Indy in Costa Rica

Naam

Indy

Hoe lang heb je stage gelopen?
18 weken

Korte biografie

Mijn naam is Indy en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment doe ik de opleiding Sport, Management en Ondernemen aan de hogeschool van Amsterdam. Het is een opleiding die je veel kansen geeft om naar het buitenland te gaan en jezelf te ontwikkelen. Ik woon nog in Ede bij mijn ouders. In het dagelijks leven werk ik bij de Albert Heijn. In mijn vrije tijd ben ik vooral aan het dansen, ga ik naar de sportschool of breng ik tijd door met mijn vrienden en familie.

In alles wat ik heb gedaan binnen deze weken heb ik heel veel geleerd en heel veel de mogelijkheid gekregen om zelf met nieuwe ideeën of inbreng te komen.

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

De begeleiding die ik in Nederland heb gehad was heel erg fijn. Ik ben heel blij met het contact wat ik had voordat ik naar Costa Rica ging, maar ook toen ik in Costa Rica zat. Vooraf dat ik naar Costa Rica ging heb ik een aantal calls gehad om alles goed te bespreken. Hierin hebben we beiden onze verwachtingen uitgesproken vooraf gaande aan de stage. Ook heeft Ruben mij goed geholpen toen het met de communicatie met school even niet soepel liep en dat gaf mij rust. Tijdens mijn verblijf in Costa Rica hebben we ook een aantal keer gebeld en contact gehad om mijn ervaringen te delen. Hierin vertelde ik wat ik ervan vond en hoe mijn tijd was. Ook deelde ik hier al wat feedback en kreeg ik complimenten over mijn werk. Ik ben heel blij geweest met het contact wat wij hadden tijdens mijn periode in Costa Rica en ik ben Ruben dan ook heel dankbaar voor dat hij altijd klaar stond als ik hem nodig had!

Mijn verhaal

Mijn reis begon natuurlijk al in Nederland. Hierbij moest ik voor mijn stage een keuze maken wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk was mijn keuze gevallen op Costa Rica waar ik heel erg blij mee ben geweest. Wel had ik besloten om samen met een klasgenootje Eefje te gaan richting Esparza.

Als ik terug kijk op mijn reis in Costa Rica heb ik zoveel mooie dingen mogen doen. Het was echt een reis om nooit meer te vergeten. Het was een rollercoaster aan ervaringen en emoties. In het begin was het heel erg wennen om in de cultuur te komen. Het is ten eerste al veel warmer, mensen doen rustig aan en alles gaat hier in Pura Vida style. Ik heb heel veel mooie nieuwe vriendschappen opgebouwd, nieuwe mensen mogen leren kennen en van de cultuur mogen leren. Het was fijn om hier aan te komen met Eefje zodat we altijd elkaar hadden als het even niet ging of we ergens mee zaten. Helaas is Eefje wat eerder naar huis gegaan, maar dat heeft mijn ervaring niet minder gemaakt. In het huis zijn er altijd mensen waar je je verhaal aan kwijt kan.

Voor mijn stage heb ik doordeweeks sport mogen geven op twee verschillende scholen. Ook heb ik 1 dag in de week seniorensport mogen geven. Een project wat Baowei heeft opgezet in Costa Rica. Verder heb ik op de scholen nog Engelse lessen mogen geven, wat ik ook met veel plezier heb gedaan. Voor mijn stage heb ik mij bezig gehouden met de socials waar ik heel veel plezier uit heb gehaald. Ik ben bezig geweest om een planning op de starten zodat er meer structuur in kan komen. Het is daarom ook extra leuk om nu te zien dat er al verbetering te zien is.


In alles wat ik heb gedaan binnen deze weken heb ik heel veel geleerd en heel veel de mogelijkheid gekregen om zelf met nieuwe ideeën of inbreng te komen. Zo is er nu op een school een nieuwe sport gekomen waarvoor ik het nieuwe materiaal heb verzorgd. Zo zijn er op elke scholen weer nieuwe mogelijkheden die volbracht kunnen worden. Verder vond ik het wel belangrijk om hier en beetje mijn eigen leven op te bouwen. Dit heb ik gedaan door middel van sport. Ik ben dan wel zo af en toe gaan hardlopen in de ochtend. Ook ben ik 2 keer in de week naar boks les geweest. Dit was echt fantastisch om te doen. Ook was er elke donderdag een dansles. Dit was maar 5 minuten lopen van het huis. Hierbij deden we dansen zoals bachatta, salsa en de cha cha cha. Hierdoor heb ik wat meer structuur gekregen in hoe mijn dagelijks leven eruit ziet. Verder is het eten hier heel goed geregeld en gevarieerd.

In de weekenden ben je altijd vrij om meer van het land te zien en lekker te gaan reizen. Alles is wel wat verder weg om te bereiken. In Esparza en de omliggende plaatsjes zijn er niet heel veel dingen te doen, maar daardoor is het juist leuk om lekker op pad te gaan. Zo heb ik eigenlijk alles gezien in Costa Rica wat ik wilde zien. Ook zijn er leuke dag tours die je kan doen dan hoef je niet een heel weekend weg. Als ik een weekend niet weg wilde ben ik naar het dichtstbijzijnde zwembad gegaan en daar kan je gewoon de hele dag liggen. Ik heb de prachtige stranden van Costa Rica mogen zien, maar ook zeker alle andere mooie landschappen dat het land bezit. Ik kan wel zeggen dat ik echt een beetje verliefd op dit land ben geworden. Het land is mooi, de natuur is mooi en de mensen zijn mooi.

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Geniet van elk moment die je gegeven is. Het is echt een enorm bijzondere ervaring die niet iedereen mee mag maken. Probeer je helemaal over te geven aan alle belevenissen en haal alles eruit wat erin zit, want de tijd gaat sneller dan je denkt.