Sabine in de Malediven

Naam
Sabine

Hoe lang heb je vrijwilligerswerk gedaan?
4 weken

Korte biografie
Hallo, ik ben Sabine (26) en ik heb Sociale Studies gestudeerd met een specialisatie in GGz. Hierna ben ik direct in dit werkveld gaan werken, maar na ongeveer drie jaar besloot ik dat het tijd was om mijn werkervaring uit te breiden naar een job in het buitenland.. Het was voor mij een logische stap om bij te dragen aan een goed doel binnen marine conservation omdat ik in mijn vrije tijd veel bezig ben met duurzaamheid. Bovendien is mijn hobby duiken.

De organisatie wil kennis verspreiden, dus soms werken ze samen met een school op een ander eiland. Ik vond dat altijd heel leuk om te doen, want je krijgt veel van de cultuur mee.

 

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik was zeer tevreden met het fijne contact met de begeleiding in Nederland. Ze zijn altijd bereikbaar als er iets is.

 

 

Mijn Verhaal

Na drie vluchten en een speedboot kwam ik aan op het prachtige Dhigurah, ook wel Long-Island genoemd. De stranden zijn er wit doordat het zand is gemaakt van koraal. Ik werd hier erg hartelijk ontvangen door de staff van TME. TME is een fijn verblijf, je eet hier en slaapt hier. Het appartementje deelde ik met een ander iemand en het werd altijd schoongemaakt.

Wat werk betreft waren het lange dagen. Je bent elke dag op een de traditionele boot (dhoni) om megafauna te spotten, zoals mantaroggen, zeeschildpadden en… walvishaaien! Het doel is om via foto-ID gegevens te verzamelen over de dieren. Je doet dat door te snorkelen en door te freediven. ‘s Avonds verwerk je de data in the Big Fish Network database. De organisatie wil kennis verspreiden, dus soms werken ze samen met een school op een ander eiland. Ik vond dat altijd heel leuk om te doen, want je krijgt veel van de cultuur mee. Na werktijd kun je het eiland lopend verkennen (het is niet groot). Alcohol is verboden op het eiland dus in de avond kun je eigenlijk het beste gewoon genieten van de prachtige sterrenhemel en de zee. Je kunt ook in je vrije tijd duiken. Het was een fantastische ervaring!