Thijs op Saint Lucia

Naam
Thijs

Hoe lang heb je stage gelopen?
15 weken

Korte biografie
Ik ben Thijs uit Goes en ik ben 22 jaar oud. In het dagelijkse leven doe ik veel voetballen, werken en ga ik graag naar festivals. Ik studeer sportkunde aan de hogeschool Zeeland en ben voor mijn minor 15 weken naar Saint Lucia geweest.

Voor iedereen die twijfelt om naar Saint Lucia te gaan als stage of vrijwilligerswerk, ik raad het absoluut aan!

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding vanuit Nederland was top. Wanneer je een vraag had kon je altijd iemand bereiken. Mocht je daar behoefte aan hebben kon je zelfs voor je avontuur een oud stagiair benaderen om naar zijn of haar ervaringen te vragen.

Mijn verhaal

Tijdens mijn derde jaar sportkunde kreeg ik de kans om voor 15 weken een stage te doen in het buitenland. Al vrij snel kwam ik bij De Kracht van Sport uit en besloot ik naar Saint Lucia te gaan. En wat een goede keuze was dat!!!
 
Op 1 maart vertrok ik naar Saint Lucia, vanaf Amsterdam naar Londen en van Londen naar Vieux Fort. Vanuit de lucht kon ik de blauwe zee en het prachtige eiland al zien.
 
In de 15 weken die ik in Saint Lucia heb gezeten heb ik aan veel verschillende kinderen les mogen geven en op veel verschillende scholen mogen helpen. Zo heb ik bijvoorbeeld bij kleuterscholen, basisscholen en middelbare scholen gymlessen verzorgd. Vaak waren de gymlessen in de ochtenden en voor mij voetbaltrainingen in de middagen of in de avonden.
 
Niet alle stagiaires/vrijwilligers doen hetzelfde. Ik ben bijvoorbeeld keeper en richtte me, naast de gymlessen in de ochtenden, vooral op het geven van keeperstrainingen. Anderen huisgenoten deden bijvoorbeeld cricket of rugby, je kunt volledig zelf kiezen waar je les in de middag of avond les in wil geven!
 
Ik heb ontzettend veel leuke nieuwe mensen leren kennen tijdens mijn stage. Omdat je veel tijd met elkaar doorbrengt word je snel een hechte groep en doe je veel leuke dingen samen. Zo deden we bijvoorbeeld elke vrijdag een excursie en gingen we op woensdag en vrijdag avond vaak uit.
 
Ook konden we gebruik maken van het strand van een luxe resort en dit was echt genieten. Een aanrader op de vrijdagavond is de streetparty, dit is een straat feest waarbij alle locals gaan feesten op straat.
 
Voor iedereen die twijfelt om naar Saint Lucia te gaan als stage of vrijwilligerswerk, ik raad het absoluut aan!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

De cultuur is heel anders dan die in Nederland. Bereid je hier dus van te voren goed op voor haha. Maar vooral enorm genieten! Je periode in Saint Lucia vliegt voorbij.