Emma op Saint Lucia

Naam
Emma

Hoe lang heb je stage gelopen?
10 weken

Korte biografie

Hallo ik ben Emma, 21 jaar en student Adviseur Duurzame Leefomgeving (specialisatie leefstijl) aan de Yuverta MBO Tilburg. Ik doe graag CrossFit, dansen, zwemmen, Engels studeren, reizen en ik pak graag een terrasje met vriendinnen

Hoe tevreden was je met de begeleiding in Nederland?

Ik ben erg tevreden met de begeleiding die ik vanuit Nederland heb gekregen. Ruben heeft mij van te voren erg goed voorbereid en vanaf dat ik in St. Lucia aankwam heeft Joël mij uitstekend begeleid. Vanuit Nederland hield Ruben ook op een fijne manier in de gaten hoe het met mij ging. Zo nu en dan hadden we app contact om te bespreken hoe het ging.

Mijn verhaal

Vanaf april tot juli 2022 ben ik naar Saint Lucia gegaan om daar mijn buitenlandstage te gaan doen. Tien weken lang heb ik mij bezig gehouden met de (pre-)school programma’s, het geven van zwemlessen en om rugby te leren spelen.

Ik heb mijn tijd in Saint Lucia als heel erg leuk ervaren! Voordat ik naar Saint Lucia ging wilde ik eigenlijk stage gaan lopen ik het Verenigd Koninkrijk, maar vanwege de Brexit was dat helaas geen mogelijkheid. Had ik in Saint Lucia even mazzel dat ik met allemaal Britten samen woonde! Voor mijn gevoel had ik zowel een stage in Engeland als in Saint Lucia.

Ik vond het fantastisch om tien weken lang sportlessen te mogen geven aan kinderen. Het is prachtig om ze te zien groeien en het gevoel dat je krijgt als zelfs de allerkleinsten met open armpjes op je af rennen en je bij je naam aanspreken, dat is echt onbeschrijfelijk! Het was voor mij een droom om nieuwe mensen te leren kennen, sportlessen te mogen geven, met kinderen bezig te zijn en tegelijkertijd op een prachtig eiland te mogen wonen!

Ik heb onwijs veel geleerd van dit avontuur en ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs/vrijwilligers?

Wees niet bang om je stoute schoenen aan te doen. Tuurlijk is het spannend om alleen (of ik een groepje) zo ver weg te gaan, maar je zult snel zat merken dat je dat echt wel aankunt! Je zult een avontuur beleven dat je direct na thuiskomst al zult missen! Je zult fantastisch worden begeleid en een reis beleven die je nooit meer zult vergeten!