Deze welcome pack bevat essentiële informatie om je voor te bereiden op je reis naar Mauritius.  Houd er rekening mee dat het uiterst belangrijk is dat je de ‘Persoonlijke gegevens’ invult en terug naar ons opstuurt. Dit is de bevestiging dat je stage/vrijwilligerswerk gaat doen en ook dan pas kunnen we alles voor je gaan regelen in Mauritius.
Je kan ons mailen op:
info@dekrachtvansport.nl

Als je vragen hebt kun je je mentor bereiken op:
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
rbaarda@dekrachtvansport.nl

Het team van de Kracht van Sport 

Persoonlijke gegevens:

Op deze pagina dien je je persoonlijke gegevens in te vullen. Het beste is als je deze pagina kopieert en plakt in een word document en deze vervolgens naar info@dekrachtvansport.nl of naar je persoonlijke mentor stuurt. Deze gegevens worden doorgestuurd naar onze collega’s in Mauritius. Op deze manier zullen ze op de hoogte zijn van je aankomsttijd/datum, medicatie gebruik of je vegetarisch bent, wie ze moeten bellen als er iets mis is gegaan etc. Erg handig dus! Probeer deze gegevens minimaal één maand voor vertrek op te sturen.

Persoonlijke gegevens
Voornamen (op paspoort):
Achternaam (op paspoort):
 
Geboortedatum (dd / mm / jjjj):
Geslacht:
E-mail:
Telefoon:
Mobiel:
 
Adres:
Stad / stad:
Provincie / Staat:
Postcode / postcode:
Land:
 
Paspoort details
Nationaliteit:
Paspoortnummer:
Plaats van afgifte:
Vervaldatum (dd / mm / jjjj):
 
Wie moeten we bellen als er iets mis gaat?
Voor-en achternaam:
Relatie tot jou:
Telefoonnummer:
Mobielnummer:
E-mail:
 
Medische en dieetinformatie
Vermeld eventuele dieetwensen of voedselallergieën die je hebt:
 
Vermeld eventuele medische aandoeningen waarvan we op de hoogte moeten zijn:
 
Geef eventuele medicijnen aan die je gebruikt:
 
Andere details
Welke school, hogeschool of universiteit volg je of ging je naar:
 
 
 
Extra reisdetails
Om ons te helpen het meest geschikte programma voor je te maken, kun je ons het volgende vertellen dat relevant kan zijn voor je project.
 
Favoriete sport:
 
Eerdere ervaring:
 
Kwalificaties:
 
Doelstellingen en motivatie:
 
Mogelijke aanvullende informatie:
 
 
 
Reisverzekeringsdetails
Verzekeringsmaatschappij::
Periode (dagen):
Polisnummer:
Begindatum  (dd / mm / jjjj):
Einddatum (dd / mm / jjjj):
 
Vluchtdetails
Vertrek
Vertrekdatum vertrek (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd vertrek (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Vluchtnummer:
Luchthaven:
 
Aankomst in-land datum (dd / mm / jjjj):
Aankomst in land (24 uur):
Binnenlandse luchtvaartmaatschappij:
Aankomst in-land vluchtnummer:
Aankomst in-land luchthaven:
 
Retour
Vertrekdatum retour (dd / mm / jjjj):
Vertrektijd retour (24 uur):
Luchtvaartmaatschappij:
Vluchtnummer:
Retour luchthaven:
 
Aankomstdatum aankomst (dd / mm / jjjj):
Aankomsttijd (24 uur):
Retour Aankomst Luchtvaartmaatschappij:
Retour Aankomst Vluchtnummer:
Retour Aankomst Luchthaven:
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van De Kracht van Sport
Ja/nee
Contactgegevens Mauritius
 

Palm Tree Residences (Hoofdverblijfsadres)
Sunset Ave
Flic en Flac
Rivière Noire
Mauritius

 
Mauridan House
Impasse Cateaux 1
Flic en Flac
Rivière Noire
Mauritius
 
Darren Taylor | Hoofdcoördinator 
Tel: +44 7789 847085
dtaylor@unitedthroughsport.org
 
Darren is een in Engeland geboren maar is van half-Mauritiaanse afkomst en heeft een passie voor sport, reizen en natuurbehoud. Nadat hij door de jaren heen teams naar Mauritius heeft geleid en internationale reizigers heeft verbonden met lokale gemeenschapsprojecten, Ken Darren alle ins en outs van het tropische eiland. Darren is afgestudeerd in de sport en heeft leiding gegeven aan een basketbalteam . Met deze ervaring is hij zeer geschikt om jonge mensen op Mauritius te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun sport- en levensvaardigheden.  Zijn oom, ‘Dilip’, is ook nauw betrokken met het project op Mauritius. Aangezien hij samengewerkt met het ministerie van Jeugd en Sport heeft hij een uitgebreid netwerk.
 
Darren maakt ook deel uit van ‘rewilding project’ op Mauritius en je kunt hier een video daarvan bekijken.
 
 
Cameron Nixon | coördinator 
cnixon@unitedthroughsport.org
 
Sport heeft een enorm belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van mijn persoonlijke ontwikkeling, vanaf mijn vroege schooltijd tot wedstrijden op internationaal niveau en zelfs tijdens mijn academische reis naar een universitair niveau. Ik ben ervan overtuigd dat sport een van de krachtigste manieren is voor een positieve verandering, en ik heb het voorrecht gehad om dit uit de eerste hand getuige te zijn om dit te mogen aanschouwen op vele plekken in het buitenland.
 
Mauritius bruist van het talent, passie en toewijding aan de sportwereld. Ik ben ontzettend enthousiast over de mogelijkheden die ons op Mauritius te wachten staan. Samen kunnen we de kracht van sport benutten om een verandering op Mauritius te bewerkstelligen.
 
 
Dilip Jaygopaul | Hoofdcoördinator | Voorzitter van United Through Sport Mauritius
mauritius@unitedthroughsport.org

Dilip heeft meer dan 40 jaar als senior jeugdsportfunctionaris op Mauritius gewerkt. Hij heeft zich ingezet voor de jeugd op het hele eiland namens het Ministerie van Jeugdempowerment, Sport en Recreatie. Tijdens zijn dienst bij het ministerie heeft hij met veel passie grote sportevenementen georganiseerd en ondersteund, en blijft hij betrokken bij sportevenementen op het eiland in de Indische Oceaan. Hoewel hij met pensioen is gegaan, wilde hij een positief rolmodel blijven voor de volgende generatie op het gebied van sport en fysieke activiteit. Daarom heeft hij samen met Darren bij onze stichting gegaan en heeft hij de Mauritiaanse tak van United Through Sport opgericht. Hij heeft Mauritius trots vertegenwoordigd als internationale FIFA-voetbalscheidsrechter en heeft de kwalificatierondes van de African Cup of Nations bijgewoond. In zijn vroege carrière speelde hij voetbal op hoog niveau en is hij een toegewijde fan van Liverpool FC. Bij aankomst wordt je hartelijk verwelkomd door Dilip.

 
 
Contact in noodgevallen
Er is een bereikbaarheid van 24 uur per dag 
 
Voorkeur Contact 
Heeft je vraag geen haast dan kun je het team in Mauritius het beste een mail sturen. Je mentor in Nederland kun je altijd whatsappen/bellen. 
 
Je medereizigers
De Kracht van Sport maakt groepswhatsappen met alle Nederlanders die in hetzelfde tijdsbestek de reis naar Mauritius maken. Als je geïnteresseerd bent naar de andere vrijwilligers/stagiairs uit andere landen, neem contact met je mentor op. 
 
Mentor in Nederland
Ruben Baarda is je mentor voor je stage/vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika. Hijzelf heeft ook een tijdje in Zuid-Afrika gewoond en is onderdeel geweest van het project in Zuid-Afrika. Het is daar ook dat hij geïnspireerd raakte om ook een Nederlandse sport stichting op te richten. Verder heeft hij meerdere malen Zuid-Afrika bezocht en weet hij veel over het land waardoor hij je ook goed kan helpen met het plannen van een mogelijke reis. Waarschijnlijk ken je Ruben al omdat je met hem een gesprek hebt gehad waarin hij een eerlijk verhaal heeft verteld hoe het is om in Zuid-Afrika te leven/wonen. Hij zal daarom ook maar eerlijk opbiechten dat hij dit verhaaltje over zichzelf heeft geschreven in de derde persoon. Je kan hem bereiken via:
Telefoon +31 6 42250867 (09:00 – 17:00 Nederlandse tijd)
Whatsapp +31 6 42250867
Noodgevallen +31 6 24131467 (24/7 bereikbaar)
E-mail: rbaarda@dekrachtvansport.nl
Lezen vóór vertrek
• Wees voorbereid op de cultuurschok. Om dit te minimaliseren, is het een goed idee om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar de bestemming en de cultuur. Op die manier ben je klaar voor de verschillende manieren waarop mensen handelen, communiceren, iedereen begroeten, taboes enz., Waardoor je je realiseert dat een gedrag gewoon `anders kan zijn en niet noodzakelijkerwijs bedreigend of intimiderend. 
• Lees meer over het weer en typische weerpatronen, zodat je op de hoogte bent van weersvariaties tijdens je verblijf. Als je dit weet, kun je ook beslissen welke kleding je moet nemen. 
• Ontdek welke ziekten in het land veel voorkomen en hoe ze worden opgelopen, zodat je weet hoe je dergelijke ziekten kunt voorkomen of verminderen.
• Kom meer te weten over de griezelige beestjes en andere insecten / dieren in het land, zodat er geen onaangename verrassingen zijn!
 
Aankomst informatie
De internationale vlieghaven van Mauritius is ‘Sir Seewoosagur Ramgoolam’ International Airport (MRU). We raden je met klem aan om op zaterdag of zondag aan te komen. Een collega van ons zal je vervolgens ophalen van het vliegveld. Vanaf hier word je naar onze accommodatie gebracht, maar houd er rekening mee dat je, afhankelijk van het tijdstip van aankomst, mogelijk moet wachten tot anderen die dag ook arriveren, zodat we de transfer efficiënt kunnen coördineren.
We houden eventuele vluchtvertragingen in de gaten, maar het is verstandig ons ook een bericht te sturen. 
 
Arriveer je op niet op een zaterdag of een zondag dan kun je je eigen accommodatie ter plaatse op de luchthaven regelen en ons dan op zaterdag ontmoeten voor de transfer naar de accommodatie. Een extra nacht zal ongeveer €35,- kosten.
 
Accommodatie en eten
Overzicht
 
  Accommodatie  
Maaltijden Alleen ontbijt  
Drinken Thee en koffie  
Personen per kamer tot 4 per kamer  
Wifi Ja  
Wasmachine Ja   
Vaatwasser Ja  
Slot op deur Ja  
Douche Ja  
Privé badkamer Alle kamers hebben eigen badkamer  
Lakens Nee  
Handdoeken Nee  
Klamboe Nee  
Ventilator Nee  
Air conditioning Nee  

 

– Breng je eigen handdoeken mee. Alle gekleurde handdoeken kunnen worden gebruikt als badhanddoeken die in de badkamer worden bewaard.

– Wasmachine bevindt zich in de badkamer. Zeep en wasverzachter bevinden zich in de badkamer en je kunt deze naar behoefte gebruiken.
 
– Vaatwasser: Alles wat je nodig hebt voor de machine staat onder de gootsteen. Zout, tabletten en conditioner.
 
– Barbecueën kan op het balkon aan de keukenzijde of beneden in de tuin.
 
– Sluit bij vertrek altijd de hoofdingang en het hek af. Alle kamers hebben één slot met een sleutel.
 
Transport
Voor het vervoer tijdens je stage regelen we alles: van privéauto’s, openbaar vervoer en huurauto’s als dat nodig is. Maar, denk ook aan extra kosten voor spontane uitstapjes en je eigen vrije tijd. Als we op pad gaan, wordt van je verwacht dat je een deel van de benzinekosten betaalt, maar je krijgt wel een toffe groepservaring ervoor terug.
 
Flic en Flac
Het strand van Flic en Flac, restaurants en supermarkten bevinden zich allemaal op 1,5 km van het huis. Het winkelcentrum Cascavelle ligt op 1 km afstand. Daar vind je ook restaurants en supermarkten. Het zwarte strand ligt slechts een paar straten verderop, wat een geweldige plek is om te ontspannen op de rotsen en de zonsondergang te bekijken. Dit zwarte strand is bereikbaar via een smal pad tussen de huizen aan de kust. Als alternatief is het 5 minuten rijden naar het hoofdstrand of een goede 20 minuten wandelen.
 

All in one formulier
Iedereen die Mauritius wil betreden moet dit formulier invullen. Om vlot door de douane te gaan, ben je niet naar Mauritius gekomen om te werken, maar ben je slechts een toeristische bezoeker. Vul daarom Toerist in. 

Zorg ervoor dat je het All In One Formulier invult voordat je in Mauritius aankomt. Dit kun je gemakkelijk doen via je mobiele telefoon. Vul het formulier in en download het voltooide formulier naar je telefoon met de QR-code, zodat de douane- en gezondheidsdiensten het kunnen scannen.

 
Paspoort
Je paspoort is je belangrijkste document wanneer je naar het buitenland reist. Zorg ervoor dat je paspoort volledig is bijgewerkt met ten minste zes maanden geldig is als je weer terug in Nederland bent. Plaats je paspoort niet in bagageruimtevakken wanneer je met het vliegtuig reist. Houd het ten alle tijden in je zak. 
 
Visum
Mocht je verblijf langer dan 90 dagen zijn dan ben je verplicht een visum te hebben. Verblijf je langer dan 90 dagen op Mauritius, neem dan contact met je mentor. Hij zal je helpen met het verkrijgen van een visum en zal je goed adviseren hoe deze te krijgen. Het is een tijdrovend en frustrerende bezigheid om een visum voor Mauritius te krijgen. Begin er dus minimaal twee maanden van te voren mee. Houd er rekening mee dat landen hun visumvereisten vaak wijzigen, soms per halfjaar. Ga voor de meest recente visuminformatie naar de website van de ambassades in Brussel.

VOG
Om ervoor te zorgen dat we een veilige en vertrouwde omgeving kunnen bieden, is het noodzakelijk dat alle stagiairs en vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen.

De stappen voor het verkrijgen van een VOG zijn eenvoudig en worden volledig door onze organisatie gefaciliteerd. Binnenkort ontvang je een e-mail van Dienst Justis, de instantie verantwoordelijk voor VOG-aanvragen. In deze mail hoef je slechts wat enkele stappen te volgen om het aanvraagproces te voltooien.

Eenmaal in het bezit van je VOG, verzoeken wij je vriendelijk om een kopie naar je mentor bij De Kracht van Sport te sturen. Dit stelt ons in staat om te verzekeren dat al onze teamleden voldoen aan de vereiste normen en bijdragen aan een veilige en positieve ervaring voor de jeugd waarmee we werken. De VOG is van bijzonder belang voor ons, gezien de aard van ons werk met kwetsbare jeugd in achtergestelde wijken in het buitenland. 

Fotokopieën
Het is altijd verstandig om kopieën te maken van al de belangrijke documenten. Bewaar een exemplaar bij je in het buitenland (gescheiden van de originele documenten natuurlijk!) En laat een ander exemplaar thuis bij een vriend of familielid. We raden je aan fotokopieën te maken van de volgende documenten in geval van verlies of diefstal:
Paspoort: je paspoortnummer, datum en plaats van afgifte en eventuele visum.
Vluchtdetails: je vluchtnummers, verbindingen en luchthavens van bestemming.
Verzekeringspolis: uw polisnummer, 24-uurs medisch noodnummer.
Vaccinatiekaart: documenten waarin staat welke vaccinaties je hebt.
Bankkaarten: het telefoonnummer dat nodig is om creditcards of betaalpassen te melden / annuleren.
 
E-mail jezelf!
Het is ook verstandig om je belangrijke documenten naar een computer te scannen en als jpeg-bestanden aan een e-mail toe te voegen. Je kunt deze e-mail vervolgens verzenden naar een account waartoe je overal ter wereld toegang hebt. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds kopieën van uw documenten hebt, zelfs als de originelen en fotokopieën verloren of gestolen zijn.
Verzekeringen

De Kracht van Sport adviseert met klem om goed verzekerd op reis te gaan. Aangezien het gaat om langdurige reizen, is de kans groter dat er iets met je kan gebeuren in het buitenland. Denk aan:

Medische noodgevallen: Onverwachte ziekten of verwondingen kunnen overal ter wereld voorkomen. Een reisverzekering met medische dekking zorgt ervoor dat je medische kosten kunt dekken zonder grote financiële zorgen.

Annulering of onderbreking van de reis: Soms moeten reizen op het laatste moment worden geannuleerd of onderbroken vanwege onverwachte omstandigheden zoals ziekte, familieproblemen, natuurrampen of andere onvoorziene gebeurtenissen. Een reisverzekering kan de kosten van geannuleerde vluchten, hotelboekingen en andere niet-restitueerbare uitgaven dekken.

Bagageverlies of diefstal: Het verliezen van bagage of het slachtoffer worden van diefstal kan jouw reiservaring verpesten. Met een reisverzekering kun je vergoeding krijgen voor verloren of gestolen eigendommen, wat uw financiële verlies helpt verminderen.

Vertraagde vluchten: Als jouw vlucht vertraging heeft en je daardoor aansluitende vluchten of geplande activiteiten mist, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van extra kosten en ongemak.

Aansprakelijkheid: In sommige gevallen kun je aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen of letsel aan anderen tijdens uw reis. Een reisverzekering kan dekking bieden voor deze onvoorziene aansprakelijkheid.

Reisongevallen: Hoewel niemand hoopt betrokken te raken bij een ongeval tijdens het reizen, biedt een reisverzekering dekking in geval van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis.

Juridische bijstand: Als je in een juridische situatie verzeild raakt tijdens uw reis, zoals een geschil over contracten of andere zaken, kan een reisverzekering je helpen bij het verkrijgen van juridisch advies en bijstand.

Verlies van reisdocumenten: Als je jouw paspoort, visum of andere belangrijke reisdocumenten verliest, kan een reisverzekering je helpen bij het dekken van kosten voor vervanging en bijstand bij het verkrijgen van nieuwe documenten.

Hoewel het extra kosten met zich meebrengt, kan een reisverzekering je uiteindelijk veel geld, stress en ongemak besparen in geval van onverwachte gebeurtenissen tijdens jouw reis. 

European Insurances

Om goed verzekerd op reis te gaan, raden we je aan om dit via ‘European Insurances’ te doen. Zij zijn de verzekeringsmaatschappij voor vrijwilligerswerk en stages in het buitenland, ook buiten Europa. Bovendien zijn zij bekend met de programma’s van De Kracht van Sport. Klik op deze link om met hen in contact te komen. Vul enkele vragen in en druk uiteindelijk op ‘bel mij terug’. Binnen 24 uur zal iemand van European Insurances je terugbellen en je van een professioneel advies voorzien.

European Insurances
Vaccinaties
Er zijn enkele algemene vaccinaties die vaak worden aanbevolen voor reizen naar Mauritius. Het is altijd het beste om contact op te nemen met een medisch professional, zoals een huisarts of de GGD, voor advies op maat gebaseerd op je persoonlijke medische geschiedenis en reisplannen. Hier zijn enkele veelvoorkomende aanbevolen vaccinaties voor Mauritius:
 
 1. Routinevaccinaties: Zorg ervoor dat je routinevaccinaties up-to-date zijn. Dit omvat vaccinaties zoals mazelen, bof, rubella (BMR), difterie, tetanus, kinkhoest (DKTP), polio en griep.

 2. Hepatitis A: Het wordt aanbevolen om je te laten vaccineren tegen hepatitis A voordat je naar Mauritius reist, omdat dit een veelvoorkomende ziekte is die via besmet voedsel of water kan worden overgedragen.

 3. Hepatitis B: Afhankelijk van je reisomstandigheden en activiteiten, kan vaccinatie tegen hepatitis B worden aanbevolen.

 4. Buiktyfus: Vaccinatie tegen buiktyfus kan nodig zijn als je van plan bent om in eenvoudige accommodaties te verblijven of als je in landelijke gebieden gaat reizen.

 5. Meningokokkenvaccin: Als je van plan bent om in nauw contact te komen met de lokale bevolking of als je tijdens het regenseizoen naar Mauritius reist, kan vaccinatie tegen meningitis worden aanbevolen.

 6. Rabiës: Hoewel het risico op rabiës op Mauritius laag is, kan het raadzaam zijn om je te laten vaccineren tegen rabiës als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen en in contact kunt komen met wilde dieren.

Houd er rekening mee dat vaccinatievereisten en aanbevelingen kunnen veranderen, en dat je de meest recente informatie moet opvragen bij een reisgeneeskundige of de gezondheidsdienst van jouw land voordat je naar Mauritius reist. Zorg ervoor dat je dit advies ruim voor je vertrek opvolgt, omdat sommige vaccinaties een reeks doses kunnen vereisen, en het kan enige tijd duren voordat je de volledige bescherming hebt.

Gezondheid en hygiëne
We zijn niet bevoegd om medisch advies te mogen geven met betrekking je gezondheid en vaccinaties, dus het is absoluut noodzakelijk dat je vóór vertrek professioneel medisch advies raadpleegt (huisarts, GGD).
 
Zoals altijd is voorkomen beter als genezen. Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je vertrekt om ervoor te zorgen dat je in het buitenland fit en gezond blijft. Lees onderstaande aanbevelingen aandachtig door.
 
Wat kan ik doen om mijn reis voor te bereiden?
 
Check-ups vóór vertrek
• Bezoek je huisarts of GGD om e vragen welke vaccinatie je nodig hebt en om ze eventueel te injecteren. 
• Het is raadzaam om je arts ten minste 2-3 maanden voor vertrek te bezoeken voor een algemene controle.
• Neem een ​​voorraad medicatie op voorschrift die je gebruikt, inclusief eventuele anticonceptiemiddelen.
• Neem contact op met je arts (of uw ministerie van Volksgezondheid) of het legaal is om je voorgeschreven medicatie in het land in te nemen. Als je medicijnen in het land gebruikt, is het raadzaam om een ​​begeleidende brief van je arts te hebben waarin staat waar de medicatie voor is en waarom je die moet meenemen. 
• Maak een afspraak met je tandarts. Kiespijn of een gaatje zal je reis enorm verpesten en tandheelkundig werk in het buitenland is meestal erg duur. De kwaliteit van de behandeling kan ook erg slecht zijn.
 
Covid-19
Bij De Kracht van Sport volgen we het beleid van de Nederlandse overheid. De regels omtrent corona veranderen continue. De website van nederlandwereldwijd geeft je de huidige situatie weer. Zorg dat je voor vertrek goed op de hoogte bent van de huidige maatregen.
 
Belangrijk! Heeft Mauritius een oranje of rood reisadvies dan kan je reis helaas geen doorgang hebben.
 
Voedselvergiftiging 
Veel van onze deelnemers krijgen binnen 48 uur last van maagklachten omdat ze in een nieuwe omgeving verkeren en blootgesteld worden aan nieuwe bacteriën. Door te rusten, veel vloeistoffen te drinken en zouten te vervangen, zul je snel van dergelijke verstoringen herstellen. Sommige mensen reizen met 1-daagse multivitaminen om het afweersysteem te versterken. 
 
Zonnebrand
Pas op voor hitte en intense zonneschijn. Uitdroging, zonnebrand en hitteberoerte komen maar al te vaak voor bij onze deelnemers. Je kunt deze problemen echter gemakkelijk vermijden door de volgende preventieve maatregelen te nemen:
– Vermijd direct zonlicht wanneer de zon het sterkst is (bijv. ‘s middags)
– Draag een zonnebril
– Draag een pet of hoed
– Breng een hoge factor zonnebrandcrème aan
– Drink de hele dag door veel water en neem altijd een volle fles water mee
 
EHBO
Het is raadzaam om een ​​persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Dit is essentieel voor elk klein ongeval of letsel dat je in het buitenland oploopt. Zorg er ook voor dat je het tijdens je verblijf op een handige plek bewaart en het elke dag meeneemt.
Veiligheid + beveiliging

Mauritius wordt over het algemeen beschouwd als een veilige bestemming. Het eiland heeft een stabiele politieke situatie en een lage criminaliteit in vergelijking met veel andere bestemmingen. 

 1. Criminaliteit: Hoewel Mauritius over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er nog steeds enkele zakkenrollers en kleine criminaliteit in drukke toeristische gebieden. Wees voorzichtig met je bezittingen, vooral in drukke markten en toeristische plekken.

 2. Natuurrampen: Mauritius ligt in een gebied dat gevoelig is voor cyclonen. Deze kunnen voorkomen tijdens het cyclonenseizoen, dat van november tot april loopt. Het is raadzaam om de lokale nieuwsberichten en weersvoorspellingen in de gaten te houden als je tijdens dit seizoen op het eiland verblijft.

 3. Gezondheid en veiligheid: Drink altijd flessenwater en wees voorzichtig met wat je eet om voedselvergiftiging te voorkomen. Zorg ervoor dat je reisverzekering up-to-date is, inclusief dekking voor medische noodgevallen.

 4. Stranden en wateractiviteiten: Let op de waarschuwingen van strandwachten en vlaggen die de veiligheid aangeven bij het zwemmen in de zee. Er kunnen sterke stromingen zijn op sommige stranden.

 5. Verkeer en vervoer: Het verkeer op Mauritius rijdt aan de linkerkant van de weg. Wees voorzichtig als je zelf een voertuig huurt en let op de verkeersregels. Openbaar vervoer, zoals bussen, is over het algemeen veilig en betrouwbaar.

 6. Politie en nooddiensten: De politie op Mauritius is over het algemeen behulpzaam en benaderbaar. In geval van nood bel je 999 voor hulp.

 7. Respect voor lokale cultuur: Het is belangrijk om respect te tonen voor de lokale cultuur en gewoonten. Houd je aan de kledingvoorschriften in religieuze plaatsen en toon respect voor heilige sites en tradities.

Hoewel Mauritius als veilig wordt beschouwd, is het altijd verstandig om op de hoogte te zijn van je omgeving, voorzichtig te zijn met je bezittingen en enkele basisveiligheidsmaatregelen te volgen. Over het algemeen zullen vrijwilligers en stagiairs die zich aan de algemene veiligheidsrichtlijnen houden een veilige en plezierige ervaring hebben op het eiland.

Manier en kleding
Je gedrag en kleding kunnen veel aandacht trekken. Culturen in de minder ontwikkelde gebieden zullen misschien op een andere manier reageren dan jij bedoeld. Het is mogelijk dat ze je kleding of houding zullen zien als beledigend of een gebrek aan respect. Oververtrouwen wordt gezien als pronken en opscheppen, vooral als het gaat om materialistische bezittingen. Gedraag je dus en probeer je te verplaatsen in een ander. 
 
Enkele hints:
• Probeer ingetogen te zijn, houd je acties zo laag mogelijk.
• Je bent er om jezelf te ervaren, te begrijpen en onder te dompelen in de cultuur, niet om te vergelijken / contrasteren en afwijkende opmerkingen te maken.
• Probeer wat lokale manieren en gebruiken over te te nemen, bijvoorbeeld veel culturen hebben hun eigen begroetingsstijl – leer ze kennen.
• Draag kleding die geschikt is en op geen enkele manier politiek of beledigend is. 
 
Verdovende middelen
Koop, gebruik of bewaar NOOIT medicijnen terwijl je in het buitenland bent. Niet alleen zal je vrijwilligerswerk/stage onmiddellijk worden beëindigd, de lokale politie zal niet aarzelen om je te arresteren en je zonder proces naar een lokale gevangenis te sturen. De omstandigheden in buitenlandse gevangenissen zijn vaak erg slecht en je hebt meestal geen recht op dezelfde rechten als je thuis hebt. 
 
Alcohol
Vrijwel alle incidenten hebben op een of andere manie te maken met een overconsumptie van alcohol. Deelnemers die overmatig veel drinken, worden vaak in barren beroofd of erger. Elke hoeveelheid alcohol zal je reactievermogen aanpassen en je een gevoel van onkwetsbaarheid geven. Dit vergroot de kans om in een potentieel gevaarlijke situatie te komen. Het is een aanrader geen alcohol doordeweeks te drinken en in de weekend ‘in control’ te blijven.

Gedragsregels

We willen natuurlijk dat je een leuke  levenservaring hebt in het buitenland, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een ambassadeur voor onze stichting bent. Het is daarom essentieel dat je op een gepaste manier gedraagt gedurende de gehele periode in het buitenland bent.

Daarom zal aan je worden gevraagd dit contract te ondertekenen bij aankomst op Mauritius. 

a) You will at all times respect local attitudes, cultures and beliefs. Specifically, You will not make comments of a derisory, sexist, or racist nature to anyone during Your stay. And You will dress, speak and behave appropriately at all times.
(b) You will not act in any way that is considered to be an anti-social manner by the Lead Coordinator or local inhabitants at any time during Your stay. You will adhere to this specifically while under the influence of alcohol.
(c) You will arrive at Your Placement on time each day and, in the event that You are delayed or cannot attend Your Placement altogether, You will notify the Lead Coordinator as far in advance as is reasonably possible. Alternatively, You may notify another individual, such as the In-Country Staff member associated with your Placement, provided that this individual has been expressly nominated in advance by the  Coordinator
(d) You will not take any time out from Your Placement in order to undertake personal in-country travel or to spend time with friends or family unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(e) You will not spend the night away from Your accommodation unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(f) You will not allow any person to enter or spend the night at Your accommodation unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator.
(g) You will leave Your accommodation on the Placement End Date stated unless You have obtained the express permission from the Lead Coordinator. This includes local home-stays that You may have stayed with during Your Placement which We sourced and introduced to You. You will not leave Your Placement earlier than the intended end date without consulting the Lead Coordinator.
(h) You will ensure that any equipment used by You, whether personal belongings or otherwise, are cleared away and kept tidy and orderly at all times, in both personal and communal living areas of the accommodation. You will treat Your Accommodation with respect. Failure to do so may result in You being asked to leave Your Placement.
(i) You agree to drink alcohol only in moderation throughout Your entire time abroad. The Lead Coordinator will explain the drinking rules that apply to Your Placement when You arrive in-country.

(j) You will not buy, handle or consume any illegal substance during Your stay. You understand that We have a zero-tolerance policy on this matter and anyone who is caught in possession of illegal substances or is suspected of using or handling them will be asked to leave their Placement and Accommodation immediately
(k) You acknowledge that We explicitly advise against You developing sexual relations with any persons in the country where You are staying and You do so at Your own risk. Specifically, You accept and understand that there may be different attitudes to sexual relations in the countries that You visit, and that this could result in danger to Yourself. You also accept that health facilities may be of a lower standard in Your Placement country and that HIV/AIDS and other sexually transmitted diseases may also be common. You acknowledge that You are aware of the risks of unplanned pregnancy, HIV/AIDS and other sexually transmitted diseases involved in unprotected sexual relations. You also acknowledge that You are aware that drugs are sometimes used in cases of rape/non-consensual sex and this may be a risk while socialising during Your Placement.
(l) You will follow the advice of the Lead Coordinator at all times. Failure to do so may put You or others in danger and may lead to You being asked to leave Your Placement and Accommodation immediately
(m) You are responsible for Your health and wellbeing. You agree to deal with any medical ailment immediately and seek medical attention and the advice of Your medical assistance company, should You require it. You accept that health facilities in Your placement country may be of a lower standard than You are used to.
(n) You will ensure that return flight date falls before the expiration of any in country visa requirement. You understand that You need to obtain Your visa (if required).

Additional for the Volunteer Coaching Programme
(i) * Furthermore on the VOLUNTEER programme, unless otherwise permitted by the Lead Coordinator, You will not consume  alcohol in excess from Sunday up until Friday evening. This rule may be relaxed on Friday evening and Saturday provided You have obtained the express permission from the Lead Coordinator. You understand that We have a zero-tolerance policy on this matter and anyone who is caught over consuming alcohol or is suspected of consuming alcohol outside the times permitted by the Lead Coordinator may be asked to leave their Placement and Accommodation immediately.
(o) If You are undertaking a volunteer Placement under the VOLUNTEER programme, You agree to attend the minimum hours of Your Placement provided by and agreed by Us. The agreed hours will be a minimum of four (4) hours per weekday (Monday – Friday) unless otherwise expressly stated in literature given to you or by the Lead Coordinator. You understand that You have made a commitment to Your placement and will perform to the best of Your ability.

Beëindiging 
Als je reis wordt beëindigd als gevolg van het niet naleven van de gedragscode, wordt je gevraagd om onmiddellijk te vertrekken. 
 
Discriminatie 
We tolereren absoluut geen enkele vorm van discriminatie. Als je discriminatie ziet, hoort of er slachtoffer van bent, informeer dan onmiddellijk je coördinator.
 
Verdovende middelen
Er is een zero-tolerance beleid voor drugs. Iedereen die wordt betrapt in het bezit van illegale middelen of ervan verdacht wordt deze te gebruiken wordt onmiddellijk verwijderd van de accommodatie.
Wat moet je meenemen?
 
Het weer op Mauritius is warm en vochtig, dus korte broeken en T-shirts zijn de beste keuze voor vrijetijdskleding, hoewel tropische stormen niet ongewoon zijn. Dus ook waterdichte kleding is ook geen slecht idee. Slippers zijn dé favoriet op het strand!
We organiseren vaak sociale evenementen zoals avondjes uit of gezamenlijke etentjes, dus het is ook verstandig om mooie kleding mee te nemen.
Strandspullen zoals snorkels, zwemschoenen, strandlaken etc. zijn weer een must, want hier breng je het grootste deel van je vrije tijd door.
 
Wandeltochten: De coördinatoren kunnen wandeltochten uitzetten om enkele van de beste uitzichtpunten te laten zien. Breng dus ook goede kleding mee voor een goede hike.
 
Op de accommodatie zijn bedden aanwezig maar om de hygiëne te handhaven wordt van iedereen verwacht dat ze beddengoed meenemen. Een slaapzak is ook goed maar kan te warm zijn in de nacht.
 
Paklijst:
 
– Fleece: voor isolatie –  ‘s nachts kan het koud worden.
– Hoed: om de zon van je hoofd te houden en om een ​​zonnesteek te voorkomen. We raden aan om een ​​hoed met een brede rand te dragen in plaats van een baseballpet, die de achterkant van je nek niet beschermt.
– Trui: Hoewel het in Mauritius meestal warm zal zijn, wordt het soms koud, vooral ‘s nachts, dus zorg ervoor dat je een paar warme truien (wol / fleece) meeneemt.
– Overhemden: altijd handig om een ​​paar overhemden mee te nemen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om tijdens het programma een aantal eigen sportshirts en trainingstopjes mee te nemen.
– Korte broeken: Voor het overgrote deel van je tijd in het buitenland zal het warm zijn, neem erg veel korte broeken mee is het advies. w
– Sokken: Omdat je veel gaat sporten tijdens je verblijf in het buitenland wordt ook een grote hoeveelheden sokken aanbevolen. Maar denk ook aan voetbalsokken, wel zo fijn als je besluit om in een lokaal team mee te gaan voetballen. 
– Badkleding: Er zijn genoeg plekken om te zwemmen, zowel in zwembaden als in de zee, dus zwemkleding is erg belangrijk. Misschien wil je ook proberen om te surfen.
– Broeken: We raden aan om katoenen broeken mee te nemen, omdat het behoorlijk heet kan worden en ze ook goed zijn om te dragen in het donker om die insecten weg te houden! Neem ook een redelijk aantal mee om ‘s nachts te dragen.
– T-shirts: neem een ​​grote hoeveelheid T-shirts mee die je kunt gebruiken tijdens he verblijf in het buitenland.
– Ondergoed: katoenen ondergoed is hygiënischer dan synthetisch. Genoeg om je de week door te komen is aan te raden.
– Speciale kleding/uitrusting fluit / hockeystick (voor hockeytrainers), sportschoenen / voetbalschoenen.
 
Schoenen
– Casual schoenen: één paar is genoeg.
– Sandalen/slippers: Een paar sandalen of slippers van goede kwaliteit, met enkelriempjes, die veel voorkomen bij reizigers in warme klimaten vanwege de goede ventilatie die ze bieden.
– Sportschoenen: neem een ​​paar schoenen mee waarvan je het niet erg vindt om vies te worden, want je zult vaak buiten werken en sporten. Bovendien zul je waarschijnlijk een Afrikaanse stortbui ervaren, die parken en velden vaak in tijdelijke modderbaden doen laten veranderen! 
 
Regenkleding
 
– Waterdichte jas: lichtgewicht, waterdicht en ademend – altijd handig

Verder:

– Camera/Telefoon: voor de essentiële Instagram momenten.
– Persoonlijke EHBO doos: mensen onderschatten vaak dat het dragen van een goede EHBO doos tijdens het reizen erg belangrijk is. 
– Muggen- en insectenwerend middeltjes: Je moet preventieve maatregelen nemen tegen muggenbeten. Daarom raden we je aan om een ​​sterk afweermiddel te nemen (we raden aan om een ​​product met een hoog DEET-gehalte te kopen, d.w.z. 50% DEET).
– Zonnebrandcrème en After Sun: Het is essentieel om zonnebrandcrème met hoge factor (30+),  zonnebrandcrème en after sun mee te nemen vanwege de sterke stralen en lange uren dat je buiten bent.
– Zonnebrillen: Handig omdat je vaak onder een felle zon staat.
– Zaklamp: Zit tegenwoordig vaak ook op je mobiel. Maar zorg altijd dat je er een bij hebt in het donker. Ook omdat de stroom af en toe uitvalt.
– Handdoek: essentieel! Neem deze minimaal twee mee. En vergeet daarnaast niet een badlaken voor het strand mee te nemen.
– Toilettas: Toilettas met de gebruikelijke attributen die je normaal dagelijks gebruikt. 
– Waterflessen: Je moet te allen tijde ten minste twee liter water bij je hebben; flessenwater is beschikbaar maar niet altijd. 
– Fluitje: Handig om als scheidsrechter te fungeren tijdens je eigen gemaakte wedstrijden.
– Makkelijke tas: Het is erg aan te raden een makkelijke tas mee te nemen.
– Powerbank: Je kan af en toe lang van de accommodatie zijn dus een powerbank is geen overbodige luxe.
Telefoon
 
De internationale toegangscode voor Mauritius is +230
 
Je kunt een Mauritiaanse simkaart kopen om bellen goedkoper te maken maar gelukkig is er tegenwoordig ook Whatsapp. Er is gratis draadloos internet op de accommodatie. Dus mensen die telefoons en laptops meebrengen, kunnen online verbinding maken.
 
Vervoer
Het vervoer van en naar het vliegveld is inbegrepen, alsook het vervoer naar de projecten. Alle activiteiten die je wil ondernemen die bestemd zijn voor ‘leisure’ niet. Het beste is om dan met een grotere groep te gaan. De kosten voor benzine vallen dan reuze mee.
 
Elektriciteit
 
Op Mauritius worden stopcontacten van type C en G gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je alleen een reisstekker nodig voor type G.
 
 
Geld
 
De officiële munteenheid van Mauritius is de Mauritiaanse Roepie (MUR). Een geschatte wisselkoers is als volgt:
 
€1,- = 50 MUR
 
Gebruik voor de meest actuele wisselkoers www.wisselkoersen.nl
 
Houd rekening mee dat je ongeveer tussen de  €75,-  en €100,- per week gaat uitgeven als je in op Mauritius bent. 
 
Bij aankomst op de luchthaven zijn er net na de douane bankwisselpunten. We raden je aan hier wat geld te wisselen om zo je dagelijkse kleine aankopen te kunnen betalen. Je kunt ook contant geld opnemen bij een aantal bankpunten die verspreid zijn over het eiland. Op veel plaatsen op het eiland kun je met een kaart betalen, maar voor de wisselkoers wordt door de banken een tarief in rekening gebracht. 
 
Eten en drinken
 
Eten op Mauritius is heerlijk! Op Mauritius kun je genieten van een gevarieerde en smakelijke keuken die beïnvloed is door de culturele diversiteit van het eiland. Hier zijn enkele populaire gerechten en culinaire ervaringen die je kunt hebben tijdens het eten op Mauritius:

 1. Curry: Curry is een veelvoorkomend gerecht op Mauritius en wordt vaak gemaakt met vis, kip of lamsvlees. Het is doorgaans pittig en wordt geserveerd met rijst of brood.

 2. Rijst en linzen: Rijst met linzen, lokaal bekend als “dukkah,” is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat vaak wordt gegeten.

 3. Rougaille: Dit is een pittige tomatensaus die vaak wordt geserveerd met vis, worstjes of kip. Het wordt vaak gegeten met rijst of brood.

 4. Boulettes: Dit zijn heerlijke deegballetjes, vergelijkbaar met dumplings, gevuld met vlees of vis. Ze worden vaak geserveerd in een bouillonsoep.

 5. Gateaux Piments: Dit zijn pittige linzenbeignets die veelal als snacks worden gegeten.

 6. Dholl Puri: Een populaire streetfood, dholl puri is een soort plat broodje gevuld met linzen en vaak vergezeld van chutney en pickles.

 7. Zeevruchten: Mauritius heeft een overvloedige zeevruchtenindustrie. Je kunt genieten van verse vis, garnalen, kreeft en andere zeevruchtengerechten.

 8. Tropical Fruits: Geniet van de heerlijke tropische vruchten op het eiland, zoals ananas, mango, lychee en papaja.

 9. Suikerrietproducten: Mauritius staat bekend om zijn suikerrietplantages. Probeer suikerriet-sap of rum gemaakt van suikerriet tijdens je verblijf.

 10. Thé aux Trois Frères: Dit is een populaire lokale thee die je moet proberen, vaak geserveerd met gebak.

 11. Street Food: De straatstalletjes op Mauritius bieden een scala aan smakelijke snacks, van samosa’s tot pittige noodles.

 12. Internationale Keuken: Naast de lokale gerechten vind je op Mauritius ook internationale keukens, waaronder Chinese, Indiase, Franse en Italiaanse gerechten.

Onthoud dat de keuken op Mauritius sterk wordt beïnvloed door de verschillende culturen die op het eiland leven, waaronder Creoolse, Indiase, Chinese en Europese invloeden. Dus, er is voor elk wat wils en je kunt genieten van een breed scala aan smaken tijdens je culinaire avontuur op Mauritius.

Roken en drinken
 
Roken en drinken wordt op Mauritius getolereerd, hoewel roken verboden is in openbare ruimtes zoals bioscopen, bars en luchthavens. Je zult merken dat je in de meeste winkels goedkoop alcohol kunt krijgen en er zijn ook veel smakelijke lokale bieren. Er zijn wetten die de verkoop van alcohol beperken op bepaalde tijden en plaatsen, zoals zondagochtend en religieuze locaties.
 
Respecteer echter andere vrijwilligers/stagiairs. Drinken is alleen toegestaan ​​met mate en mag geen invloed hebben op je werk. Hoewel we willen dat je plezier hebt in je vrije tijd, wordt asociaal gedrag niet getolereerd tijdens je project.
 
Begroetingen

Begroetingen op Mauritius zijn doorgaans vriendelijk en beleefd, en de lokale cultuur weerspiegelt de diverse etnische achtergrond van de bevolking, waaronder Creools, Hindoestaans, Chinees, en Frans. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van begroetingen op Mauritius:
 1. Handdruk: Een stevige handdruk is een gebruikelijke manier om iemand te begroeten, vooral tussen mannen en in zakelijke situaties. Het is gebruikelijk om oogcontact te maken tijdens de handdruk.

 2. Kus op de wang: Bij informele begroetingen tussen vrienden en familieleden is het gebruikelijk om elkaar een kus op de wang te geven. Dit is vergelijkbaar met de Franse begroeting.

 3. “Bonjour” en “Bonsoir”: In het Frans spreek je “Bonjour” uit als “bohn-zhoor” voor “goedemorgen” en “Bonsoir” als “bohn-swahr” voor “goedenavond.”

 4. “Namaste”: De Hindoestaanse gemeenschap op Mauritius begroet vaak met het gebaar “Namaste” samen met een lichte buiging. Dit is een respectvolle begroeting.

 5. “Nihao”: De Chinese gemeenschap gebruikt vaak de begroeting “Nihao,” wat “hallo” betekent in het Mandarijn.

 6. Creoolse begroetingen: De Creoolse gemeenschap op Mauritius heeft ook zijn eigen unieke begroetingen, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de context.

 7. Respect voor ouderen: Het is belangrijk om respect te tonen voor oudere mensen door hen te begroeten met speciale eerbiedige termen zoals “Monsieur” of “Madame.”

 8. Glimlach en vriendelijkheid: Mauritianers staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Het is gebruikelijk om te glimlachen en vriendelijk te zijn bij begroetingen, ongeacht de cultuur.

Het is altijd een goed idee om te reageren op de begroeting van de persoon met wie je praat. Het tonen van respect en beleefdheid in je begroetingen wordt zeer gewaardeerd. Over het algemeen wordt op Mauritius verwacht dat toeristen zich respectvol gedragen tegenover de lokale cultuur en gebruiken, en de meeste mensen zullen begrijpen als je niet bekend bent met alle subtiliteiten van de diverse begroetingen op het eiland. Het tonen van interesse in de cultuur en het respecteren van lokale gewoonten zal echter altijd positief worden ontvangen.

Op Mauritius is er een overvloed aan activiteiten om van te genieten in je vrije tijd, dankzij de prachtige stranden, natuurlijke schoonheid en diverse cultuur. Hier zijn enkele populaire dingen die je kunt doen in je vrije tijd op Mauritius:

 1. Strandactiviteiten: Mauritius staat bekend om zijn schitterende stranden. Je kunt zonnebaden, zwemmen, snorkelen, duiken en watersporten zoals windsurfen, kitesurfen en parasailen beoefenen.

 2. Wandelen en trekking: Het eiland heeft verschillende natuurparken en bergen waar je kunt wandelen en genieten van adembenemende uitzichten. Populaire bestemmingen zijn Black River Gorges National Park en Le Morne Brabant.

 3. Boottochten en watersport: Ga op een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten. Je kunt ook vissen, zeilen, en diepzeeduiken.

 4. Golfen: Mauritius heeft diverse golfbanen van wereldklasse, omgeven door prachtige landschappen.

 5. Cultuur en geschiedenis: Bezoek historische plaatsen zoals Aapravasi Ghat, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of ontdek de kleurrijke markten en tempels die de culturele diversiteit van het eiland weerspiegelen.

 6. Proeven van de lokale keuken: Geniet van de heerlijke lokale gerechten en internationale gerechten in restaurants en markten.

 7. Spa en wellness: Verwen jezelf met een ontspannende spa-behandeling in een van de luxe resorts.

 8. Eilandhoppen: Verken nabijgelegen eilanden zoals Île aux Cerfs en Île aux Aigrettes voor nog meer prachtige stranden en natuur.

 9. Avontuurlijke activiteiten: Probeer avontuurlijke activiteiten zoals ziplining, canyoning, en quadrijden.

 10. Eco-toerisme: Er zijn verschillende mogelijkheden voor eco-toerisme, zoals het bezoeken van natuurreservaten en vogelspotten.

 11. Winkelen: Ontdek lokale ambachtelijke producten, souvenirs en designerkleding in de winkels en markten van het eiland.

 12. Nachtleven: Er zijn verschillende nachtclubs, bars en casino’s waar je ‘s avonds kunt genieten van entertainment.

Mauritius biedt een breed scala aan activiteiten voor reizigers, of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur. Het is belangrijk om je vrije tijd op het eiland te gebruiken om te genieten van de natuurlijke schoonheid en de diverse culturele ervaringen die het te bieden heeft.