Danisha op Saint Lucia

Naam
Danisha

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Hoiihoii, ik ben Danisha! Ik ben 20 jaar en loop voor mijn 2de-jaars stage voor de opleiding Sportkunde van de Haagse Hogeschool. Ik ben in Saint Lucia voor 10 weken. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met hockey, terrassen en leuke dingen doen met vrienden.

Twijfel niet om dit avontuur aan te gaan! Het is het meer dan waard! Geniet van iedere seconde met de kinderen, want dat pakt niemand je meer af!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was goed! Aan het begin wist ik nog niet precies waar ik heen wilde maar door de informatie die hij deelde werd dat erg snel duidelijk.

Voorafgaand de stage zijn er veel vragen gesteld waarop snel een goed en duidelijk antwoord kwam waar je ook daadwerkelijk wat mee kon. Sinds dat ik in Saint Lucia zat heb ik Ruben eigenlijk amper gesproken maar als ik hem nodig heb kon ik hem altijd appen.

Mijn verhaal

Tijdens mijn 10-weekse stage was het vooral gericht op de pre-school in de ochtenden. Vanuit school hebben wij de opdracht gehad om daarvoor een nieuw sport-en beweegprogramma voor te ontwikkelen. De pre-school sportsessies die gegeven worden zijn van maandag t/m donderdag waarbij je per dag een uurtje les aan kinderen van 3-5 jaar geeft. Dit zijn de leukste uurtjes van de week door het enthousiasme van de kinderen en de energie die zij leveren.

Naast de pre-school ben ik ook veel bezig geweest met het zwemmen. Eerst gaven we alleen zwemles in het zwembad maar na 2 weken werd er een open water zwemmen sessie opgestart. Hierbij gaf je zwemles in zee en is onwijs gaaf om te doen. Hoe bang sommige kinderen aan het begin in het water waren en aan het eind zelf rennend de zee in gingen was een wereld van verschil.

Buiten alle sessies om is het in het huis altijd super gezellig. Soms zijn er wat rustigere periodes maar meestal zijn er tussen de 10/15 personen in het huis. Vaak gaan we met zijn allen uit, naar het strand of doen we leuke activiteiten ;))

Het was een onwijs gave ervaring om 2,5 maand in een compleet ander land te leven. Ik heb zeker geen spijt van het avontuur dat ik hier ben aangegaan. Naast dat ik enorm veel mooie dingen heb mee mogen maken heb ik ook enorm veel geleerd en gezien wat ik voor in mijn verdere toekomst zeker mee kan nemen. Er is niks mooiers dan de kans die ik de kinderen heb kunnen bieden door mijn ervaring in de sport te delen.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Twijfel niet om dit avontuur aan te gaan! Het is het meer dan waard! Geniet van iedere seconde met de kinderen, want dat pakt niemand je meer af! Vergeet vooral niet genoeg cocktails te drinken ;)) Daarnaast is het ontzettend leuk om zo veel mogelijk activiteiten te doen om nog meer van het eiland te leren kennen.