Donny in Argentinië

Naam
Donny

Hoe lang hebben jullie stage gelopen?
6 weken

Korte biografie

Ik ben Donny en ik ben 21 jaar oud. Ik heb de stage van het vak ISO (Internationale Sport Ontwikkeling) gedaan bij United Through Sport in Argentinië voor de opleiding: Nova College CIOS Sport en Bewegen in Haarlem. Ik zit zelf al 14 jaar op hockey en dat heb ik ook gedaan in Argentinië. Ik heb daar zelf gehockeyd daar en daarin ook training gegeven.

Ik heb zoveel geleerd tijdens deze stage en heb veel vrienden gemaakt. Ik ben zeker van plan om binnen nu en 2 jaar terug te gaan, om te zien hoe het er dan is

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Wij hadden onze tickets pas twee weken van te voren geboekt, dus hier en daar kwam er nog wat wel bij kijken. Hierin heeft Ruben mij heel erg goed mee geholpen Hierbij hebben we wat dingen besproken wat we kunnen verwachten daar en wat wij daar voor UTS kunnen doen/betekenen.

Mijn verhaal

Ik heb de beste tijd uit mijn leven gehad in Argentinië. Ik heb 6 weken stage gelopen. DKVS regelt het allemaal top voor je. Heb je dingen nodig voor jezelf of vragen over leuke eetplekjes en of je iets voor hun kunt doen kan je altijd bij hun terecht. Het hostel waar je verblijft ligt in een schone, veilige en rijke buurt. . Hierbij is het ook relaxt dat je zo in het centrum zit waar je van alles tegen komt zoals: supermarkten, restaurantjes, afhaaltentjes. Ook kan je een goedkope taxi aanhouden in de straat. Je kunt vanuit deze plek makkelijk alle kanten op in en buiten Buenos Aires. De sportlessen die je geeft zijn op verschillende plekken en in verschillende wijken. Ook de doelgroep verschilt per dag. De afwisseling maakt het leuk waardoor het elke week weer nieuw is. De begeleiding vanuit De Kracht van Sport is ook fijn geregeld. Je krijgt een stagebegeleider en een projectbegeleider. Deze zie je bijna elke doordeweekse dag in je hostel of bij desbetreffende stageplek.

Je projectbegeleider gaat bijna altijd met je mee naar de projecten. Dit voor de veiligheid van jouw als stagiair en het is makkelijker als tolk als jij niet de Spaanse taal beheerst. Het moment dat ik naar Argentinië ging sprak ik al redelijk wat woordjes en hier en daar al wat zinnen dus ik kon mij daarin wel wijs maken. Ondanks dat heb ik samen met mijn reisgenoot wel besloten om in het hostel zelf Spaanse les bij te nemen voor 2 weken van iedere dag 2 uurtjes om hierin wat basic woorden/zinnen te leren die handig kunnen zijn bij het lesgeven en het dagelijkse leven daar.

In de weekenden ben je vrij om te staan wat je wilt doen. Zo ben ik bijv. een weekend met de boot naar Uruguay geweest met me studiegenoot en een mede-Nederlander die ik daar ontmoete. Ik verbleef hierbij in een hostel in de hoofdstad Montevideo. Hiernaast ben ik ook een weekendje Naar de watervallen van de Iguaçu in Brazilië geweest. Ik had het gevoel alsof dat ook 1 van de 7 wereldwonderen waren. Echt een aanrader om heen te gaan om te ontdekken. Ik heb hier samen met mijn studiegenoot een helikoptervlucht gemaakt boven de watervallen en het National park van Iguaçu. Ook hebben wij hier de boot tour gedaan die door de watervallen heen vaart. Dit is echt een fantastische ervaring. Dit vergeet je nooit meer. #YOLO

Verder kan je in Buenos Aires leuk uitgaan. Er zijn veel verschillende nachtclubs waar je makkelijk naar toe kan gaan met de taxi. Je betaald bijna niks voor een taxiritje. Als voetbalfan moet je ook echt een keer naar een wedstrijd van de Argentijnse competitie zijn geweest. Ik zelf heb 4 verschillende wedstrijden bezocht. Waarvan ik zelf Boca Juniors het leukste vind, vanwege de sfeer om het stadion heen en alles eigenlijk.

Ik ben bij Boca Juniors, Racing Club en River Plate geweest. De stadions zijn hier allemaal ontiegelijk groot en de fans zijn van ander level dan in Europa. De fans in Zuid-Amerika zijn een stuk uitbundiger dan de Europese fans. De sfeer is ontketend. Het is wel moeilijk om aan kaarten te komen maar met de juiste connecties kan je hier wel veilig aan komen.

Ik heb zoveel geleerd tijdens deze stage en heb veel vrienden gemaakt. Ik ben zeker van plan om binnen nu en 2 jaar terug te gaan, om te zien hoe het er dan is. Mocht je vragen hebben dan kan je mij mailen of bellen. Mijn contact gegevens kan je dan opvragen bij Ruben van DKVS. Wees niet bang om contact op te nemen is juist leuk om ervaringen te delen.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Enjoy the little things in life. Neem de tijd om alles op je te laten bezinken. Praat je ervaringen met je medegenoten van het hostel en/of mensen die je daar ontmoet.
Dagboek bijhouden kan ook best leuk zijn, ook als is het anders dan op het moment dat je het zelf meemaakt. Wel leuk om terug te lezen wat je zoal gedaan hebt in de weken/maanden dat je daar bent. Ga op tripjes binnen en/of buiten Argentinië. Ga bijvoorbeeld naar Uruguay of naar de Iguaçu watervallen in Brasil.