefstal: Het verliezen van bagage of het slachtoffer worden van diefstal kan jouw reiservaring verpesten. Met een reisverzekering kun je vergoeding krijgen voor verloren of gestolen eigendommen, wat uw financiële verlies helpt verminderen.

Vertraagde vluchten: Als jouw vlucht vertraging heeft en je daardoor aansluitende vluchten of geplande activiteiten mist, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van extra kosten en ongemak.

Aansprakelijkheid: In sommige gevallen kun je aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen of letsel aan anderen tijdens uw reis. Een reisverzekering kan dekking bieden voor deze onvoorziene aansprakelijkheid.

Reisongevallen: Hoewel niemand hoopt betrokken te raken bij een ongeval tijdens het reizen, biedt een reisverzekering dekking in geval van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis.

Juridische bijstand: Als je in een juridische situatie verzeild raakt tijdens uw reis, zoals een geschil over contracten of andere zaken, kan een reisverzekering je helpen bij het verkrijgen van juridisch advies en bijstand.

Verlies van reisdocumenten: Als je jouw paspoort, visum of andere belangrijke reisdocumenten verliest, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van kosten voor vervanging en bijstand bij het verkrijgen van nieuwe documenten.

Hoewel het extra kosten met zich meebrengt, kan een reisverzekering je uiteindelijk veel geld, stress en ongemak besparen in geval van onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw reis. 

European Insurances

Om goed verzekerd op reis te gaan, raden we je aan om dit via ‘European Insurances’ te doen. Zij zijn de verzekeringsmaatschappij voor vrijwilligerswerk en stages in het buitenland, ook buiten Europa. Bovendien zijn zij bekend met de programma’s van De Kracht van Sport. Klik op deze link om met hen in contact te komen. Vul enkele vragen in en druk uiteindelijk op ‘bel mij terug’. Binnen 24 uur zal iemand van European Insurances je terugbellen en je van een professioneel advies voorzien.

European Insurances
Vaccinaties

Voor Curaçao zijn geen specifieke vaccinaties nodig. 
 
Gezondheid en hygiëne
We zijn niet bevoegd om medisch advies te mogen geven met betrekking tot je gezondheid en vaccinaties, dus het is absoluut noodzakelijk dat je vóór vertrek professioneel medisch advies raadpleegt bij je huisarts of GGD.
 
Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je vertrekt om ervoor te zorgen dat je in het buitenland fit en gezond blijft. Lees onderstaande aanbevelingen aandachtig door.
 
Covid-19
Bij De Kracht van Sport volgen we het beleid van de Nederlandse overheid. De regels omtrent corona veranderen continue. De website van nederlandwereldwijd geeft je de huidige situatie weer. Zorg dat je voor vertrek goed op de hoogte bent van de huidige maatregen.
 
Belangrijk! Heeft Curaçao een oranje of rood reisadvies dan kan je reis helaas geen doorgang hebben.
 
Check-ups vóór vertrek
• Bezoek je huisarts of GGD om te vragen welke vaccinatie(s) je nodig hebt.
• Het is raadzaam om je arts ten minste 2-3 maanden voor vertrek te bezoeken voor een algemene controle.
• Neem contact op met je arts (of ministerie van Volksgezondheid) of het legaal is om je voorgeschreven medicatie in het land in te nemen. Als je medicijnen in het land gebruikt, is het raadzaam om een ​​begeleidende brief van je arts te hebben waarin staat waar de medicatie voor is en waarom je die moet meenemen. 
• Maak een afspraak met je tandarts. Kiespijn of een gaatje zal je reis enorm verpesten en tandheelkundig werk in het buitenland is meestal erg duur. De kwaliteit van de behandeling kan ook erg slecht zijn.
 
Voedselvergiftiging 
Veel van onze deelnemers krijgen binnen 48 uur last van maagklachten omdat ze in een nieuwe omgeving verkeren en blootgesteld worden aan nieuwe bacteriën. Door te rusten, veel vloeistoffen te drinken en zouten te vervangen, zul je snel van dergelijke verstoringen herstellen. Sommige mensen reizen met 1-daagse multivitaminen om het afweersysteem te versterken. 
 
Zonnebrand
Pas op voor hitte en intense zonneschijn. Uitdroging, zonnebrand en hitteberoerte komen maar al te vaak voor bij onze deelnemers. Je kunt deze problemen echter gemakkelijk vermijden door de volgende preventieve maatregelen te nemen:
– Vermijd direct zonlicht wanneer de zon het sterkst is (bijv. ‘s middags)
– Draag een zonnebril
– Draag een pet of hoed
– Breng een hoge factor zonnebrandcrème aan
– Drink de hele dag door veel water en neem altijd een volle fles water mee
 
EHBO
Het is raadzaam om een ​​persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Dit is essentieel voor elk klein ongeval of letsel dat je in het buitenland oploopt. Zorg er ook voor dat je het tijdens je verblijf op een handige plek bewaart en het elke dag meeneemt tijdens je stage of vrijwilligerswerk. 
Veiligheid + beveiliging
Diefstal komt vaker voor in het buitenland dan bij ons. Dit kan echter worden vermeden door alert te blijven en verschillende preventieve maatregelen te nemen.  Hieronder staan ​​enkele algemene dingen die je in de problemen kunnen brengen. 
 
Toeristen zijn altijd doelen voor zakkenrollers. Informeer goed over Curaçao  voordat je vertrekt, zodat je alert kunt zijn op alle soorten situaties. Enkele tips:
 
_ Ga nooit alleen op reis/op stap, vooral ‘s nachts niet.
_ Zoek uit waar de onveilige gebieden zijn en vermijd ze
_ Bewaar tijdens je reis alle belangrijke documenten en waardevolle spullen op een veilige plaats, zoals een verborgen binnenzak of een buiktas.
_ Draag alleen zoveel contant geld als je denkt nodig te hebben.
_ Draag geen dure sieraden of horloges
_ Pas op voor mensen die te snel te vriendelijk lijken
_ Houd camera’s uit het zicht. 
_ Houd je portemonnee in je zak van je broek. 
_ Vraag voor het zwemmen hoe veilig het gebied is.
 
Voorzorgsmaatregelen om te gebruiken:
• Een buiktas is handig voor je waardevolle spullen. Houd deze onder je kleding uit het zicht en open deze alleen op een bekende en veilige locaties.
• Wanneer je een geldautomaat gebruikt, zorg er dan voor dat deze zich in een goed verlichte ruimte bevindt en tel je geld niet totdat je op een veilige plaats bevindt. Vermijd ook om ‘s nachts geld op te nemen. Doe dit ook niet alleen.
 
Manier en kleding
Je gedrag en kleding kunnen veel aandacht trekken. Culturen in de minder ontwikkelde gebieden kunnen hierop misschien anders reageren. Het is mogelijk dat ze je kleding of houding zullen zien als beledigend of een gebrek aan respect. Over vertrouwen wordt gezien als pronken en opscheppen, vooral als het gaat om materialistische bezittingen. Gedraag je dus en probeer je te verplaatsen in een ander. 
 
Enkele hints:
• Probeer ingetogen te zijn, houd je acties zo laag mogelijk.
• Je bent er om jezelf te ervaren, te begrijpen en onder te dompelen in de cultuur, niet om te vergelijken / contrasteren en afwijkende opmerkingen te maken.
• Probeer wat lokale manieren en gebruiken over te te nemen, bijvoorbeeld veel culturen hebben hun eigen begroetingsstijl – leer ze kennen.
• Draag kleding die geschikt is en op geen enkele manier politiek of beledigend is. 
 
Verdovende middelen
Koop, gebruik of bewaar NOOIT drugs terwijl je in het buitenland bent. Niet alleen zal je vrijwilligerswerk/stage onmiddellijk worden beëindigd, de lokale politie zal niet aarzelen om je te arresteren en je zonder proces naar een lokale gevangenis te sturen. De omstandigheden in buitenlandse gevangenissen zijn vaak erg slecht en je hebt meestal geen recht op dezelfde rechten als je thuis hebt. De straffen voor het bezitten van een kleine hoeveelheid marihuana zijn extreem hoog. 
 
Alcohol
Vrijwel alle incidenten hebben op een of andere manie te maken met een overconsumptie van alcohol. Deelnemers die overmatig veel drinken, worden vaak in barren beroofd of erger. Elke hoeveelheid alcohol zal je reactievermogen aanpassen en je een gevoel van onkwetsbaarheid geven. Dit vergroot de kans om in een potentieel gevaarlijke situatie te komen. Het is een aanrader geen alcohol doordeweeks te drinken en in de weekend ‘in control’ te blijven.

Gedragsregels

We willen natuurlijk dat je een leuke  levenservaring hebt in het buitenland, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een ambassadeur voor onze stichting bent. Het is daarom essentieel dat je op een gepaste manier gedraagt gedurende de gehele periode in het buitenland bent.

Daarom zal aan je worden gevraagd dit contract te ondertekenen bij aankomst op Curaçao. 

Ik …………………………………… ga akkoord met de volgende gedragscode tijdens mijn verblijf bij De Kracht van Sport op Curaçao en accepteer dat, als mijn gedrag niet voldoet aan één van de onderstaande voorwaarden, het project Curaçao en zijn lokale coördinatoren zich het recht behouden om hun disciplinaire procedure te starten, die uiteindelijk kan resulteren in het beëindiging van mijn verblijf op de accommodatie en de projecten van De Kracht van Sport.

 1. Ik zal te allen tijde de lokale gedragsregels, culturen en overtuigingen respecteren. In het bijzonder zal ik tijdens mijn verblijf tegen niemand opmerkingen van seksistische of racistische aard maken.

 2. Ik zal mij houden aan het kinderbeschermingsbeleid van Project Curacao, bij het werken met kinderen tijdens mijn periode in Curaçao en met betrekking tot het gebruik op mijn eigen sociale mediaplatforms

 3. Ik volg de basisuren van mijn stage/vrijwilligers die worden aangeboden en zijn overeengekomen met De Kracht van Sport.

 4. Ik zal de nacht niet doorbrengen buiten de ‘Dream Chaser’ accommodatie, tenzij ik de uitdrukkelijke toestemming heb van de Project Curaçao Coördinator.

 5. Ik zal op geen enkel moment tijdens mijn verblijf iets doen dat door de coördinatoren of lokale inwoners als asociaal wordt beschouwd. Ik zal mij hier specifiek aan houden als ik onder invloed ben van alcohol en ik stem ermee in om tijdens mijn verblijf in het buitenland slechts met mate te drinken. Als ik door de coördinatoren op de hoogte wordt gebracht van lokale gebruiken, bijvoorbeeld met betrekking tot verboden of beperkingen op alcoholgebruik, zal ik die naleven en respecteren.

 6. Tijdens mijn stage zal ik persoonlijk en professioneel respect tonen aan de medewerkers en collega’s van De Kracht van Sport

 7. Ik zal tijdens mijn verblijf geen illegale middelen kopen, verhandelen of consumeren. Ik begrijp dat De Kracht van Sport in deze kwestie een nultolerantiebeleid hanteert en iedereen die betrapt wordt op het bezit van illegale middelen en of ervan verdacht wordt deze te gebruiken of te hanteren, zal worden gevraagd zijn standplaats en accommodatie onmiddellijk te verlaten.

 8. Met betrekking tot de activiteiten waarvoor ik kan worden uitgenodigd om deel te nemen tijdens mijn verblijf, realiseer ik me dat sommige hiervan een zeker risico voor mijn veiligheid met zich mee kunnen brengen en ga ik ermee akkoord alle verstrekte veiligheidsuitrusting te gebruiken en alle veiligheidsinstructies op te volgen die door de Coördinator en andere instructeurs worden gegeven om dit risico te minimaliseren.

Als ik niet gedekt ben door mijn verzekering of als ik me anderszins ongemakkelijk voel bij deelname aan een activiteit, erken ik dat ik mag weigeren deel te nemen aan dergelijke activiteiten.

 1. Ik zal mij te allen tijde gepast kleden als ik aan het werk ben. 

 2. Ik erken tevens dat ik door de coördinator van De Kracht van Sport ben geadviseerd over de volgende kwesties:

 3. De gevaren van een seksuele relatie met personen op Curaçao:

 

 1. Ik ben me ervan bewust dat op Curaçao verschillende opvattingen bestaan over seksuele relaties, en dat dit tot gevaar voor mezelf kan leiden.
 2. Ik ben mij er ook van bewust dat gezondheidsvoorzieningen op Curaçao van een lager niveau kunnen zijn en dat seksueel overdraagbare aandoeningen op Curaçao niet ongewoon zijn.
 3. Ik ben mij bewust van de risico’s van ongeplande zwangerschap en andere seksueel overdraagbare aandoeningen die gepaard gaan met onbeschermde seksuele relaties.

Als ik persoonlijke of professionele problemen heb tijdens mijn verblijf, zal ik deze zo snel mogelijk melden aan mijn coördinator (Julian Olffers), programmadirecteur (Joël Martin) of NL-directeur (Ruben Baarda). Ik heb de contactgegevens van iedereen.

Ik begrijp dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen daden, veiligheid en welzijn tijdens mijn vrije tijd buiten de accommodatie en werkuren om.

Beëindiging 
Als je reis wordt beëindigd als gevolg van het niet naleven van de gedragscode, wordt je gevraagd om onmiddellijk te vertrekken. 
 
Discriminatie 
We tolereren absoluut geen enkele vorm van discriminatie. Als je discriminatie ziet, hoort of er slachtoffer van bent, informeer dan onmiddellijk je coördinator.
 
Verdovende middelen
Er is een zero-tolerance beleid voor drugs. Iedereen die wordt betrapt in het bezit van illegale middelen of ervan verdacht wordt deze te gebruiken wordt onmiddellijk verwijderd van de accommodatie.
Wat moet je meenemen?
 
De volgende lijst is bedoeld om je te helpen bij het selecteren en voorbereiden van je persoonlijke kleding voor je reis naar het buitenland. Het weer zal ten alle tijden warm zijn. Het kan er ook behoorlijk ontspannen aan toe gaan in Curaçao, dus het beste is als je je driedelig pak of je galajurk thuislaat, het is een hele informele aangelegenheid.
 
Aanbevolen kleding
 
_ Hoed: om de zon van je hoofd te houden en om een ​​zonnesteek te voorkomen. We raden aan om een ​​hoed met een brede rand te dragen in plaats van een baseballpet, die de achterkant van je nek niet beschermt.
_ Trui: Een trui is genoeg. Ook ‘s avonds is het nog aangenaam.
_ Overhemden: altijd handig om een ​​paar overhemden mee te nemen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om tijdens het programma een aantal eigen sportshirts en trainingstopjes mee te nemen.
_ Korte broeken: Voor het overgrote deel van je tijd in het buitenland zal het warm zijn, neem erg veel korte broeken mee is het advies. 
_ Sokken: Omdat je veel gaat sporten tijdens je verblijf in het buitenland wordt ook een grote hoeveelheden sokken aanbevolen. Maar denk ook aan voetbalsokken.
_ Badkleding: Er zijn genoeg plekken om te zwemmen, zowel in zwembaden als in de zee, dus zwemkleding is erg belangrijk. Misschien wil je ook proberen om te surfen.
_ Broeken: We raden aan om katoenen broeken mee te nemen, omdat het behoorlijk heet kan worden en ze ook goed zijn om te dragen in het donker om die insecten weg te houden! Neem ook een redelijk aantal mee om ‘s nachts te dragen.
_ T-shirts: neem een ​​grote hoeveelheid T-shirts mee die je kunt gebruiken tijdens he verblijf in het buitenland.
_ Ondergoed: katoenen ondergoed is hygiënischer dan synthetisch. Genoeg om je de week door te komen is aan te raden.
_ Speciale kleding/uitrusting fluit / hockeystick (voor hockeytrainers), sportschoenen / voetbalschoenen.
 
Schoenen
_ Casual schoenen: één paar is genoeg.
_ Sandalen/slippers: Een paar sandalen of slippers van goede kwaliteit, met enkelriempjes, die veel voorkomen bij reizigers in warme klimaten vanwege de goede ventilatie die ze bieden.
_ Sportschoenen: neem een ​​paar schoenen mee waarvan je het niet erg vindt om vies te worden, want je zult vaak buiten werken en sporten. Bovendien zul je waarschijnlijk een stortbui ervaren, die parken en velden vaak in tijdelijke modderbaden doen laten veranderen! 
 
Regenkleding
 
_ Waterdichte jas: lichtgewicht, waterdicht en ademend – altijd handig
 

Verder:

_ Camera/Telefoon: voor de essentiële Instagram momenten.
_ Persoonlijke EHBO doos: mensen onderschatten vaak dat het dragen van een goede EHBO doos tijdens het reizen erg belangrijk is. 
_ Muggen- en insectenwerende middeltjes: Je moet preventieve maatregelen nemen tegen muggenbeten. Daarom raden we je aan om een ​​sterk afweermiddel te nemen (we raden aan om een ​​product met een hoog DEET-gehalte te kopen, d.w.z. 50% DEET).
_ Slaapzak: je kunt overwegen om een ​​slaapzak mee te nemen voor als je daarna op reis gaat (niet vereist tijdens je verblijf bij ons).
_Zonnebrandcrème en After Sun: Het is essentieel om zonnebrandcrème met hoge factor (30+),  zonnebrandcrème en after sun mee te nemen vanwege de sterke stralen en lange uren dat je buiten bent.
_ Zonnebrillen: Handig omdat je vaak onder een felle zon staat.
_ Zaklamp: Zit tegenwoordig vaak ook op je mobiel. Maar zorg altijd dat je er een bij hebt in het donker. Ook omdat de stroom af en toe uitvalt.
_ Handdoek: essentieel! Neem deze minimaal twee mee. En vergeet daarnaast niet een badlaken voor het strand mee te nemen.
_ Toilettas: Toilettas met de gebruikelijke attributen die je normaal dagelijks gebruikt. 
_ Waterflessen: Je moet te allen tijde ten minste twee liter water bij je hebben; flessenwater is beschikbaar maar niet altijd. 
_ Fluitje: Handig om als scheidsrechter te fungeren tijdens je eigen gemaakte wedstrijden.
– Makkelijke tas: Het is erg aan te raden een makkelijke tas mee te nemen.
Telefoon
De internationale landnummer voor Curaçao is +599
Je kunt op Curaçao een simkaart kopen om bellen goedkoper te maken maar gelukkig is er tegenwoordig ook Whatsapp. Er is gratis draadloos internet op de accommodatie, dus mensen die telefoons en laptops meebrengen, kunnen online verbinding maken.
 
 
Fiets
Er zal een goede sportieve fiets voor je klaarstaan bij de accommodatie. Zie de foto hiernaast. Gebruik ten alle tijden een helm en je bent verplicht goede verlichting te hebben. De wegen in Curaçao zijn niet zoals je gewend bent in Nederland, wees daar alert op. 

 

 
 
 
 
Auto
Het is gebruikelijk om een auto te gebruiken om alle uithoeken van het eiland te kunnen zien. Mocht je graag een auto willen hebben dan raden we je aan samen met andere stagiairs en/of vrijwilligers een auto te huren om de kosten zo laag mogelijk te houden. We hebben goede contacten op het eiland waar je een auto van kan huren. Er zijn speciale prijzen voor studenten. Op de oprit van de accommodatie kunnen twee auto’s staan.
 
Wasserij
 
Op de accommodatie is één wasmachine waar je je kleren kunt wassen. Aan de achterkant van het huis zijn een aantal lange waslijnen waar je je kleren aan kunt drogen.
 
Elektriciteit
 
Op Curaçao wordt onderstaande stopcontact gebruikt (Type A en Type B). Je hebt een wereldstekker nodig wil je gebruik kunnen maken van de elektriciteit. Echter kun je deze ook bij velen winkeltjes kopen op Curaçao. 
 
Geld
 
De officiële munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse Gulden (ANG). Een geschatte wisselkoers is als volgt:
 
1€ = 2 ANG
 
Houd rekening mee dat je ongeveer tussen de  €50,-  en €100,- per week gaat uitgeven als je op Curaçao bent. 
 
Roken en drinken
 
Respecteer echter andere vrijwilligers / stagiaires. Roken is toegestaan en  Drinken is alleen toegestaan ​​met mate en mag doordeweeks geen invloed hebben op je werk. Uiteraard willen we dat je plezier hebt in je vrije tijd maar antisociaal gedrag wordt niet getolereerd. 
 
Een typische werkdag:
10.30 – Start programma
11.00 – 12.00 Sportsessies op school
12.00 – Lunch
14.45 -16.00 Naschoolse sportsessies
17.00 -18.30 Clubsessies

Curacao biedt tal van activiteiten en attracties voor bezoekers tijdens het weekend. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen op Curaçao in het weekend:

 1. Strandactiviteiten: Geniet van de prachtige stranden van Curaçao, zoals Mambo Beach, Cas Abao Beach, Playa Kenepa (Knip Beach), en Porto Marie Beach. Je kunt zwemmen, zonnebaden, snorkelen, duiken of gewoon ontspannen op het zand.

 2. Watersporten: Curaçao is een geweldige plek voor watersporten zoals snorkelen, duiken, windsurfen, kitesurfen, en zeilen. Er zijn duikscholen en verhuurcentra waar je uitrusting kunt huren en lessen kunt nemen.

 3. Verken de natuur: Bezoek het Christoffelpark, het grootste nationale park van Curaçao, om te wandelen, mountainbiken of de berg Christoffel te beklimmen voor een panoramisch uitzicht. Er zijn ook grotten zoals Hato Caves om te verkennen.

 4. Historische bezienswaardigheden: Verken de rijke geschiedenis van Curaçao door een bezoek te brengen aan Willemstad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de kleurrijke koloniale architectuur, bezoek Fort Amsterdam en het Kura Hulanda Museum om meer te weten te komen over de slavernijgeschiedenis.

 5. Markten en winkelen: Bezoek de drijvende markt in Willemstad om vers fruit, groenten en lokale ambachten te kopen. In de stad vind je ook veel winkels en boetieks waar je souvenirs, kleding en sieraden kunt kopen.

 6. Nachtleven: Curaçao heeft een bruisend nachtleven met bars, clubs en restaurants. Breng een avond door in de historische wijk Pietermaai of dans de nacht weg bij een van de populaire nachtclubs.

 7. Eilandhoppen: Overweeg om een dagtocht te maken naar nabijgelegen eilanden zoals Klein Curaçao, waar je kunt snorkelen en ontspannen op ongerepte stranden.

 8. Culturele evenementen: Controleer de lokale evenementenkalender voor festivals, concerten en culturele evenementen die tijdens het weekend plaatsvinden. Curaçao heeft een levendige culturele scene.

 9. Culinaire ervaringen: Proef de lokale keuken van Curaçao, zoals kuminda krioyo (Creoolse gerechten), bij lokale eetgelegenheden en restaurants. Probeer gerechten zoals kabritu stoba (stoofpot van geit) en pastechi (gevulde deeghapjes).

 10. Relaxen: Als je gewoon wilt ontspannen, kun je een wellnessresort bezoeken voor een massage, spa-behandeling of gewoon ontspannen bij het zwembad.