Suze op de Caraïben

Naam
Suze

Hoe lang heb je stage gelopen?
4 weken

Korte biografie

Ik ben 22 jaar en studeer aan de fontys Trend Research and Concept Creation in Tilburg. Dit afgelopen jaar heb ik de minor Global Development Issues gestudeerd, via die minor ben ik uiteindelijk in Saint Lucia geëindigd bij deze organisatie.

De maand vrijwilligerswerk heeft vol gezeten met ups en downs maar ik heb zoveel geleerd en zoveel vette dingen gedaan dat ik het iedereen zou kunnen aanraden.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben erg tevreden met mijn voorbereiding en begeleiding in Nederland. Ik had voordat ik ging met Ruben afgesproken om verwachtingen naar elkaar uit te spreken en voorbereidingen te treffen.

Mijn verhaal

In juni 2022 ben ik vertrokken naar Saint Lucia om daar een maand vrijwilligerswerk te gaan doen voor de stichting United Through Sport. Dit vond ik zeker spannend. Ik had al door Azië gereisd dus dacht het hele “weg zijn van huis” wel te kennen. Hier had ik me zeker in overschat. Saint Lucia en de Caraïben is zeker een plek die op zichzelf staat.

Toen ik aankwam moest ik wennen aan de manier hoe alles was geregeld en de houding van de mensen. Iedereen had een coulante houding waaraan ik enorm moest wennen en ik moest ook even mijn verwachtingen aanpassen.

Ik heb de vier weken vooral rugbyles gegeven en soms aangesloten bij netball. Ik heb hier super veel voldoening uitgehaald. De jongeren aan wie ik les heb mogen geven, waren enorm leergierig en wilde zichzelf graag ontwikkelen. Ook was rugby voor menig dé uitlaatklep die ze nodig hadden.

De maand vrijwilligerswerk heeft vol gezeten met ups en downs maar ik heb zoveel geleerd en zoveel vette dingen gedaan dat ik het iedereen zou kunnen aanraden.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Ik zou aanraden om jezelf vooral in de cultuur te verdiepen van Saint Lucia. Het is een rijke cultuur met een interessante geschiedenis en het gaat je helpen de manieren te begrijpen op het eiland. Ook praat vooral met andere vrijwilligers, zij hebben uiteindelijk de beste tips ;).