Silya in Argentinië

!Hola! ik ben Silya, 19 jaar en zat tijdens mijn stage in mijn derde jaar van de studie Sportkunde. Naast mijn studie doe ik aan slalomskiën en windsurfen. Ik werk in een winkel met spullen voor alle watersporten en ben skileraar. Kortom, mijn leven heeft veel met sport te maken!

“Het is handig als je Spaans spreekt, dan mag en kan je namelijk eerder al helpen met de gymlessen”.

Na de informatiedag over de mogelijkheden van de stages, wist ik gelijk dat ik naar het buitenland wilde. Ik ben gaan zoeken in een bestand met alle bekende stages en vond daar een stage bij United Through Sport. Tijdens het gesprek met de baas in Nederland werd mij vertelt dat ik in Zuid-Afrika terecht kon, maar dat er meer hulp nodig was in Argentinië.

Na de voorjaarsvakantie ben ik samen met een klasgenootje naar Argentinië vertrokken. Wij hebben allebei dezelfde stage gedaan met een andere verdieping.

Gedurende de hele stage was het mijn taak om de vrijwilligers te ‘managen’. Dit betekende; verzorgen van ontbijt, welkom heten, rondleidingen geven, coördineren naar de ‘werkplekken’ etc.

In de eerste maanden van de stage heb ik vooral gymlessen op publieke basis- en middelbare scholen geassisteerd. Naarmate de leraren vertrouwen kregen mocht ik spellen introduceren of oefeningen uitleggen. Het is handig als je Spaans spreekt, dan mag en kan je namelijk eerder al helpen met de gymlessen.

Halverwege de stage heb ik meer taken achter de schermen gekregen, nadat het bestuur van de organisatie mij vertrouwde en wist wat ze aan mij hadden. Voorbeelden van de taken waren; producten halen voor projecten, nieuwe projecten uitproberen, documenten maken etc.

In de laatste paar weken heb ik gewerkt in een soepkeuken. De soepkeuken maakt eten voor ongeveer 300 mensen, als ik dagen vrij had, ben ik vaak daar gaan helpen in de keuken. Later is daar een ‘childcare’ geopend voor kinderen die niet naar school gaan of na school niet naar huis konden. Hier werden tijdens de wintervakanties Engelse en sportlessen gegeven. Tijdens deze wintervakantie was het mijn taak om alle vrijwilligers te coördineren en ik was supervisor van het gehele project.

Terugkijkend op mijn stage in Argentinië heb ik onwijs veel geleerd.”

Terugkijkend op mijn stage in Argentinië heb ik onwijs veel geleerd; het omgaan met de vrijwilligers en de lokale bevolking heeft inzicht gegeven in meerdere culturen, Spaans geleerd, Engels verbeterd en gezien hoe de gezondheids- en sportsector in een ander land werkt.